Totaal aantal pageviews

zondag 3 februari 2013

Weer een mooie prijs.....

Het is zondag 3 februari 2013 vandaag op het heerlijke eiland Curaçao. Na een zeer regenachtige avond, waarover later meer, schijnt inmiddels het zonnetje en is de zee achter Huize Hoofdredacteur zo glad als een spiegeltje. Moeder de vrouw en Oom Albert zijn op weg naar Boca Simon om aldaar, tezamen met de heer Pinoccio, het onderwaterleven te gaan bekijken middels een fikse duik in het zilte zeewater. Uw Hoofdredacteur daarentegen heeft nog wel het een en ander aan informatie met U te delen. Reden genoeg om snel een nieuwe editie van "Een Zonnig Avontuur" te produceren. Er gebeurde immers weer van alles de afgelopen dagen op dit zo fraaie eiland.

Afgelopen vrijdag, zo aan het einde van de middag, hield Uw Hoofdredacteur het op zijn werkplek voor gezien en stapte in zijn auto om naar huis te rijden. De autoradio stond afgestemd op Dolfijn FM, een Nederlandstalige radiozender die dit eiland rijk is. Uw Hoofdredacteur hoorde via de diskjockey, Maarten Schakel, dat er toegangsbewijzen te winnen waren voor het concert van Ilse de Lange, dat zaterdagavond zou plaatsvinden op de Kleine Werf te Punda. Er werd een zin gesproken in plat Twents: "Bin ie sloerig in de rakkert?" De opgave bestond eruit dat deze zin vertaald diende te worden in beschaafd Nederlands. Uw Hoofdredacteur twijfelde nog even, maar besloot vervolgens toch zijn auto aan de kant van de weg te parkeren om een sms naar de studio van Dolfijn FM te sturen. Uw Hoofdredacteur schreef aansluitend dat volgens hem de zin stond voor "Ben je ziek, of niet lekker?" Het was vervolgens slechts een minuut of 10 later toen Uw Hoofdredacteur werd gebeld en vervolgens live te horen was op de radio. Hij bleek de winnaar van twee tickets voor het bewuste concert. U zult begrijpen, Uw Hoofdredacteur keerde snel zijn auto en haalde onmiddellijk de tickets af. Wederom een hoofdprijs via Dolfijn FM!

Gisteren was het dan eindelijk zover! Na lang wachten brak voor de Olijke Twee de dag aan waarop het jaarlijkse Pleinfeest van de Schroederschool zou plaatsvinden. Verkleed en wel meldden beiden zich tegen de klok van drie op het pleintje voor de school, waar om drie uur het startsein voor deze gigantische happening zou worden gegeven. Ook Uw Hoofdredacteur was van de partij. Hij diende immers plaats te nemen achter de zogenaamde "voeldoos?" Het moet gezegd, het werd een geweldig feest. Vele, vele attracties waren op de verschillende schoolpleinen opgebouwd.
Daarnaast bestond de mogelijkheid om levensecht lijkende  verwondingen te laten aanbrengen door vrijwilligers van de zogenaamde Lotus groep. Er was muziek, er was zon, er was een enorme verloting met gratis KLM tickets en nog veel meer. De Olijke Twee vermaakten zich meer dan uitstekend met het klimmen in hoge masten en met afdalingen via een kabelbaan. Wederom, zoals overigens voor het vierde achtereenvolgende jaar, was het team van de Schroederschool erin geslaagd een geweldig festijn te organiseren. Moe, edoch zeer voldaan konden beide olijkerds gisterenavond dan ook te rusten worden gelegd. Tijd voor Moeder de vrouw en Uw Hoofdredacteur om op stap te gaan! De reis voerde vanzelfsprekend naar de Kleine Werf, alwaar vanaf een uur of tien het optreden van Ilse de Lange stond geprogrammeerd. In zeer groten getale was het publiek opgekomen om naar deze wereldberoemde zangeres te komen kijken en luisteren. Zij kwamen inderdaad niet voor niets! Een geweldig optreden van de Twentse werd luidkeels meegezongen. De ene na de andere hit daalde neer op het duizendkoppige publiek. Het enige minpuntje vormde de regen die vanaf half twaalf het publiek geselde. Moeder de vrouw en Uw Hoofdredacteur waren uiteindelijk natter dan nat. Het mocht de pret echter niet drukken, al was het jammer dat vanwege het gevaar op kortsluiting, het concert voortijdig diende te eindigen. Een broodje shoarma, wat gescoord kon worden op een boot die was geparkeerd op het Waaigat, maakte echter zeer veel goed. U ziet, de gewonnen tickets leverden een bijzonder geslaagde avond op!
Dan vraagt Uw Hoofdredacteur nog graag even Uw aandacht voor de belevenissen van Jumping Paul. Wellicht weet U zich nog te herinneren dat Jumping Paul enige tijd geleden definitief naar Nederland terugkeerde? Welnu, gisteren kreeg Uw Hoofdredacteur informatie binnen die duidelijk maakte dat Jumping Paul is gecontracteerd voor een reeks van optredens in het circustheater te Scheveningen. Nu wist Uw Hoofdredacteur al veel langer welk een groot artiest in Jumping Paul verscholen zat, echter de aard van de, door Jumping Paul, opgevoerde act was voor Uw Hoofdredacteur een enorme verrassing. Het was de teamleden inderdaad al heel lang duidelijk dat Jumping Paul geen enkel probleem met slikken had, maar wat hij nu elke avond tot zich neemt kan toch niet gezond zijn? Oordeelt U zelf maar!

Wordt vervolgd.....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten