Totaal aantal pageviews

maandag 18 februari 2013

Relaxen, relaxen.....

Vandaag is het maandag 18 februari 2013 geworden op het mooie eiland Curaçao. Terwijl buiten de schemering wordt verjaagd door een opklimmende zon, geniet Uw Hoofdredacteur van achter zijn bureau van een kop koffie. Het is nog vroeg op het eiland, waar wederom een nieuwe werkweek is aangebroken. Ook Moeder de vrouw en de Olijke Twee zagen hun welverdiende vakantie verdampen als sneeuw in de zon nu ook voor hen de normale gang van zaken, die in dit geval handelt om schoolperikelen, weer actueel wordt. Het zal voor het gehele gezin dan ook wel weer even wennen worden aan een maandag zoals er al vele voorgingen. Het weekeinde zit er weer op. Een weekeinde wat, althans in Huize Hoofdredacteur, op uitermate ontspannende wijze werd doorgebracht. Wat er dan allemaal exact gebeurde? U leest er, zoals te doen gebruikelijk, alles over in deze editie van "Een Zonnig Avontuur."

Nadat de afgelopen zaterdag vooral in het teken stond van wekelijkse verplichtingen als muziekles, voetbal kijken etc., werd het zondag tijd voor een onspannende dag. In overleg met de verschillende gezinsleden en de beide logees, Oom Albert en Tante Reinie, werd besloten te gaan afreizen richting het strand van de Caracasbaai. Immers, daar ligt op niet al te grote diepte nog altijd het tugboatje, dat zo'n 30 jaar geleden, niet al te ver van de kust, zonk. Nog altijd is dit een van de allermooiste snorkellocaties op dit zo fraaie eiland. Op een diepte van ongeveer zes meter, verscholen in kristalhelder water, huizen er in dit gezonken sleepbootje gigantisch veel, vaak felgekleurde vissen in allerlei soorten en maten. Complete scholen vis vergezellen de snorkelaars veelal op hun trip naar het wrak. Welnu, dit bootje vormde derhalve gisteren voor de Olijke Twee weer eens een groot avontuur.
Aangekomen bij de Caracasbaai, zo aan het begin van de middag, bleek het er een drukte van belang te zijn. Allereerst had dat waarschijnlijk te maken met het kampioenschap zeilen voor jeugdigen, dat in de Caracasbaai werd georganiseerd. Daarnaast echter, bleek het een geschikte dag te zijn om te duiken; vele tientallen duikers werden door het gezelschap Hoofdredacteur waargenomen. Het werd hoog tijd de tocht naar het tugboatje maar eens te gaan inzetten. Iets waar Moeder de vrouw trouwens toch wel enigszins tegenop zag. Wat was namelijk het geval? Welnu, steevast wanneer Moeder de vrouw haar zwemvinnen dient te gebruiken, heeft zij na afloop van een duik of snorkeltocht een enorm pijnlijke voet. Grote blauwe plekken op die voet maken duidelijk dat de zwemvin niet erg comfortabel zit. Ook veel kramp in de betreffende voet zorgt regelmatig voor behoorlijk wat ongemak. Hoe anders zou het vervolgens gisteren gaan. Immers, het was Tante Reinie die constateerde dat er in de zwemvin nog een "spanner" verborgen zat. Een onderdeel waarvan Moeder de vrouw al tijdenlang volstrekt niet in de gaten had gehad dat het er zat. U begrijpt, het duiken gaat vanaf gisteren een stuk comfortabeler!

Het tochtje naar de tugboat werd er een om niet snel te vergeten. Uw Hoofdredacteur zwom samen met zoonlief Levi, hand in hand, naar het bootje toe. Vervolgens waanden beiden zich in een enorm aquarium. Wat een vissen en wat een prachtige kleuren! Koffervisjes, grote papegaaivissen, trompetvissen en noem maar op, het waren er enorm veel. Zeer enthousiast slaakte de kleine olijkerd de meest bewonderende kreten door zijn snorkeltje. Wat was het leuk. Mocht U ooit in de gelegenheid zijn snorkeltochten te maken in de wateren rond Curaçao, vergeet dan zeker het tugboatje niet. Het is een ervaring om nooit meer te vergeten.

Na afloop van de snorkeltocht werd, op zeer speciaal verzoek van de beide olijkerds, nog een bezoek gebracht aan het in de nabijheid gesitueerde Fort Beekenburg, hetwelk in 1703 werd gebouwd ter verdediging van het Spaanse Water. Dit Fort, dat vele aanvallen van de Spanjaarden, de Fransen en van piraten heeft kunnen weerstaan, biedt een mooi uitzicht over de verre omgeving van de Caracasbaai. De Olijke Twee wanen er zich, tussen de verschillende opgestelde kanonnen, als piraatjes in wording. Dat de dag vervolgens, na weer te zijn afgedaald uit Fort Beekenburg, werd afgesloten met een lekkere maaltijd en een heerlijk Italiaans ijsje, maakte de pret des te groter. Een uitermate relaxt weekeinde liep ten einde en het werd derhalve maandag vooraleer Uw Hoofdredacteur dat in de gaten had. Een nieuwe werkweek wacht. Een week waarin vast en zeker weer het nodige te gebeuren staat. U wordt er beslist over geïnformeerd!   

Wordt vervolgd.....   

Geen opmerkingen:

Een reactie posten