Totaal aantal pageviews

vrijdag 14 september 2012

Een donut aan de waslijn....

Op het vandaag snikhete eiland Curaçao is het vrijdag 14 september 2012. De zon schijnt weer volop en de temperatuur is uitermate hoog. Veel wind valt er niet te bespeuren en dus valt het geenszins mee om de kleren nog enigszins droog te houden. Niet dat Uw Hoofdredacteur veel last van kleren heeft overigens, hij heeft al twee dagen nauwelijks kledingstukken aan omdat hij ziek is, al gaat het hem vandaag al een stuk beter. Een algeheel gevoel van malaise en pijn in zijn maag waren daar debet aan. Wellicht dat er sprake is van oplopende spanning nu immers morgen zijn verjaardag gevierd dient te worden. Iets trouwens waarmee de Olijke Twee, en dan met name dochterlief Julia, veel meer bezig zijn dan Uw Hoofdredacteur. Het meiske heeft dan ook al een heel feestprogramma bedacht, waarbij ondermeer donuthappen op het programma staat. Het schijnt de bedoeling te zijn dat er donuts aan een touwtje worden opgehangen aan de waslijn, waarna Uw Hoofdredacteur, waarschijnlijk geblinddoekt, moet trachten een zodanige lekkernij te bemachtigen. Of dat gaat lukken verneemt U waarschijnlijk in een volgende editie.

Het is alweer enige dagen geleden dat U van de meest actuele ontwikkelingen op dit, politiek zeer verdeelde, eiland op de hoogte werd gebracht. Tijd om U snel bij te praten derhalve. Uw Hoofdredacteur begint deze editie op woensdagmiddag jongstleden. We schrijven ongeveer half vier in de middag toen de telefoon van Uw Hoofdredacteur doordringend begon te rinkelen, juist op het moment dat een vergaderzaal bij de plaatselijke politie werd betreden. Aan het toestel bleek Moeder de vrouw te zijn: "Och Hoofdredacteur. Er is sprake van een noodsituatie. Levi zit geheel onder de benzine. Hij heeft er veel van in zijn ogen gekregen dus ik ga nu met hem richting arts. Dochterlief Julia echter is nu op ballet. Kun jij haar zo ophalen?" Vanzelfsprekend voldeed Uw Hoofdredacteur aan dat verzoek, waarna de thuiskomst van de jongste olijkerd, Levi geheten, werd afgewacht. Een uurtje later verscheen het mannetje. Hij rook alsof hij dagenlang bij een benzinepomp had gewerkt en had een roodgekleurde huid. Hij bleek zijn Moeder te hebben geholpen met tanken. Daarbij vergat hij de hendel los te laten toen het tanken klaar was, met als gevolg dat de benzine over het in karatepak geklede ventje stroomde. Hij had pijn aan zijn ogen, zo deelde hij Uw Hoofdredacteur mee. Inmiddels, na twee dagen spoelen met allerlei medicatie, gaat het hem gelukkig een stuk beter. Al ruikt hij nog altijd naar benzine!

Zoals U wellicht weet, wordt deze weblog al een paar jaar met enige regelmaat bijgehouden. De edities die verschijnen, worden door Uw Hoofdredacteur bewaard en periodiek gebundeld tot een fraai boek met zo'n 270 pagina's. Daarbij worden ook de foto's opgeslagen en later in het boek toegevoegd. De afgelopen week kwam het derde boek in de reeks "Een Zonnig Avontuur" dan ook gereed. Dit boek is getiteld: "Waar blijft de tijd?" Mocht U erin zijn geïnteresseerd, het is in een gebonden versie en in een digitale versie verkrijgbaar.

Morgen viert Uw Hoofdredacteur dus zijn verjaardag. Het is inmiddels alweer de 54e. De titel "Waar blijft de tijd?" lijkt dan ook alleszins te zijn gerechtvaardigd. Wat gaat de tijd, wanneer je terug kijkt, toch immers snel? Zoals gezegd, de Olijke Twee verheugen zich morgen op een groot feest en zijn daarmee, in hun gedachten, al enige weken bezig. Dochterlief wist het treffend te verwoorden: "Ik vind het altijd spannend wanneer mijn eigen verjaardag eraan komt, maar nu Papa morgen jarig is, vind ik dat nog veel spannender. Ik kan er bijna niet van slapen. Ik hoop echt dat het een heel leuk feestje wordt." Mocht het dus zo zijn dat U overweegt nog even naar Curaçao te komen, dan bent U morgen, mede namens beide olijkerds, van harte welkom voor een felicitatie, een drankje en natuurlijk….. een donut van de waslijn!

Wordt vervolgd…..   

Geen opmerkingen:

Een reactie posten