Totaal aantal pageviews

dinsdag 12 februari 2013

Pinoccio als rattenvanger.....

Op het zo fraaie eiland Curaçao is het vandaag dinsdag 12 februari 2013 geworden. Het is nog vroeg in de ochtend en het is nog ietwat schemerig op het eiland. Vandaag is het de laatste carnavalsdag in een lange rij, reden waarom de teamleden en Uw Hoofdredacteur slechts een halve dag hoeven te werken. Immers, alle ambtenaren op Curaçao hebben van de verantwoordelijke minister te horen gekregen dat een halve dag werken genoeg moet zijn om de afscheidsmars van het carnaval 2013 bij te kunnen wonen. En dat gaat dus zeker lukken! U hebt een paar dagen zonder een recente editie van "Een Zonnig Avontuur" moeten doorbrengen. Het gelukte Uw Hoofdredacteur namelijk niet om vanaf Bonaire, waar het gezin Hoofdredacteur het afgelopen weekeinde verbleef, een nieuwe editie te verzorgen. Vandaag wordt dat echter geheel en al anders; tijd om U snel te voorzien van de actualiteit vanuit "de West!"

Afgelopen zaterdag, in alle vroegte, vertrok het gezin Hoofdredacteur naar Bonaire voor een weekeindje rust en vertier. De beide logees, Oom Albert en Tante Reinie, maakten het reisgezelschap compleet. Na een vluchtje van ongeveer 13 minuten werd al snel voet gezet op de bodem van het kleine eiland Bonaire. Over de beide viervoetertjes van het gezin Hoofdredacteur werd gewaakt, de heer Pinoccio had zich bereid verklaard hen te voorzien van eten en drinken gedurende het weekeinde. Achteraf, zo bleek Uw Hoofdredacteur, hadden de beide hondjes toch enigszins te lang zonder maaltijd moeten doorbrengen waardoor zij hadden besloten dan maar zelf op jacht te gaan. Maar goed, de vakantiegangers op Bonaire hadden de tijd van hun leven. Gelegerd in een prima hotel met dito zwembad, vermaakten Moeder de vrouw en de Olijke Twee zich opperbest. Het gehele eiland werd verkend, waarbij met name de tour naar het nationale park, Slagbaai geheten, leidde tot open monden van bewondering voor al het moois dat kon worden waargenomen.

Gisteren, aan het einde van de middag, werd nog besloten om een bezoek te gaan brengen aan het opvangcentrum voor ezels op Bonaire. Geweldig, wat was dat leuk. Honderden ezels die in alle vrijheid konden rondlopen en de auto van uw Hoofdredacteur bestormden als werden er gratis winterwortelen weggegeven. Oom Albert bleek niets van de langoren te moeten hebben; hij wist niet hoe snel hij zijn autoruit dicht moest draaien wanneer zich weer eens een aantal ezels probeerden hun hoofd te parkeren op zijn schoot. Hoe het ook moge zijn, het weekeinde Bonaire was geweldig. Sowieso is het een prachtig eiland om te bezoeken, de natuur is er overweldigend mooi en je raakt niet uitgekeken door de vele vergezichten die er te zien zijn. U begrijpt, Uw Hoofdredacteur kan U een bezoek aan dit mooie eilandje van harte aanbevelen.

Door het verblijf op Bonaire miste Uw Hoofdredacteur dus het carnaval op Curaçao. Iets wat in ieder geval niet gold voor de heer Pinoccio, die vele, vele uren lang verkeerde in het gezelschap van, veelal schaars geklede, dames in mooie kostuums. Het ene na het andere fraaie plaatje werd dan ook door hem geschoten. Het hoogtepunt van de carnavalsmiddag was een persoonlijke ontmoeting die de heer Pinoccio had met de Prins van de Limburgse Kabrieten. Het was namelijk zo dat de heer Pinoccio een fraai medaillon had meegekregen van de Prins Carnaval uit Vroomshoop, hetwelk door hem plechtig werd overhandigd aan de bestuurder der Kabrieten. Een gebaar wat ten zeerste op prijs werd gesteld.

Vanavond resteert nog slechts de afscheidsmars. In het donker, verlicht door talloze lampjes, zal het vast een lust voor het oog zijn om al die felgekleurde carnavalsgangers langs te zien trekken. Nu de Olijke Twee en Moeder de vrouw deze week nog genieten van een welverdiende schoolvakantie, is een avondlijk uitje dus best te doen. U begrijpt, de familie Hoofdredacteur zal zich vanavond dus mengen in het carnavalsgedruis!

Wordt vervolgd.....       

Geen opmerkingen:

Een reactie posten