Totaal aantal pageviews

zondag 30 september 2012

De temperatuur loopt fiks op!!!

Het is zondagochtend 30 september 2012 op het langzaam ontwakende eiland Curaçao. Het is nog vroeg, zo tegen half zeven in de ochtend. Uw Hoofdredacteur heeft de zon langzaam zien opkomen vanochtend op het eiland dat sinds gisterenmiddag fiks in beroering is. Sedert gisteren kent dit eiland namelijk een nieuwe ministersploeg, nu de waarnemend Gouverneur de leden van het Kabinet Schotte heeft ontslagen. De "oude" ploeg weigert echter plaats te maken voor de "nieuwe" ploeg, met als gevolg een enorme chaos. Fort Amsterdam, de zetel der Regering, is bezet door de "oude" ploeg die wordt bijgestaan door een groep demonstranten die de nacht op het Fortplein heeft doorgebracht. Curaçao gaat inmiddels de hele wereld over met beelden waarin de oude bewindslieden uitspraken bezigen als "er is een staatsgreep gepleegd op Curaçao, het is een overval" etc. Hoe het nu verder moet en verder zal gaan is op dit moment absoluut onduidelijk. Twee kabinetten en twee ministers-presidenten lijkt wat teveel van het goede, dus hopelijk komt er op korte termijn duidelijkheid. Nu de gemoederen tussen de verschillende partijen echter bij tijd en wijle zeer hoog oplopen, lijkt het verstandig om Punda, het centrum van Willemstad, voorlopig maar even te mijden.

Los van alle commotie is het wel degelijk weekeinde op Curaçao. Het weekeinde dat gisteren van start ging met een wel zeer bijzondere gebeurtenis. Wellicht weet U het zich nog te herinneren uit eerdere edities van "Een Zonnig Avontuur." Het is namelijk zo dat de oudste olijkerd, Julia geheten, alweer geruime tijd deel uitmaakt van muziekschool "Kids-Play-Music." Deze, overigens geweldige, muziekschool organiseerde gisterenmiddag een zogenaamde fancy fair waarbij kinderkleding, speelgoed en allerhande gebak te koop werd aangeboden om, met de opbrengst van deze middag, muziekinstrumenten te kunnen aanschaffen. Daarnaast was er sprake van verschillende optredens door de kinderen uit de diverse groepen. Welnu, dochterlief Julia had een hoofdrol. Zij zong de sterren van de hemel en oogstte veel applaus (voor beelden: klik hier). Daarnaast verzorgde zij, samen met haar klasgenootjes, nog diverse uitvoeringen per blokfluit (klik hier voor de beelden). Het werd een zeer geslaagde middag, waarbij Moeder de vrouw de verkoop van kleding voor haar rekening nam en Uw Hoofdredacteur de barverkoop verzorgde. Zo kwam de zaterdag uiteindelijk als een zeer gezellige en geslaagde dag uit de bus.

Vandaag is de zondag dus aangebroken en zit het weekeinde er na vandaag alweer op. Uw Hoofdredacteur is overigens, nu de politieke situatie zo enorm onduidelijk is, benieuwd naar datgene wat de komende werkweek zal gaan brengen. Echter, voordat het zover is, is er vandaag nog wel degelijk de gelegenheid te gaan genieten van een heerlijk dagje strand. Over enige uren, wanneer ook Moeder de vrouw haar bedstee heeft verlaten, zal het tijd worden om de zwembroek aan te trekken en een verkoelende duik te maken in het zilte zeewater. Want dat de temperatuur, in alle opzichten, op Curaçao fiks is opgelopen, dat moge duidelijk zijn. Vanzelfsprekend zal Uw Hoofdredacteur U, ook in de komende week, volop op de hoogte gaan houden van de actuele ontwikkelingen op dit normaliter zo fraaie eiland. U leest het, zoals te doen gebruikelijk, vast en zeker in een nieuwe editie van "Een Zonnig Avontuur."

Wordt vervolgd…..       

Geen opmerkingen:

Een reactie posten