Totaal aantal pageviews

maandag 1 oktober 2012

Curacao in het wereldnieuws!

Na een zeer tumultueus verlopen weekeinde op Curaçao, is inmiddels de maandag aangebroken. Het is maandag 1 oktober 2012 en het eiland is nog aan het bijkomen van alles wat er de afgelopen dagen gebeurde. In een klap was Curaçao wereldnieuws toen er een interim kabinet werd gepresenteerd en de (ex) minister-president zich verschanste in Fort Amsterdam, de zetel der Regering. Het was dus zeer spannend, met name op de zaterdagavond toen de situatie gemakkelijk had kunnen escaleren. Er is immers nog steeds sprake van een enorme verdeeldheid op dit zo fraaie eiland. De oude ministersploeg, met (ex) minister-president Schotte als grote roerganger, belichtte in de internationale pers dat sprake zou zijn van een staatsgreep waarin Nederland de regie verzorgde. Met andere woorden, er werd een enorme stemming gekweekt tegen Nederlanders die dan ook, veelal in fikse bewoordingen, te horen kregen dat ze "op moesten donderen van het eiland." Nederlanders die, over het algemeen, de binnenstad van Punda dit weekeinde dan ook in groten getale meden.

Inmiddels, het is nog vroeg op de maandagochtend, lijkt de rust enigszins te zijn teruggekeerd. Alle geüniformeerde diensten hebben zich inmiddels achter de interim bewindslieden geschaard en de (ex) minister-president heeft gisterenavond uiteindelijk Fort Amsterdam verlaten. Fort Amsterdam, normaliter de plaats waar vele ambtenaren hun dagelijks werk verrichten, blijft vandaag gesloten. Niemand komt erin, niemand gaat eruit. Het lijkt tijd de aangerichte schade te gaan opnemen en op weg te gaan naar genormaliseerde verhoudingen. Althans, voor een aantal weken. Immers, op 19 oktober worden er op dit eiland verkiezingen georganiseerd en kan de uitslag daarvan weer voor onrust en chaos zorgen. Hoe het ook zij, de verschillende teamleden en Uw Hoofdredacteur zitten plots in een compleet veranderde situatie. Hoe zich dat gaat ontwikkelen is nog maar zeer de vraag. Vanzelfsprekend zult U er in een volgende editie van "Een Zonnig Avontuur" meer over kunnen lezen.

Vanzelfsprekend was er dit weekeinde meer dan politieke ontwikkelingen alleen, al waren die ontwikkelingen natuurlijk wel bepalend. Echter er was meer. U kon er al over lezen in een eerdere editie: afgelopen zaterdag zetten dochterlief Julia wederom een fikse schrede richting zangcarrière. Nog herhaaldelijk vonden dit weekeinde beschouwingen plaats over de geweldige wijze waarop het meiske had opgetreden. Beslist voor herhaling vatbaar, althans wat betreft Uw Hoofdredacteur. De dag van gisteren, de zondag dus, was een beduidend rustiger dag. Een dag die vroeg begon en een dag die vroeg eindigde. Tussendoor werd besloten om een bezoek te gaan brengen aan het strand van Blue Bay, alwaar de gehele middag werd genoten van het heerlijke weer. Er werd een beetje gesnorkeld, al viel er door de ruwe zee niet al te veel te zien, geluierd en gezond. De Olijke Twee vermaakten zich uitermate goed in de bijbehorende speeltuin en in het zwembad. Zo viel de zondag prima door te komen. Nadien werd nog besloten om een lekker maaltje te gaan nuttigen bij de Mexicaan in het Riffort, waarna moe, edoch voldaan, richting Huize Hoofdredacteur werd gereden. Om een uur of tien in de avond ging het licht in datzelfde huis al uit: het weekeinde was immers enerverend genoeg geweest?

Wordt vervolgd…..

Geen opmerkingen:

Een reactie posten