Totaal aantal pageviews

woensdag 2 mei 2012

2 nasi rames en een printer......

Op het snikhete eiland Curaçao is het vandaag woensdag 2 mei 2012 geworden. De vrije dagen zitten er weer op; Koninginnedag en de Dag van de Arbeid liggen immers weer achter ons. Vanochtend startte dan ook weer, zoals te dien gebruikelijk tegen kwart voor zes in de vroege ochtend, het gewone leven in Huize Hoofdredacteur op. Moeder de vrouw en Uw Hoofdredacteur dienden zich te vervoegen op het werk en de Olijke Twee werden in hun verschillende schoolklasjes verwacht. Het moet gezegd, het was wel even weer wennen om in het ritme te komen. Vrije dagen op een eiland als dit voelen toch steevast een beetje als vakantie. Maar goed, het is weer mooi geweest: tijd dus om de blik weer naar voren te richten.

Overigens, niet elk teamlid heeft het vakantiegevoel alweer achter zich gelaten. Weliswaar is Jumping Paul inmiddels weer geheel genezen verklaard en is ook de heer Pinoccio weer teruggekeerd, maar de (veel) rustiger Fries geniet nog van een aantal dagen verlof. Het team is dus deze week nog niet geheel compleet, maar dat terzijde. Het waren drukke dagen geweest voor de verschillende heren. Jumping Paul had zich met name gestoord aan het vele lawaai in zijn woonomgeving ten tijde van de Koninginnedagviering. Nu moet U weten, hij woont in een soort van residentie; hij woont een beetje op stand. Het is jammer dat enige panden naast hem zijn te typeren als een soort van kraakpanden. En juist vanuit die panden werd op Koninginnedag fiks lawaai geproduceerd. Nu was de fysieke en waarschijnlijk psychische conditie van Jumping Paul niet optimaal de afgelopen weken, dat zal vast het ongenoegen bij hem hebben veroorzaakt.

De overige teamleden hadden zich uitermate goed vermaakt, zo lieten zij weten. De vrije dagen waren doorgebracht met diverse duiken in het blauwe water der Cariben, met barbecueën en met ontspanning. Zij zagen er vanochtend dan ook uitermate uitgerust uit. Voor de heer Angelus vormde  het verloop van de vrije dagen direct een aanleiding om een nieuwe week verlof aan te vragen. Het schijnt hem in het diepe zeewater prima te bevallen. Dat gold overigens voor meer mensen de afgelopen dagen: ook Moeder de vrouw hees zich in haar duikpak om de verschillende zeebewoners weer eens van nabij te kunnen begroeten. Dat viel haar overigens niet erg mee; de zee stroomde bijzonder hard en de fles met lucht op haar rug had zij helaas niet erg goed gezekerd. Gelukkig houdt een team van duikers elkaar over het algemeen prima in de gaten en gebeurden er derhalve geen ongelukken.

Ook dochterlief en zoonlief keken nog eens uitgebreid terug op de achterliggende dagen. Het optreden van Julia op het podium werd nog een fiks aantal malen bewonderd en er werd verlekkerd terug gedacht aan de kinderchampagne die de heer Angelus, ter gelegenheid van eerdergenoemd optreden, voor de kinderen had uitgeschonken. Wel waren beiden na drie vermoeiende dagen erg moe, zo lieten zij gisteren aan Uw Hoofdredacteur weten. Er werd dan ook besloten om de dag van gisteren maar eens gewoon weer thuis door te gaan brengen. De Olijke Twee vermaakten zich vervolgens prima met hun buurkinderen, Moeder de vrouw had huiswerk te maken en Uw Hoofdredacteur had kans gezien om voor een euro een viertal boeken in te slaan op de Koninginnemarkt. Het werd dus een rustig en ontspannen dagje.
Iets wat niet zou gaan gelden voor de familie Pinoccio trouwens. Zij hadden namelijk besloten om eens heerlijk te gaan eten bij het Indonesische restaurant Tempo Doeloe. En, juist op deze avond bleek in dat restaurant de printer in de keuken te zijn gesneuveld. Het gevolg was dat de heer Pinoccio met zijn gezelschap meer dan twee uren op het uitserveren der maaltijden diende te wachten. Na die twee uur was heer Pinoccio het wel zat en hij sprak de eigenaar uitvoerig aan. Na zijn uitleg was het de eigenaar duidelijk dat het gemis aan een printer zou kunnen worden opgevangen door een briefje waarop de bestelling werd opgeschreven en welk briefje daarna in de keuken werd afgeleverd. Als dank voor dit zeer creatieve advies ontving de familie Pinoccio een heerlijke fles wijn en wat korting op de rekening. Eind goed, al goed dus!

Wordt vervolgd.....   

Geen opmerkingen:

Een reactie posten