Totaal aantal pageviews

maandag 25 februari 2013

Feest in de Tropen.....

Het is vandaag maandag 25 februari 2013 geworden op het nog wat schemerige eiland Curaçao. Het is maandag, en dat betekent dat er weer een nieuwe werkweek van start gaat en een druk, maar zeer gezellig weekeinde kan worden afgesloten. Het is heerlijk weer op Curaçao, de verwachting is dat de zon zich, ook vandaag, weer flink zal laten gelden en de temperatuur kan laten oplopen tot zeer aangename waarden. Overigens was dat ook het afgelopen weekeinde het geval. Het was maar goed dat het behoorlijk waaide, het zou anders wel heel erg warm zijn geweest. Een fiks contrast derhalve met de situatie in Nederland waar immers, zo kon Uw Hoofdredacteur gisteren op zijn beeldscherm zien, de sneeuwvlokken met grote snelheid door de Rotterdamse Kuip vlogen. Een nieuwe werkweek gaat dus weer van start vandaag. Waarschijnlijk zal er wederom sprake zijn van een week met veel en verschillende verrassingen. U zult er, zoals te doen gebruikelijk, gedurende deze week, alles over kunnen lezen in de diverse edities van "Een Zonnig Avontuur."

Gisteren was het de dag dat het exact zeven jaar geleden was dat dochterlief Julia, de oudste olijkerd, werd geboren in het ziekenhuis van Hardenberg. Het was dan ook groot feest gisteren in Huize Hoofdredacteur. Al wel een week lang was dochterlief zeer opgewonden over de naderende verjaardag. Dagelijks werd er afgeteld en, hoe dichter het moment suprême in de buurt kwam, des te groter werd de spanning. En, zo kon het dan ook zijn dat, in de nacht van zaterdag op zondag, tegen de klok van drie uur in de nacht, dochterlief zich meldde aan de ouderlijke bedstee. "Is het al ochtend? Ben ik nu al jarig? Ik lig al zo ontzettend lang te wachten tot het licht wordt, maar het blijft maar donker. Ik wil nu zo graag jarig zijn!" Uiteindelijk gelukte het Moeder de vrouw om het meiske rustig te krijgen waarna het grietje nog enige uurtjes slaap kon meepikken. Tot, om zes uur in de vroege ochtend, de slaap werd verdreven en het "Lang zal ze leven" kon worden ingezet.

 Het werd een zeer geslaagde en leuke verjaardag. Al vanaf de vroege ochtend meldden zich bezoekers die de meest fraaie cadeautjes aan de jarige konden overhandigen. Terwijl Uw Hoofdredacteur er in slaagde om, zo af en toe, een blik op het beeldscherm te kunnen werpen om de diverse spannende voetbalwedstrijden te kunnen bekijken, vermaakten de bezoekers en de Olijke Twee zich opperbest. Er waren heerlijke gebakjes en diverse lekkere hapjes uit eigen keuken. Uitkijkend over een strakblauwe zee en genietend van de heerlijke temperatuur, was er dan ook sprake van een zeer geslaagde dag. Zo af en toe werd er, met name door Oom Albert, een visje gevangen in de Caribische Zee, werden er kinderspelletjes georganiseerd of werd er even rustig gemijmerd. Een dag die binnenkort nog wel een aantal malen een vervolg zal krijgen nu immers allereerst Moeder de vrouw haar verjaardag viert en, kort nadien, de jongste olijkerd zijn zesde verjaardag kan verwelkomen. U ziet, het zo fraaie eiland Curaçao kent eigenlijk het ene  na het andere feest. Het is dan ook, in de Tropen, zo slecht nog niet!

Wordt vervolgd.....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten