Totaal aantal pageviews

donderdag 14 februari 2013

Be my Valentine.....

Vandaag is donderdag de 14e februari 2013 aangebroken op het over het algemeen zo zonnige eiland Curaçao. Ook hier, in de West, is het vandaag Valentijnsdag! Zoals U zich vast en zeker nog wel weet te herinneren was het immers Paus Gelasius de eerste die in het jaar 496 de dag van 14 februari uitriep tot de dag van de Heilige Valentijn. En nu, vele jaren later, is Valentijnsdag verworden tot de dag waarop geliefden elkaar extra aandacht geven met bloemen, cadeautjes of kaarten. Zo dus ook in Huize Hoofdredacteur, waar Uw Hoofdredacteur dan ook al vroeg doende was met het verrassen van Moeder de vrouw. Of het cadeautje in de smaak zal vallen? Uw Hoofdredacteur wacht het rustig af en neemt de gelegenheid waar om U vanaf dit zo fraaie eiland, waar de temperatuur inmiddels weer uitermate aangenaam van aard is, te voorzien van een recente editie van "Een Zonnig Avontuur."

Gisteravond was er sprake van zeer schokkend nieuws op het eiland Curaçao. U moet weten dat de periode vanaf 10-10-10 bekend staat als de periode dat de regering Schotte op dit eiland aan de macht was. Het was een bijzonder turbulente periode, waarin fel strijd werd gevoerd tussen voor- en tegenstanders van dat kabinet. Uiteindelijk zegden de Staten (het Parlement op Curaçao) het vertrouwen in de regering op waarna chaos volgde. De Minister-president sloot zich op in zijn presidentiële paleis, maar trad uiteindelijk toch af. Gedurende zijn regeerperiode bemoeide deze ex premier zich veelvuldig met het beleid bij diverse NV's. Met name het elektriciteitsbedrijf, het waterbedrijf en de ISLA raffinaderij mochten zich verheugen in meer dan fikse overheidsbemoeienis. Welnu, gisterenavond werd bekend gemaakt dat het Openbaar Ministerie bij het Gemeenschappelijk Hof van Justitie een verzoek heeft ingediend om een civiele enquête te gaan starten naar het beleid bij deze NV's. Op verzoek van het Openbaar Ministerie zal de heer Schotte, de ex premier, expliciet in het onderzoek worden betrokken. Velen op dit eiland slaakten gisterenavond dan ook een zucht van verlichting nu eindelijk onderzoek zal worden gedaan naar de gang van zaken in de afgelopen twee jaar. En zo krijgt de periode Schotte dan toch nog een staartje. Vanzelfsprekend zal Uw Hoofdredacteur U op de hoogte houden van het vervolg met betrekking tot deze ontwikkelingen.

Zoals Uw Hoofdredacteur in een eerdere editie al eens opschreef, is de heer Pinoccio drukker dan druk sinds zijn eega Ina en zoon Frans definitief terugkeerden naar het verre Nederland. De heer Pinoccio is namelijk gestart met een opleiding tot duikinstructeur en vertoeft dientengevolge ieder vrij uurtje in het zilte zeewater van de Caribische Zee. Zo langzamerhand, zo liet de heer Pinoccio onlangs echter weten, komt het water hem de neus uit. Elke avond en ieder weekeinde dient hij immers met zijn neus in de studieboeken te zitten. Studieboeken die steevast zijn geschreven in de Engelse taal. Daarnaast dienen er vele oefeningen tot in den treure in het zeewater te worden geoefend en herhaald. Afgelopen weekeinde diende de heer Pinoccio zelfs 800 meter zwemmend af te leggen door de woeste golven van de zee. En dat alles binnen 17 minuten. Uiteindelijk slaagde de heer Pinoccio daar met verve in, maar diende hij vervolgens wel dagenlang te recupereren. U ziet, het leven van een kikvorsman is zo eenvoudig nog niet. Door al dat trainen is de heer Pinoccio inmiddels behoorlijk wat kilo's kwijt en ziet hij eruit als Johnny Weissmuller in diens beste dagen. Zijn eega Ina dient er dan ook wel enigszins op voorbereid te zijn dat over enige weken een vliegtuig op Schiphol zal arriveren waaruit een groot sportman stapt!

Vandaag verwachten de teamleden en Uw Hoofdredacteur hoog bezoek op de werkplek nu hen is gevraagd om vanmiddag een rondleiding te verzorgen voor de Minister van Justitie van Aruba en de Procureur Generaal van dat land. Naast het feit dat dit een grote eer is betekent dit ook dat de stropdas weer uit de kast dient te worden gehaald waardoor de gevoelstemperatuur weer kan (en zal) stijgen tot ongekende hoogten. Hoe het uiteindelijk allemaal zal gaan verlopen? U kunt het allemaal lezen in een volgende editie van "Een Zonnig Avontuur."

Wordt vervolgd.....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten