Totaal aantal pageviews

maandag 14 mei 2012

De duik naar het tugboatje.....

Op het vandaag opnieuw zeer warme eiland Curaçao is het maandag 14 mei 2012 geworden. Al vroeg in de ochtend liep het water in straaltjes van het hoofd van Uw Hoofdredacteur, zo broeierig warm is het op dit fraaie eiland. Het weekeinde zit er weer op, een weekeinde dat gevuld werd met vele, overigens zeer leuke activiteiten, maar daarover later meer. Er wacht, nu het maandag is geworden, weer een nieuwe werkweek. Een korte werkweek, dat dan weer wel. Donderdag en vrijdag zijn, ondermeer in verband met Hemelvaart, vrije dagen op Curaçao. Maar, voordat het zover is, is het goed even kort terug te blikken op de gebeurtenissen van de afgelopen dagen. En, zoals U dat gewend bent geschiedt dat middels deze editie van "een zonnig avontuur."  

Gisteren was het een bijzondere dag in Huize Hoofdredacteur, het was namelijk Moederdag. In Huize Hoofdredacteur betekende dit dat er vroeg opgestaan diende te worden. De Olijke Twee waren bijzonder opgewonden bij het vooruitzicht hun moedertje zelfgemaakte cadeautjes te mogen overhandigen. Uw Hoofdredacteur verzorgde het ontbijt, met een vers gekookt eitje, waarna Moeder, ook nog redelijk vroeg in de ochtend, werd gewekt. Moeder de vrouw diende, noodgedwongen, het ontbijt snel naar binnen te werken. Er moest immers worden gedoken in het kader van haar voortgezette duikopleiding.
Gisteren voerde de tocht naar een mooi strandje bij de Caracasbaai. Samen met duikinstructeur Huib werd er door mevrouw Angelus en Moeder de vrouw gedoken naar een vele jaren geleden gezonken sleepbootje. Ook de heren Angelus en Pinoccio maakten deel uit van het duikgezelschap. Moeder de vrouw liet, uren later, aan Uw Hoofdredacteur weten dat het "de mooiste duik uit haar leven" was geweest. Het uitzicht was in een woord fenomenaal en er werden zeer veel vreemde vissen in het warme water waargenomen. Het gezonken sleepbootje was geheel begroeid met koraal en allerlei plantensoorten en werd bewoond door vele vissen. Trots op zijn pupillen nam instructeur Huib, in aanwezigheid van de heer Pinoccio, plaats in de stuurhut. Mocht U ooit in de gelegenheid gesteld willen worden om een onvergetelijke duik te maken: het telefoonnummer van instructeur Huib staat op het sleepbootje vermeld! (klik voor een vergroting)

Moeder de vrouw keerde dus uitermate enthousiast in Huize Hoofdredacteur terug. Die terugkeer was overigens van korte duur; een volgend uitje stond immers alweer gepland. Ditmaal zou de reis voeren naar het fraaie onderkomen van de familie Angelus, alwaar de verjaardag van dochter Lisa Angelus zou worden gevierd. Een bont gezelschap schoof er aan tafel aan. Naast de familie Hoofdredacteur, de familie Pinoccio en de familie Angelus waren ook Karin en Jos (vrienden van de familie Angelus), Huib de duikinstructeur en Gerard (een andere duikinstructeur), buurvrouw Evie en mevrouw Joan aanwezig. U ziet, het was een groot gezelschap gisterenmiddag. Mevrouw Joan bleek te hebben gefungeerd als kokkin, zij was erin geslaagd een overheerlijke Surinaamse maaltijd te bereiden. Het moet gezegd, het smaakte werkelijk verrukkelijk. Het geheel was afgemaakt met zelfgemaakte sambal die niet te versmaden bleek. Heerlijk, heerlijk! Het werd een uitermate gezellige middag waarbij kon worden uitgekeken over de prachtig blauwe zee. De kinderen vermaakten zich prima met hun vishengeltjes waaraan, als aas, een stukje kipfilet werd bevestigd.  Dat er helaas niets werd gevangen mocht de pret niet echt drukken. De uren vlogen derhalve snel voorbij tot het uiteindelijk tijd werd om te vertrekken richting Huize Hoofdredacteur. Het olijke tweetal diende zich immers vandaag weer, in alle vroegte, op school te melden. Uw Hoofdredacteur daarentegen moest weer werken. Het weekeinde zat er dus weer op. Een in alle opzichten meer dan geslaagd weekeinde. Mogen er nog maar vele volgen!

Wordt vervolgd.....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten