Totaal aantal pageviews

zondag 6 mei 2012

First aid kit.....

Het is vandaag zondag 6 mei 2012 op het zeer bewolkte eiland Curaçao. De afgelopen 24 uur regende het nogal op dit eiland. Daarnaast donderde en bliksemde het als nooit te voor. Dat begon eigenlijk al op de avond van zaterdag, waarbij er momenten waren dat Uw Hoofdredacteur zich in een filmstudio waande. Zo vaak en zo hevig werd er namelijk geflitst. De laatste enorme donderslag weerklonk vannacht om kwart over drie, waarop zoonlief onmiddellijk zijn slaapkamer uit  kwam stormen, met onder zijn armen zijn enorme paardenknuffel. "Ik word wakker door geknal, ik schrik me werkelijk een hoed! En mijn paard ook!" En zo bleef het vervolgens de gehele zondag tamelijk bewolkt, al gebeurde er desalniettemin toch wel weer het een en ander. Het is vanzelfsprekend weer voor U vastgelegd in deze editie van "een zonnig avontuur."

Wellicht hebt U het meegekregen: Uw Hoofdredacteur was de afgelopen dagen een karikatuur van zichzelf, zo ziek was hij. Dientengevolge toog Moeder de vrouw gisterenavond in gezelschap van anderen dan Uw Hoofdredacteur naar het concert van ondermeer Trijntje Oosterhuis. Uw Hoofdredacteur vernam, geruime tijd na afloop, dat hij zeker wat had gemist. Nu rust er sowieso klaarblijkelijk geen gelukkig gesternte op concerten in combinatie met Uw Hoofdredacteur. Zo werd er, door allerlei omstandigheden, al eerder een concert gemist van Normaal en van "Van Dik Hout". Misschien is het ook wel een beetje het noodlot verzoeken om uit te zien naar een concertbezoek. Wie weet? Maar, door het concertbezoek van Moeder de vrouw was Uw Hoofdredacteur dus wel belast met het ter bed leggen van beide olijkerds. Met de oudste olijkerd, Julia geheten, was dat geen enkel probleem. Met de jongste olijkerd, luisterend naar de naam Levi, was dat echter anders. "Waar is Mam? Ik laat me door jou niet naar bed brengen Pap. Jij bent ziek en dat is veelal besmettelijk", zo liet hij weten. Slechts door dwang en drang gelukte het Uw Hoofdredacteur om de dissident uiteindelijk te bergen op zijn slaapkamer. Pfff!

Vanochtend voelde Uw Hoofdredacteur zich gelukkig weer een beetje het mannetje. Dat was maar goed ook, er stond een uitermate druk programma gepland. Moeder de vrouw was er, al vroeg in de ochtend, redelijk zenuwachtig onder. Immers, vandaag stond haar tweede advanced duik gepland, welke gepaard zou gaan met een afdaling naar 40 meter. En, dat gaat niet zomaar! Wanneer je dan te snel weer opstijgt, dan ben je waarschijnlijk een geheel ander persoon dan diegene die een tijdje eerder te water ging. De duik, op weg naar de zogenaamde car wrecks in diepte bij Kokomo, vergde van Uw Hoofdredacteur dus enige oppasuren. Immers, de Olijke Twee wilden ook naar het strand en kunnen, nog immer, niet aan hun lot worden overgelaten. Moeder de vrouw ondertussen, ging dus op zoek naar de (veelal) Cubaanse autowrakken die zich op een diepte van meer dan 40 meter bevinden.

Aan het begin van de middag ging er daarom een fikse club te water. De "advanced club" werd vergezeld door de heer Angelus en een zekere heer Gerard. Deze beiden heren bleken te zijn gewapend met een soort zuurkoolton en een speer. Zij gingen op jacht naar lionfish. En, dat hebben beiden geweten ook! Na een uurtje onder water te hebben verbleven, meldde zich allereerst de heer Gerard. Met een pink dikker als twee duimen op elkaar liet hij fijntjes weten: "Het kreng stak me joh!" Kreupel als nimmer voorheen verscheen vervolgens de heer Angelus. "Ik ben in de knie gestoken man. Maar, het maakt me niets uit. We hebben er weer 18 gevangen hoor. We gaan ze onmiddellijk schoonmaken." Nu moet U weten dat het strand van Kokomo, op een gemiddelde zondagmiddag, erg druk is met zwemmers. En, wanneer er dan een tweetal malloten, gewapend met een mes en een enorme schaar, aan de rand van de oever lionfish uit een ton gaan halen en vervolgens gaan schoonmaken, is de belangstelling overweldigend. Een schare aan huilende kinderen, moeders met betraande ogen en vaders die betreurden dat zij vandaag niet konden jagen, meldden zich bij de schoonmaakactie. Hoe het ook zij, er liggen weer vele heerlijke filets te wachten op BBQ bereiding. Even later konden, gelukkig zonder enig probleem, de advanced duikers het zilte water ook weer verlaten.

Zoonlief nam alles met een korreltje zand vandaag. Hij liet zich welgevallen dat dochter Lisa Angelus en de oudste olijkerd, Julia geheten, hem compleet onder zand bedolven. Slechts even kreeg hij het benauwd, dat was toen zijn zwembroek zo volgeladen bleek te zijn met zand, dat opstaan geen optie meer was. Met enige hulp gelukte het om hem uit de armen van de beide dames te bevrijden. En zo kwam er dus een gelukkig einde aan een enerverende dag. Morgen weer maandag!!

Wordt vervolgd.....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten