Totaal aantal pageviews

vrijdag 28 september 2012

Gevaarlijke ezels!

Op het vandaag wederom zeer zonnige eiland is het vrijdag 28 september 2012 geworden. Het is een, in vele opzichten, spannende dag voor het eiland Curaçao. Uw Hoofdredacteur schreef het U immers al eerder, momenteel is er sprake van een uitermate ingewikkelde politieke situatie op dit eiland. Vandaag staat, in Den Haag, een vergadering van de rijksministerraad op de rol. De rijksministerraad, bestaande uit leden van de Nederlandse ministerraad aangevuld met de Gevolmachtigd Minister van Curaçao, zal zich dan ook vast en zeker beraden over de thans ontstane impasse op dit zo fraaie eiland. Daarnaast bestaat er sowieso de kans dat er vandaag een interim kabinet zal worden gepresenteerd, hetgeen op bezwaar zou kunnen stuiten van velen op Curaçao. U ziet, vele ingrediënten voor een fikse discussie zijn, ook vandaag, weer volop aanwezig. De teamleden en Uw Hoofdredacteur wachten het vervolg in ieder geval vol spanning af.

Het is vrijdag vandaag. En, zoals gebruikelijk, dit betekent dat het weekeinde weer aanstaande is. Een tweetal vrije dagen, die ingeval van Uw Hoofdredacteur, uitermate welkom zijn. Even het hoofd leegmaken en een paar dagen leuke dingen doen, dat geeft over het algemeen wel weer wat energie. In een eerdere editie hebt U al kunnen lezen dat er morgen een zogenaamde fancy fair op het programma staat waar dochterlief Julia een aantal optredens zal gaan verzorgen en Uw Hoofdredacteur de aanwezigen zal dienen te voorzien van verkoelende drankjes. Als verrassing staat er nog een optreden gepland van leden van de band "Diverse Sauzen", de band die nog niet zo lang geleden een hit had met de song "Chillen op de Antillen." U begrijpt, Uw gezin Hoofdredacteur kijkt er ten zeerste naar uit.

Dan maakt Uw Hoofdredacteur nog graag even van de gelegenheid gebruik van de gelegenheid om U te informeren over de uitermate gevaarlijke verkeersomstandigheden op deze eilanden. Wellicht dat U immers zou kunnen overwegen dit eiland met een vakantiebezoek te informeren waarbij door U een vervoermiddel wordt gehuurd. Dan is het zeker zaak U te wijzen op mogelijke gevaren in het verkeer. Zo kon het zijn dat gisteren het bericht in de media verscheen dat sprake was geweest van een ernstige aanrijding tussen de berijder van een scooter en een ezel. Jazeker, U leest het goed, een ezel. Het dier vertoonde zich plots op de rijbaan, verzuimde richting aan te geven en veroorzaakte een aanrijding. Uiteindelijk bleek het met de verwondingen van beiden wel mee te vallen, maar het is wel zaak dat U, op deze eilanden, goed oplet op overstekende en invoegende dieren. Het is maar dat U het weet!   

Binnenkort, op 1 oktober aanstaande, zal er op het Brionplein te Otrabanda een benefietconcert worden georganiseerd tegen het geweld in de Curaçaose samenleving. Het geheel is getiteld: "Have a Heart, A Call for Peace." Vele bekende groepen en artiesten op dit eiland zullen een gratis optreden verzorgen waarbij de thema's veiligheid en respect centraal zullen staan. Zo zullen ondermeer Josje & Angela, Dreams, Junior Tecla, Isaline Calister en Diverse Sauzen van de partij zijn. Mocht het derhalve zo zijn dat U, vanwege welke omstandigheden dan ook maar, op dit eiland verblijft, Uw Hoofdredacteur kan U het bijwonen van dit concert zeker aanbevelen.

Wordt vervolgd…..  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten