Totaal aantal pageviews

vrijdag 15 februari 2013

Aap + Noot = Evert

Op het fraaie eiland Curaçao is het weekeinde bijna weer aangebroken nu het er vrijdag 15 februari 2013 is geworden. Zoals steevast op een doordeweekse dag zit Uw Hoofdredacteur al vroeg aan de koffie, nu het immers bijna tijd is om de hectische werkplek op te gaan zoeken. Wat dat betreft, met een baan als die van de teamleden en die van Uw Hoofdredacteur vliegen de dagen en weken sneller dan snel om. Het ochtendgloren maakt duidelijk dat het vandaag weer een uiterst aangename dag zal worden op dit zonnige eiland. Vanzelfsprekend hoopt Uw Hoofdredacteur dat dit het weekeind eveneens het geval zal zijn, maar zover is het nog niet. Eerst nog een dagje werken dus! Vooraleer Uw Hoofdredacteur zich in zijn autootje zal begeven naar zijn werk, is er echter eerst nog wel even tijd U bij te praten over de actualiteit op Curaçao.

Gisteren ontving Uw Hoofdredacteur een wel zeer blijde boodschap van de heer Pinoccio. Wat wil namelijk het geval? Welnu, U moet weten dat de heer Pinoccio een bijzonder groot liefhebber is van muziek. Het liefst zou hij de gehele dag achter de fanfare aan lopen, ware het niet dat een echte fanfare op dit eiland nog niet zo eenvoudig is te vinden. Goede raad was dan ook duur. Ten einde raad besloot de heer Pinoccio om dan maar zelf een eenmansfanfare te gaan oprichten en liet de bandnaam "Aap + Noot = Evert" vastleggen bij de locale Kamer van Koophandel. Kort daarna, op of omstreeks 15 december van het vorig jaar, liep de heer Pinoccio aan tegen een geschikt startinstrument. Het werd een zogenaamde Bari. Leek het in eerste instantie een bouwpakket te zijn, niets was minder waar. Het gevaarte, gelijkend op een soort van trommel, zou de afgelopen weken immers stap voor stap worden opgebouwd. Welnu, morgen is de Bari dan eindelijk gereed en zal de heer Pinoccio zijn trommeltje mogen afhalen. Mocht U dus komend weekeinde onverhoopt op Curaçao moeten zijn en U hoort een enorm lawaai, U weet waar het van komt. Laat U vervolgens gerust strikken om achter de trommelaar aan te lopen in de aanloop naar een volwaardige Curaçaose fanfare!

Eveneens gisteren besloot Moeder de vrouw om samen met de Olijke Twee, die nog altijd vakantie genieten, af te reizen voor een trip naar het zo mooie Christoffelpark. Zij werden vergezeld door de beide logees, Oom Albert en Tante Reinie. Moeder de vrouw, die nog altijd beschikt over een welhaast feilloos navigatievermogen, had ditmaal slechts twee uren nodig om de ingang van het park, gelegen op zo'n 15 kilometer afstand van Huize Hoofdredacteur, te vinden. Het werd, zoals altijd in dit mooie stuk natuur, een zeer geslaagde dag. Er werden vele dieren, waaronder enorme roofvogels waargenomen en er werd in bomen geklommen. Oom Albert, toch niet meer de jongste, deed geenszins onder voor beide olijkerd en klom naar hartenlust mee. Weer naar beneden komen bleek wat ingewikkelder, maar uiteindelijk gelukte het de klimgeiten om weer veilig voet aan de grond te zetten. Wederom was dus sprake van een zeer gezellige vakantiedag op dit eiland.

Normaliter verschijnt de heer Pinoccio zo tegen een uur of zeven in de ochtend op de dagelijkse werkplek. Gisteren was dat echter toch enigszins anders toen hij al om half zes in de ochtend op weg bleek naar zijn bureau. Wat veroorzaakte nu eigenlijk deze vroege reis van de heer Pinoccio? Welnu, U moet weten dat Pinoccio zijn telefoon ook als wekker gebruikt. Onmiddellijk toen gisteren de wektoon op het mobiele apparaat weerklonk, stapte de heer Pinoccio in de goede volgorde onder de douche en in zijn auto, en reed vervolgens weg. Na enige tijd viel het hem echter op dat de hemel nog wel heel erg donker was en wierp hij een blik op de klok. Half zes bleek het te zijn, terwijl normaliter zijn dag eerst meer dan een uur later begon. Maar de wekker was toch wel degelijk afgegaan? Wat was nu het geval? De heer Pinoccio had informatie opgevraagd bij zijn Volkswagen dealer in de omgeving van Vroomshoop. En juist deze dealer had besloten, op het Nederlandse tijdstip van 10 uur in de ochtend, de telefoon van de heer Pinoccio over te laten gaan. Dit dan overigens wel op het Curaçaose tijdstip van 05.00 uur! Terwijl de heer Pinoccio derhalve dacht zijn wekker uit te drukken, drukte hij feitelijk zijn dealer weg. Overigens had hij, met hartelijke dank aan Volkswagen, op deze wijze wel meer aan zijn dag.

Wordt vervolgd.....      

Geen opmerkingen:

Een reactie posten