Totaal aantal pageviews

dinsdag 19 februari 2013

De prins in het hemelbed.....

Het is vandaag dinsdag 19 februari 2013 op het zonnige eiland Curaçao. Weliswaar waait er een fikse bries, maar doordat de zon met kracht schijnt, is dat maar goed ook. Zonder wind valt het namelijk niet mee om de hoge temperaturen te verdragen. Het is dus dinsdag vandaag, de eerste werkdag ligt alweer achter ons. Werkdagen die trouwens veel vragen van de verschillende teamleden. Immers, de criminaliteit op dit zo mooie eiland verhardt zich steeds meer, iets waarmee de teamleden welhaast dagelijks te maken krijgen. Ook het afgelopen weekeinde was het weer raak. Bij de oorlog die rivaliserende bendes met elkaar voeren en de daaropvolgende schietpartijen vielen drie slachtoffers, waarvan twee met dodelijke afloop. Om te voorkomen dat die oorlog zich voortzet binnen de muren van de organisatie waar wordt gewerkt, moet dan ook dagelijks keihard worden gewerkt. Niet dat dit erg is trouwens, al zou het voor wat betreft het geweld op dit eiland wel behoorlijk minder mogen. Gelukkig gebeuren er echter ook nog steeds dagelijks leuke dingen. En, zoals te doen gebruikelijk, ook vandaag, legt Uw Hoofdredacteur die dingen voor U vast in een nieuwe editie van "Een Zonnig Avontuur."

Het was al enige tijd rustig rond de (veel) rustiger Fries. Dat komt met name omdat deze (veel) rustiger Fries, al is het een grote vent, rustig en bedaard van aard is. Zet hem in een tuintje waarin wat leuke vogeltjes rondvliegen en fluiten, en je hebt geen kind aan hem. Hij is dan ook ten zeerste gesteld op rust en zoekt die stilte, na het verrichten van zijn dagelijks werk, dan ook trouw op. Hij leeft, zo zou je kunnen zeggen, zo af en toe wat in een soort van sprookjeswereld. Echter, Uw Hoofdredacteur had nimmer signalen ontvangen die erop zouden kunnen wijzen dat het leven in een sprookjeswereld ook ernstige vormen zou kunnen aannemen. Toch is dat echter thans wel degelijk geschied. Wat is namelijk het geval? Welnu, de afgelopen zaterdag werd de heer Pinoccio ingeschakeld door de (veel) rustiger Fries. "Pinoccio, kun je me ook even helpen zaterdag?" zo vroeg de (veel) rustiger Fries een aantal dagen eerder. "Ik moet namelijk enorm zware balken ophalen en ik heb gehoord dat je behoorlijk sterk bent!" De heer Pinoccio, nooit te beroerd om wie dan ook maar te helpen, meldde zich dan ook de bewuste zaterdag voor een, naar later zou blijken, behoorlijk pittige klus. Vele kilo's balken dienden er te worden getransporteerd naar de slaapkamer van de (veel) rustiger Fries. Het geheel aan balken werd vervolgens, door de (veel) rustiger Fries, aaneen gesmeed tot een omvangrijk eindproduct: een heus hemelbed. U begrijpt het vast en zeker al wel: de (veel) rustiger Friese Prins zoekt nu dagelijks, onmiddellijk na de klok van vijven, zijn hemelbedje op om van de rust te genieten. Het is net doornroosje!

De Olijke Twee hebben wat nieuws uitgevonden en daarvan onmiddellijk hun hobby gemaakt. Nu het immers de laatste periode op dit zo fraaie eiland Curaçao fiks waait, vond Uw Hoofdredacteur het tijd worden dat beiden ervaring zouden opdoen in de vliegersport. Zo gezegd werd dan ook zo gedaan. In de locale speelgoedwinkel werd een passende vlieger voor beiden uitgezocht. Dat viel overigens nog niet zo hard mee. Zoonlief Levi, de jongste olijkerd, had namelijk zijn zinnen gezet op een soort van kite-vlieger. Het gevaarte had een spanwijdte die hem gemakkelijk op een rechtstreekse vlucht naar Venezuela had kunnen doen belanden, hetgeen Uw Hoofdredacteur wel, maar Moeder de vrouw geen passende optie vond. De twee vliegertjes die uiteindelijk werden aangeschaft, waren dan ook beduidend kleiner. Inmiddels zijn door de Olijke Twee, veelal in gezelschap van Oom Albert en Uw Hoofdredacteur, al vele uren op het plaatselijke voetbalveldje doorgebracht om de vliegers de lucht in te krijgen. Het moet gezegd, het gaat eigenlijk prima. Reden voor de oudste olijkerd, Julia geheten, om op te merken dat het voor haar tijd zou worden zich aan te melden voor een vliegerclub. Dit zou, volgens de olijkerd, nog best passen naast activiteiten als balletles, muziekles en zangles. Gelukkig belandde een der vliegers daarna in een zeer prikkelbare boom en was Oom Albert, gewapend met ladder en allerlei andere attributen, lang druk om het vliegertje te redden. Met al dat gedoe besloot dochterlief toch maar af te zien van nog een lidmaatschap. Want gedoe? Daar houdt het dametje niet van!

Wordt vervolgd.....   

Geen opmerkingen:

Een reactie posten