Totaal aantal pageviews

woensdag 6 februari 2013

Er zit geen muziek meer in!

In de West, ergens tussen Aruba en Bonaire, voor de kust van Venezuela, ligt het fraaie eiland waar de verschillende teamleden en Uw Hoofdredacteur verblijven, geheten Curaçao. Ook vandaag belooft het op dat fraaie eiland weer een prachtige dag te worden. Een dag met een enkele sluierwolk, veel zon en een temperatuurtje rond de 28 graden Celsius. Een zee die bijzonder kalm is waardoor de grote golven van de laatste weken alweer bijna zijn vergeten. En, zo kan het dan ook zijn dat Uw Hoofdredacteur, zo tegen de klok van zes uur in de vroege ochtend, weer volop inspiratie vindt om U te verhalen over alle wel en wee op Curaçao. Want, dagelijks is het zo dat er hier, op zo'n 8000 kilometer van het verre Nederland, van alles gebeurt wat het vermelden toch wel waard is. En, ook daarom op deze vroege woensdagochtend de 6e februari 2013, een nieuwe editie van "Een Zonnig Avontuur."
 
U moet weten, Curaçao is, met een oppervlakte van 444 vierkante kilometer waarop ongeveer 150.000 inwoners verblijven, niet eens zo bijzonder groot. Toch kent dit eiland een enorme hoeveelheid radiostations, waarop dagelijks allerlei verschillende soorten muziek en discussieprogramma's te beluisteren zijn. Meer dan 20 van deze radiozenders zijn er gemakkelijk te vinden. Welnu, een ervan, welke onder de naam "Radio Krioyo", haar uitzendingen verzorgt, kent een wel zeer bijzonder karakter. Wat is namelijk het geval? Welnu, op de ruimte voor de studio van dit radiostation is een mooie patio gevestigd. En, tijdens de verschillende uitzendingen organiseert de eigenaar van het station al vele jaren feestjes en dominotoernooien. Daarop komen steevast veel belangstellenden af die zo af en toe een ghettoblastertje meevoeren of anderszins besluiten muziek met een beduidend volume ten gehore te gaan brengen. En dat alles vaak onder het genot van een of meerdere drankjes. Een zeer gezellige boel derhalve, al dachten de buurtbewoners daar beduidend anders over. En, zo kon het dan ook zijn dat de rechter er aan te pas moest komen om de vele klachten van overlast op waarheidsgehalte te gaan beoordelen. Vanaf vandaag zal het waarschijnlijk een stuk rustiger worden op de patio van "Radio Krioyo." Immers, de rechter vonniste dat, bij overtreding na klachten, boetes kunnen worden opgelegd tot een maximum van een half miljoen Antilliaanse guldens. Het geluid van de dominostenen zal verstommen en de live muziek zal tot het verleden gaan behoren. Het wordt dus stil op de patio!

Recent liet Uw Hoofdredacteur U weten dat de verschillende apothekers op dit eiland nog slechts medicatie aan hun patiënten wilden verstrekken tegen contante betaling. Dit vanwege een geschil met de overheid over de vergoeding van de kosten per recept. Dit besluit van de apothekers leidde tot veel onrust op dit eiland en tot veel efficiënter werken bij de instantie die vergoedingen aan patiënten dient uit te keren. Normaliter duurde afwikkeling van een nota een week of zes, maar recentelijk werd bekend gemaakt dat het voortaan nog slechts twee dagen zou gaan duren alvorens patiënten hun declaratie konden innen. Immers, de meeste patiënten konden het zich, bij gebrek aan pecunia, anders niet langer veroorloven een apotheek te gaan bezoeken. Voorwaar, er werd dus in no time een enorme efficiëntieslag gemaakt. Prima geregeld dus, althans zo dacht Uw Hoofdredacteur die zich overigens wel even hooglijk verbaasde over het feit dat de eerdere termijn van zes weken zomaar ineens kon worden teruggebracht tot twee dagen. En dat met dezelfde hoeveelheid ambtenaren! De wonderen leken voorwaar de wereld nog niet uit. Gisteren echter werd bekend gemaakt dat de apothekers hun actie hebben opgeschort nu de overheid voorlopig weer betaalt. Waarschijnlijk zal dit betekenen dat de twee dagen nu weer in een mum van tijd zes weken zullen gaan bedragen. Gemiste kans dus!

Dan nog even kort het bericht dat Moeder de vrouw en Uw Hoofdredacteur zich gisterenavond dienden te melden bij de docente van de jongste olijkerd, Levi geheten. Het ventje had immers enige dagen geleden zijn eerste rapport van het schooljaar uitgereikt gekregen en daarover diende, in een zogenaamd tien minuten gesprek, van gedachten te worden gewisseld met de leerkracht. Het was goed te horen dat de juffrouw berichtte: "Wanneer alle kinderen zoals Levi zouden zijn, was mijn leven een stuk gemakkelijker." Wanneer het mannetje over een minuut of tien uit zijn bed komt, zo heeft Uw Hoofdredacteur zich voorgenomen, zal Uw Hoofdredacteur zich aan hem voorstellen als zijn nieuwe schooljuffrouw. Als iets op school werkt, moet het thuis immers toch ook zo kunnen werken?

Wordt vervolgd.....        

Geen opmerkingen:

Een reactie posten