Totaal aantal pageviews

vrijdag 21 september 2012

Kalmte kan U redden!

Op het vandaag weer zeer warme eiland Curaçao is het vrijdag 21 september 2012 geworden. Al vele uren schijnt de zon met volle kracht, en de temperatuur liep vanochtend dan ook hard op naar hoge waarden. Het valt dan ook niet mee om de gehele dag binnen de muren van een zo groot complex te werken en daarbij de kleding droog te houden. Echter, het is vrijdag vandaag en dat betekent ook dat het weekeinde nabij is. Een weekeinde dat voor Uw Hoofdredacteur ditmaal drie dagen lang is omdat Uw Hoofdredacteur aanstaande maandag een verlofdag diende op te nemen. U ziet, de vooruitzichten op wat vertier en wat rust zijn dan ook prima te noemen.

Zoals U, als geïnteresseerde lezer van deze weblog, wel weet, ontvangt U al enige jaren lang informatie vanaf het fraaie eiland Curaçao. Die informatie komt, met enige regelmaat, naar U toe via de edities van "Een Zonnig Avontuur." Nu worden die edities, zo bleek recentelijk, behoorlijk gelezen en zijn ze, al met al, over verschillende providers verspreid, al zo'n 80.000 keer gehit. Dat wil zeggen dat de internetpagina ongeveer 80.000 maal zijn bekeken door allerlei verschillende lezers. Kortgeleden werd Uw Hoofdredacteur in staat gesteld te zien waar al die lezers vandaan komen, althans uit welk land zij afkomstig zijn. En, het moet gezegd, Uw Hoofdredacteur had geenszins verwacht lezers te trekken uit Nederland, Curaçao, de Verenigde Staten, Duitsland, Rusland, Hongarije, België, het Verenigd Koninkrijk, Canada, Costa Rica, Oekraïne, Tsjechië en Frankrijk. Zo ziet U maar, voordat je het in de gaten hebt ben je internationaal gesignaleerd!

De Olijke Twee zitten, Uw Hoofdredacteur schreef het al eens eerder, op een bijzonder leuke en actieve school. Vele evenementen worden er op die school georganiseerd, zo ook de komende week. En, zo kan het dan ook zijn dat de oudste olijkerd aanstaande maandag op schoolkamp zal gaan, daar waar de jongste olijkerd deze reis komende woensdag zal gaan afleggen. Het schoolkamp zal gehouden worden bij Landhuis Pannekoek alwaar de olijkerds al eens eerder te gast waren. Moeder de vrouw zal het tweetal, ditmaal als gastouder, vergezellen. Immers, het schoolreisje kent als thema "Piraten" en daarin is Moeder de vrouw inmiddels volledig geschoold. Het zal dan ook zeker een bijzonder schoolreisje worden.

Wat ook zeer bijzonder was, was de dag van gisteren. Op donderdag, want daarover hebben we het, verblijven de Olijke Twee na de reguliere schooltijd nog een aantal uren bij de naschoolse opvang omdat Moeder de vrouw dan stage dient te lopen. Zo ook gisteren. Nu was het zo dat de jongste olijkerd, Levi geheten, op enig moment een sanitaire stop diende te maken. Het ventje begaf zich dientengevolge keurig naar het toilet, sloot de deur en hield vervolgens plots het complete slotmechanisme in zijn handjes. Met andere woorden: het mannetje zat opgesloten op het toilet. Na verloop van enige tijd herinnerde het mannetje zijn eerste karatelessen en begon tegen de deur te schoppen waardoor de leiding werd gealarmeerd. Zij trachtten het mannetje, die de rust zelve was, te bewegen vooral kalm te blijven. "Zit er een raam in en kun je erdoor kruipen Levi?, zo werd het ventje gevraagd. Het mannetje antwoordde kalm dat er weliswaar een raam te bespeuren viel maar dat hij er volstrekt niet door zou kunnen. Hulptroepen dienden dus te worden ingeroepen. Ondertussen deed men grote moeite om dochterlief Julia, ook aanwezig op dat moment, te kalmeren. Zij had immers, in haar gedachten, al afscheid genomen van Levi omdat zij dacht dat het kereltje nooit meer uit het toilet zou kunnen komen. Uiteindelijk verscheen er bijstand in de vorm van een docent die de deur kon openen. En zo kon het zijn dat het mannetje, toen Uw Hoofdredacteur vanuit het werk naar huis terugkeerde, meldde: "Oh en ja Pap. Ik heb ook nog eventjes vastgezeten op het toilet. Niets aan de hand hoor!" Zo ziet U maar, kalmte kan U redden!

Wordt vervolgd…..    

Geen opmerkingen:

Een reactie posten