Totaal aantal pageviews

maandag 4 februari 2013

Het lood zakte hem in de schoenen.....

Het is vandaag maandag 4 februari 2013 geworden op het zwoele eiland Curaçao. Na een toch wat koude nacht, was het vanochtend vroeg gelukkig beduidend aangenamer op het terras van Huize Hoofdredacteur. Het was ook gisteren namelijk enigszins aan de koele kant, althans toen Uw Hoofdredacteur lag te bibberen op het strand van Blue Bay. Maar, vandaag ziet het er dus alweer fiks beter uit. De werkweek is inmiddels weer van start gegaan, het weekeinde zit er op! Een weekeinde dat bijzonder druk, maar tevens uitermate gezellig, van aard was. Het vloog werkelijk om en dus is het sneller dan snel weer maandag geworden. Een nieuwe werkweek en dat betekent waarschijnlijk ook dat er zich weer vele gebeurtenissen zullen gaan voordoen de komende week. Zoals te doen gebruikelijk zal Uw Hoofdredacteur trachten U dagelijks van de wetenswaardigheden te voorzien. En, zoals steevast het geval is, dient daartoe deze editie van "Een Zonnig Avontuur."

Het was alweer bijna een jaar geleden. Zolang was Oom Albert al niet meer bezig geweest met de duiksport, zoals in zijn logboek viel af te lezen. Vorig jaar immers, haalde de oude baas op 71 jarige leeftijd alsnog zijn duikcertificaat op Curaçao, om vervolgens zo af en toe met de heer Angelus of de heer Pinoccio naar vreemde zeebewoners te gaan speuren. In Nederland aangekomen werd echter niet meer gedoken. Welnu, gisteren was het dan eindelijk weer eens zover. Samen met Moeder de vrouw zette Oom Albert de reis in naar de fraaie riffen bij Boca Simon, alwaar Huib Nas met zijn duikschool "Dive Nas" de scepter zwaait. Afgesproken was dat de heer Pinoccio, als welhaast volleerd duikinstructeur, voor begeleiding van het Oompje zou gaan zorgen op deze ochtend.

Allereerst diende Oom Albert in het duikpak te worden gehesen, hetgeen overigens nog niet meeviel. Vervolgens werd het tijd hem te behangen met plakken lood, om zeker te kunnen zijn van een afdaling naar de diepten der zee. Nadien werd het eindelijk tijd om het zilte zeewater te gaan betreden. Het moet gezegd, duiken na zo 'n lange tijd is nog niet zo eenvoudig. Allereerst besloot het lood, zo'n 12 kilo in totaal, dat er maar weinig plekken op het lijf van Oompje waren waarachter het lood zou kunnen blijven hangen. Uw Hoofdredacteur had overigens wel enige plekken geweten, maar dat terzijde. Toen het probleem met het gewicht uiteindelijk enigszins was opgelost, wees de heer Pinoccio de weg. Dat gebeurt onder de zeespiegel overigens met handgebaren. Onmiddellijk liet Oom Albert, middels geheel andere handgebaren, weten dat hij persoonlijk graag een geheel andere kant zou opgaan. Meer richting strand! En dat terwijl toch al de zeer fenomenale diepte van drie meter was bereikt.

Om een lang verhaal niet nog langer te maken: er werd gedoken op slechts een paar meter onder het wateroppervlakte. Nu is dat overigens bij Boca Simon geen enkel probleem, slechts op enige meters diepte valt er aldaar al voldoende waar te nemen. Zo ook op deze ochtend toen het trio tweemaal een grote zeeschildpad kon waarnemen, die statig van hen af zwom. Na afloop liet Oompje, in een diepte-interview, weten dat de duik goed was bevallen: "Allenig dat lood zakten mien van de konte. Da's kloot'n jong! Effen wennen dus! Moar ik goa nog wa un keer duuk'n! Mooi man." U begrijpt, het is weer even een kwestie van wat vertrouwen opdoen en dan zal Oom Albert vast en zeker nog wel eens wat dieper het water ingaan.

Gisteren was eveneens te merken dat het carnaval in aantocht is. Het was namelijk zo dat in een lange optocht het zogenaamde kindercarnaval werd georganiseerd. Vele kinderen in fraai gekleurde pakken, vergezeld door luide muziek, legden het openbare leven op dit zo fraaie eiland welhaast geheel plat. Niet dat Uw Hoofdredacteur zich onder het publiek had gemengd trouwens, in Huize Hoofdredacteur is immers elke dag sprake van kindercarnaval. Nee, het gezin Hoofdredacteur en hun logees besloten de middag te gaan doorbrengen op het mooie strand van Blue Bay. Alwaar het dus erg koud was, dat dan weer wel. Maar, hoe het ook moge zijn, het was weer eens een weekeinde om nooit te vergeten!

Wordt vervolgd.....      

Geen opmerkingen:

Een reactie posten