Totaal aantal pageviews

donderdag 17 mei 2012

Van een optreden en Boca Sami.....

Het is Hemelvaartsdag, donderdag 17 mei 2012, op het zonnige en warme eiland Curaçao. De hele ochtend was het bewolkt en regende het af en toe, maar inmiddels schijnt weer volop de zon en is het warm op dit fraaie eiland. Het is dus Hemelvaartsdag, een dag die voor Uw Hoofdredacteur om 06.00 uur in de ochtend begon. Dat was namelijk het moment waarop zich de Olijke Twee meldden met de mededeling dat "zij wilden spelen. Kom je Pap?" U begrijpt, het was wel even wennen zo vroeg, en dat nog wel op een vrije dag. Maar goed, als je er eenmaal uit bent en je beseft wat voor mooie dingen er die dag weer te gebeuren staan, dan is het allemaal zo erg nog niet. Wat er dan voor moois was vandaag? U leest er alles over in deze editie van "een zonnig avontuur."

Allereerst past echter even een terugblik op de dag van gisteren. Er gebeurde namelijk van alles op die dag. U moet weten, de Olijke Twee zitten op een geweldig leuke school, de Schroederschool. Nu was het zo dat de leerkrachten van die school de afgelopen periode een zogenaamde "Kanjertraining" hebben gevolgd. In die training is geleerd gewenst en ongewenst gedrag van kinderen te benoemen middels gekleurde petjes. Zo zijn er gele, zwarte en ook witte petjes toe te bedelen aan de leerlingen. Het witte petje staat bijvoorbeeld voor een zeer voorbeeldige leerling. En, het moet gezegd, de kinderen snappen dat feilloos en hebben het dientengevolge de gehele week over pettengedrag. Welnu, gisteren werd het geheel afgesloten met een voorstelling op het schoolplein. Er zouden diverse liederen ten gehore worden gebracht, waaronder de "Move tegen Pesten." Maar, voor de jongere leerlingen was het volgende bedacht. Er was een lied geschreven (vrij naar Boudewijn de Groots' Land van Maas en Waal) dat handelde over de Schroederschool. Van elke klas mochten een paar leerlingen het podium beklimmen om gezamenlijk dat fraaie lied ten gehore te brengen. En, tot verrassing van Moeder de vrouw en Uw Hoofdredacteur waren de Olijke Twee uitverkoren. Julia, de oudste olijkerd waarschijnlijk om haar zangkwaliteiten en Levi, de jongste olijkerd, omdat hij het "witte petje" van de klas toebedeeld had gekregen. In no time kreeg dochterlief de microfoon in de hand gedrukt waarna een geslaagd optreden viel te bekijken. Benieuwd hoe het ging? Klik dan met Uw muis op deze link!  

Gisterenavond kregen Moeder de vrouw en mevrouw Angelus een herkansing. U weet het zich wellicht nog te herinneren dat ongeveer een week geleden hun nachtduik niet echt geslaagd was? Welnu, de duikinstructeur (Dive Nas Curaçao), had besloten het geheel nog maar eens over te doen. En gisteren was het dan ook eindelijk zover. Na een heerlijke macaronischotel te hebben verorberd, welke was bereid door de eega van de heer Pinoccio, zonk het gezelschap af in de, inmiddels uitermate donkere, wateren rond Boca Sami. Uren later liet Moeder de vrouw weten dat het een geweldige ervaring was geweest, waarbij overigens weer zeer veel vreemde onderwaterschepsels te bewonderen waren. Zo werd ondermeer een enorme octopus waargenomen, die met grote zuignappen aan zijn voeten plaats nam op de zeebodem. Met dank aan instructeur Huib werd het dus een geweldige avond!

Dan de dag van vandaag. Er stond vanochtend een zeer belangrijk bezoek gepland aan Huize Angelus. Het is namelijk zo dat de familie Angelus binnenkort definitief zal gaan terugkeren naar Nederland. Nu is het ook zo dat de familie Angelus woont aan de prachtig blauwe zee van Boca Sami, een klein pittoresk visserplaatsje op dit eiland. Het uitzicht vanaf hun terras over de zee is werkelijk fenomenaal te noemen en verveelt geen moment. Bootjes, cruiseschepen en dolfijnen, het valt allemaal te bezichtigen vanaf dat terras. Via een trap kan rechtstreeks de zee worden bereikt om heerlijk te kunnen zwemmen, snorkelen of duiken. Nu de familie Angelus dit fraaie onderkomen zal gaan verlaten, komt het dus binnenkort ter beschikking. En dat is juist waar het gezin Hoofdredacteur in beeld is gekomen. Besloten werd om te bezien of dit onderkomen geschikt zou zijn voor de familie Hoofdredacteur. Nadat Uw Hoofdredacteur allereerst een aantal uren had "proefgelegen" in de bijbehorende hangmat, werd de knoop al snel doorgehakt. Over niet al te lange tijd zullen Moeder de vrouw en Uw Hoofdredacteur dus, waarschijnlijk met een drankje in de hand, regelmatig uitzien over de fantastisch blauw gekleurde wateren rond Curaçao.

Wordt vervolgd.....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten