Totaal aantal pageviews

woensdag 20 februari 2013

Van feeën, Pokemon en trofeeën.....

Op het nog donkere eiland Curaçao is het vandaag woensdag 20 februari 2013 geworden. Het lijkt een beetje herfstachtig op dit zo fraaie eiland vandaag. Immers, het is bewolkt en donker en de wind waait met grote kracht de golven tot grote hoogten op. Het lijkt dus wel najaar zoals we dat kennen uit Nederland. Wat er dan echter volstrekt niet bij past, dat is de temperatuur. Herfst bij 26 graden Celsius is immers redelijk ongekend. Toch zijn de golven in de zee achter Huize Hoofdredacteur erg hoog en wordt bezitters van kleine vaartuigen alsmede zwemmers aangeraden voorzichtig te zijn. Van water en hoge golven zal Uw Hoofdredacteur vandaag waarschijnlijk niet veel last hebben nu wederom de plicht roept en een werkdag op het punt van beginnen staat. Een werkdag die, zoals dat al wekenlang het geval is, wederom hectisch van aard zal zijn en allerlei verrassingen in zich zal herbergen. Geen dag is dus hetzelfde op Curaçao, maar wanneer U de periodieke edities van "Een Zonnig Avontuur" een beetje volgt, dan wist U dat eigenlijk al wel veel langer.

In Huize Hoofdredacteur staat alles de laatste weken in het teken van post. Nu zult U zich wellicht afvragen hoe dat kan, normaliter rept Uw Hoofdredacteur daar immers niet zo vaak over. Welnu, de kwestie is als volgt. De oudste olijkerd, Julia geheten, heeft een nieuwe hobby sinds zij op school heeft leren schrijven. Zij schrijft sedertdien namelijk uitvoerige brieven aan (wat zij noemt) de feeën der aarde. De brieven bevatten, over het algemeen, allerlei verzoeken en zijn er vooral op gericht antwoord te ontvangen. Welhaast dagelijks liep het meiske naar de brievenbus om te bezien of de postbode al een antwoord van de feeën der aarde had bezorgd. Dat ging Uw Hoofdredacteur wel wat aan het hart en dientengevolge besloot hij de feeën der aarde een handje te gaan helpen. Op zelf gefabriceerd briefpapier, voorzien van een feeënlogo, dichtte hij een antwoord namens de feeën en stopte dat in de brievenbus. Het huis was te klein toen het dametje de brief bespeurde. Niets aan de hand en erg leuk dus. Althans, tot de jongste olijkerd, Levi geheten, besloot dat ook hij weleens post zou willen ontvangen. Er diende derhalve een brief te worden geschreven aan Pokemon in de hoop dat Pokemon welwillend zou reageren op het verzoek te antwoorden. U begrijpt, ditmaal kroop Uw Hoofdredacteur in de huid van Pokemon en verzorgde de retourpost. Thans loopt het echter wat uit de hand nu de beide olijkerds hebben besloten dat er sprake dient te zijn van een versterkte communicatielijn. Beiden stoppen trouw brieven aan feeën en Pokemon in de brievenbus, die Uw Hoofdredacteur er vervolgens, in het holst van de nacht, weer uit dient te halen en van antwoord dient te voorzien. U begrijpt, de feeën en Pokemon moeten nog even een strategie bedenken om de postbezorging, analoog aan de normale situatie op Curaçao, op een wat lager pitje te zetten.

Dan maakt uw Hoofdredacteur graag even melding van een zeer heuglijk feit. Levi, de jongste olijkerd, beoefent in zijn vrije tijd de edele karatesport. U bent daarover vast al eens eerder geïnformeerd. Welnu, naast het feit dat het ventje enige tijd geleden examen mocht afleggen voor de 10e dan (die overigens officieel niet bestaat) en daarvoor een oranje slip aan zijn witte band mag dragen, was er recentelijk sprake van nog een grote verrassing voor het mannetje. Trots als een pauw kwam hij, na afloop van de karateles, naar Uw Hoofdredacteur toe en meldde: "Kijk eens Pap, mijn allereerste karatebeker. Deze heb ik gewonnen. Ik neem hem morgen mee naar school om te laten zien!" In zijn hand droeg hij, uitermate voorzichtig, een kleine trofee die hem was uitgereikt ter herinnering aan het recent afgelegde examen. U begrijpt het vast en zeker al wel, de volgende dag werd de trofee trots geshowd op school, hetgeen diverse "Wauw's" opleverde. Trots heeft het ventje vervolgens zijn trofee op zijn nachtkastje neergezet, juist onder zijn, aan de muur hangend, karatediploma. Het leven wordt immers zoveel mooier met feeën, Pokemon en trofeeën?      

Wordt vervolgd.....  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten