Totaal aantal pageviews

donderdag 28 februari 2013

Een enorme verrassing!

Op het eiland waar het nog immer zeer hard waait, Curaçao, is het vandaag donderdag 28 februari 2013 geworden. Weliswaar schijnt zo af en toe de zon met krachtige stralen, echter de wind maakt het behoorlijk frisjes op dit normaliter zo warme eiland. Het is donderdag vandaag, hetgeen betekent dat de werkweek alweer gestaag vordert. Een werkweek die, net als vele voorgaande weken, uitermate hectisch van aard verloopt. Hoe dan ook, het maakt dat de dagen zijn omgevlogen vooraleer je het in de gaten hebt. In deze editie van "Een Zonnig Avontuur" heeft Uw Hoofdredacteur, zoals U dat vast en zeker wel van hem bent gewend, weer het een en ander aan nieuws te melden. Wat immers te denken van het naderende voetbaltoernooi van de Schroederschool, de eerste overwinning van de heer Pinoccio of het, zeer onverwachte, naderende vertrek van de (veel) rustiger Fries? U ziet, steevast gebeurt er aan deze zijde van de aardbol van alles!

Komende zaterdag is het weer zover. De school waarop de beide olijkerds, Julia en Levi geheten, hun lessen volgen, organiseert op deze dag wederom haar jaarlijkse voetbaltoernooi. Dochterlief Julia, die de bokaal voor het winnende team de afgelopen twee jaren als winnaar mocht vasthouden, gaf aan zeker weer mee te willen doen. Ook zoonlief Levi, vorig jaar nog goed voor invalbeurten die ten hoogste twee minuten duurden ("Ik ben nu alweer moe Pap, ik houd ermee op. Ik kom straks wel weer een keertje terug"), gaf aan van de partij te willen zijn. U begrijpt, Uw Hoofdredacteur staat komende zaterdag vanzelfsprekend in alle vroegte langs de lijn om beide olijkerds aan te moedigen (en om zoonlief Levi te bewegen om op het veld te blijven staan waarschijnlijk). Dit jaar is Uw Hoofdredacteur, in tegenstelling tot het vorig jaar, niet als coach van een der teams actief. Waarschijnlijk is het zo dat geen der juffen, gezien de uitslagen van het voorgaande jaar, nog voldoende vertrouwen heeft overgehouden in de kwaliteiten van Uw Hoofdredacteur. Het is helaas niet anders!

Wellicht dat U het nog niet eerder was opgevallen, maar de heer Pinoccio is sedert een aantal maanden lid van een heuse dartsclub. Deze pijltjes gooiende vereniging neemt deel in een competitie wat maakt dat de heer Pinoccio wekelijks, gezamenlijk met zijn teamleden, een wedstrijd dient te spelen tegen een ander team uit de regio. Alhoewel de wedstrijdavonden over het algemeen, althans volgens de heer Pinoccio, tot op heden steevast uitermate gezellig verliepen, ontbrak toch steeds de kers op de taart. Het was namelijk zo dat, sinds de heer Pinoccio was toegetreden tot het gilde der darters, er nog geen enkele wedstrijd was gewonnen. Deze week kwam daar echter, na een ingelast trainingskamp, plots verandering in. Met grote trots kan Uw Hoofdredacteur U dan ook melden dat, voor de eerste maal in haar geschiedenis, het dartsteam waar de heer Pinoccio deel van uitmaakt, de zware uitwedstrijd tegen het team van "Old Dutch", in winst wist om te zetten. Het was trouwens sowieso de eerste keer dat überhaupt een wedstrijd werd gewonnen. Namens de redactie feliciteert Uw Hoofdredacteur de teamleden dan ook van harte met dit (waarschijnlijk eenmalige) resultaat.

Al bijna vier jaren lang werkt Uw Hoofdredacteur op het zo fraaie eiland Curaçao. Werd er, in 2009, vertrokken naar "De West" met een team van negen personen, thans bestaat dit team nog slechts uit de heer Pinoccio, de (veel) rustiger Fries en Uw Hoofdredacteur. En, zoals U zich wellicht nog weet te herinneren, aan het einde van de maand maart vertrekt de heer Pinoccio definitief naar Nederland waardoor het team nog maar uit twee achterblijvers zal bestaan. Gisteren echter, werd er een mededeling gedaan die insloeg als een bom. Wat is namelijk het geval? Welnu, alweer enige tijd geleden heeft de (veel) rustiger Fries zijn vinger opgestoken voor een uitermate belangrijke (directie)functie op een der andere eilanden in het Caribisch gebied. En gisteren kwam er, na diverse gesprekken, duidelijkheid over het vervolg: de (veel) rustiger Fries is uitgekozen als de juiste man voor de klus! Hetgeen in concreto betekent  dat de (veel) rustiger Fries binnen een maand of twee zal zijn vertrokken naar elders om een geheel nieuw bestaan te gaan opbouwen. Vanzelfsprekend, het betreft immers een mooie promotie, wenst Uw Hoofdredacteur hem in zijn nieuwe job heel veel succes toe!

Wordt vervolgd.....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten