Totaal aantal pageviews

dinsdag 5 februari 2013

We staan er bij stil vandaag!

Vandaag is het alweer dinsdag de 5e februari 2013 op het zo mooie eiland Curaçao. Het is in vele opzichten een prachtige dag vandaag, maar daarover later meer. Zoals zo vaak het geval is op dit eiland, laat de temperatuur, terwijl het nog zeer vroeg in de ochtend is, zich alweer goed gelden. Het ziet er derhalve naar uit dat een warme dag zal volgen, hetgeen Uw Hoofdredacteur overigens volstrekt geen probleem vindt. Het is dus 5 februari vandaag en, vooraleer Uw Hoofdredacteur U zal bijpraten over de actuele ontwikkelingen op Curaçao, passen allereerst de welgemeende felicitaties. U weet zich namelijk wellicht nog te herinneren dat enige maanden geleden de heer Jumping Paul terugkeerde naar het Vaderland. Welnu, vandaag verjaart deze whiskyliefhebber en viert dan ook waarschijnlijk groot feest. Namens de teamleden en Uw Hoofdredacteur wordt Jumping Paul van harte gefeliciteerd en worden hem nog vele jaren in goede gezondheid toegewenst! Het team heeft besloten vanochtend om 10.00 uur locale tijd even stil te staan bij dit heuglijke feit en, naast een minuut stilte in acht te nemen, een kopje koffie te drinken op de verjaardag van Jumping Paul. Dat hij maar een leuke dag mag hebben!
 
Op Curaçao is het leven, na de recente politieke wisseling, er volstrekt niet gemakkelijker op geworden. Het zogenaamde takenkabinet ziet zich voor enorme opgaven gesteld nu is gebleken dat de financiële nood erg hoog is. Om deze financiële problematiek het hoofd te kunnen bieden, zijn zeer ingrijpende maatregelen nodig. Maatregelen die grote offers van de locale gemeenschap vragen, met name op het gebied van de gezondheidszorg. Vele belanghebbenden uitten de laatste dagen hun onvrede, met als dieptepunt de apothekers die momenteel nog slechts tegen contante betaling medicatie aan patiënten willen leveren. Dit naar aanleiding van de verminderde vergoeding van kosten door de overheid. Daarnaast zijn stakingen aan de orde van de dag nu verschillende organisaties niet in staat bleken hun werknemers tijdig te voorzien van hun maandsalaris. U begrijpt het al, de onrust is groeiende en het gemor neemt toe. Uw Hoofdredacteur hoopt dan ook van ganser harte dat Curaçao over niet al te lange tijd in wat rustiger vaarwater zal kunnen komen.

De allergrootste vriend van Uw Hoofdredacteur, zoonlief Levi, ontving gisteren zijn rapport. Het mannetje was er apetrots op, evenals overigens Moeder de vrouw en Uw Hoofdredacteur. Het rapport, het eerste van dit schooljaar, mocht er dan ook zeker zijn nu het klonk als een klok. Het mannetje blijkt het meer dan uitstekend te doen, is uitermate behulpzaam naar anderen en doet het op eigenlijk alle gebieden uitstekend. Er was slechts een minpuntje, zo liet de juffrouw in haar beschouwingen weten: het opruimen van spullen kan nog wel wat beter. Toen Uw Hoofdredacteur aan het einde van de middag in Huize Hoofdredacteur terugkeerde na een drukke werkdag, kon dan ook het onderhandelen beginnen. "Heb ik een rapport dat zo goed is dat het een cadeautje waard is Pap?" Waarna dochterlief allerliefst vroeg of ook zij dan wellicht in aanmerking zou kunnen komen voor een kleinigheidje. U begrijpt het vast al wel: binnenkort dient Uw Hoofdredacteur zijn portemonnee dus weer te trekken.

Het komend weekeinde houdt alles en iedereen op dit eiland zich bezig met het jaarlijkse carnaval. Dit jaar echter heeft het gezin Hoofdredacteur, gezamenlijk met haar logees, besloten dit festijn te ontvluchten en in plaats daarvan een leuk uitstapje te gaan maken. De trip, zo werd besloten, zal ditmaal voeren naar het lieflijke eiland Bonaire, dat zich slechts op 20 minuten vliegafstand van Curaçao bevindt. De vliegreis is geboekt en evenzeer geldt dat voor een leuk hotel. Nu nog een autootje scoren en de reis kan beginnen. U ziet, er ligt weer een leuk reisje in het verschiet. Oom Albert, die overigens in de veronderstelling verkeerde dat Bonaire een plaatsje is in de buurt van de metropool Nieuwlande ("ik dacht da'j dan een keer links mut en dan nog'n keer zo, en dan kom ie d'r vanzelf"), zal zeker zijn snorkel meenemen. Mocht U eveneens in de planning hebben opgenomen om komend weekeinde een bezoek te gaan brengen aan Bonaire, U bent dus gewaarschuwd!

Wordt vervolgd.....    

Geen opmerkingen:

Een reactie posten