Totaal aantal pageviews

dinsdag 11 september 2012

Zijn er vrijwilligers?

Op het zeer zonnige eiland Curaçao is het vandaag dinsdag 11 september 2012 geworden. Het is warm op dit zo fraaie eiland, en dat geldt overigens niet alleen voor de weersomstandigheden. In politiek opzicht staat het eiland wereldwijd in de schijnwerpers nu een meerderheid van de Staten (het Parlement van Curaçao) gisterenavond een vergadering belegde waarin de Statenvoorzitter en de vicepresident van de Staten werden afgezet. Vervolgens werd vanochtend het nieuwe parlementaire jaar geopend door een minderheid van Statenleden die gisterenavond niet aanwezig waren. Uitermate curieus en nog nooit vertoond, in elk geval niet binnen het Koninkrijk volgens Uw Hoofdredacteur. Onduidelijk is dus eigenlijk hoe een en ander een vervolg zal krijgen: is er nu wel of niet een werkend Parlement en hoe moet het nu verder? Prangende vragen die dringend een antwoord verdienen. Mocht dat er komen, dan zult U vanzelfsprekend worden geïnformeerd in een volgende editie van "een zonnig avontuur."
Maar, zoals U bent gewend, gebeurde er natuurlijk meer op het eiland de afgelopen 24 uur. Zo werd de jongste olijkerd, Levi geheten, gisteren verwacht op zijn derde karateles. In zijn nieuwe pak gestoken kon het mannetje bijna niet wachten op het begin van de les, die gisteren werd verzorgd door een wat oudere sensei die het mannetje voordien niet eerder had ontmoet. Tijdens deze les was het eindelijk zover dat er daadwerkelijk tegen elkaar werd gevochten. De leraar riep tot deelname op: "Zijn er vrijwilligers om het gevecht aan te gaan?" Er werd dan ook vol overgave gestreden, echter niet door de jongste olijkerd. Na afloop van de les was het kereltje dan ook wat teleurgesteld en liet hij aan zijn Moeder weten: "Ik vond deze les minder leuk dan de eerste twee lessen Mam. Ik had ook zo graag gevochten, maar ik werd geen enkele keer gevraagd. De leraar vroeg steeds om vrijwilligers. Maar, wat zijn dan eigenlijk vrijwilligers Mam?" U begrijpt, aan het mannetje werd gisterenavond uitvoerig uitgelegd wat vrijwilligers feitelijk zijn. Wellicht dat hij dan een volgende karateles weer plezier zal hebben.
Ook dochterlief Julia was zeer teleurgesteld en verdrietig gisteren. Wat was namelijk het geval? Welnu, afgelopen zondag, en geïnteresseerde lezers weten dat, werd er door het gezin Hoofdredacteur een bezoek gebracht aan het strand van Blue Bay. Nu is het zo dat op enige afstand van het strand een kunstmatig vijvertje is aangebracht. En, in dat vijvertje bleken zich kikkervisjes te bevinden waarvan dochterlief er drie had gevangen. Gisteren nam zij dan ook, vol trots, de kikkertjes in wording mee naar school. Zij mocht zich verheugen in een grote belangstelling van klasgenootjes en docenten en leerlingen van andere klassen. Het bleek dat de juf de visjes graag op school zou houden om de leerlingen de ontwikkeling van kikkervisjes naar kikkertjes met eigen ogen te laten aanschouwen.
Dochterlief was het daarmee echter volstrekt niet eens: de kikkervisjes moesten mee naar huis! Zoonlief vroeg daarop aan zijn zus of het dan mogelijk zou zijn om de visjes even aan zijn juf, in een ander lokaal, te laten zien. Dochterlief vertrok vervolgens voor een speelafspraakje elders en zoonlief toog, met bakje visjes, naar zijn juf. Toen het mannetje zich even later kwam melden bij Moeder de vrouw, berichtte hij dat er wat water uit het bakje was gespoeld. Het bleek echter niet alleen om water te gaan, ook waren er twee kikkervisjes spoorloos verdwenen. U begrijpt: bij thuiskomst was dochterlief zeer verdrietig. Uiteindelijk keerde de rust eerst weer terug na de belofte dat Moeder de vrouw en Uw Hoofdredacteur komend weekeinde op jacht zullen gaan om nieuwe kikkervisjes te gaan vangen. Dan weet U dat maar.

Dan is het hoog tijd om even aandacht te besteden aan de oorklachten van de heer Pinoccio. Zoals U zich wellicht nog weet te herinneren diende Pinoccio een aantal dagen onder de wol door te brengen vanwege een fikse oorontsteking. Inmiddels is hij, ter bestrijding van die kwaal, al een aantal malen bij een zeer welgeleerde dokter op dit eiland geweest. De dokter had recent een foto van zijn oor gemaakt, zo liet de heer Pinoccio weten. Ter bewijsvoering is de foto bijgevoegd. Of dat echter tot genezing zal leiden, waagt Uw Hoofdredacteur ten zeerste te betwijfelen. U wordt ervan op de hoogte gehouden…..

Wordt vervolgd…..       

Geen opmerkingen:

Een reactie posten