Totaal aantal pageviews

donderdag 10 mei 2012

Ik heb eens nagedacht.....

Op het eiland Curaçao, waar het al een aantal dagen enorm benauwd is, is het vandaag donderdag 10 mei 2012 geworden. Bij tijden onweert en regent het op dit zo fraaie eiland behoorlijk, met een zeer hoge luchtvochtigheid als gevolg. Het aantrekken van een paar schoenen in de vroege ochtend is Uw Hoofdredacteur dan, bij tijd en wijle, feitelijk al teveel. Gelukkig maakt de weersverwachting duidelijk dat hier sprake is van een zeer tijdelijke situatie. Het zal binnenkort dan ook wel weer een stuk aangenamer aanvoelen wanneer inspanningen worden verricht, althans zo verwacht Uw Hoofdredacteur. Er gebeurde wel weer het een en ander de voorbijgegane dagen. Zoals gebruikelijk is dat weer voor U vastgelegd in deze editie van "een zonnig avontuur."

Na een drukke schooldag en veelal nog een speelmiddag bij vriendjes of vriendinnetjes, geraakt de energie van de Olijke Twee, zo aan het begin van de avond, veelal op. Welhaast elke avond is het dan ook nodig om hen, tegen de klok van zeven uur, te begeleiden naar de badkamer en hen vervolgens in bed te stoppen. Nu is dat in bed stoppen een heel ritueel. Moeder de vrouw is degene die dochterlief, Julia geheten, dient voor te lezen en onder de lakens te leggen. Voor zoonlief, die soms luistert naar de naam Levi, geldt een geheel andere procedure. Hij wil namelijk steevast door Uw Hoofdredacteur worden voorgelezen alvorens hij zijn bed wenst te betreden. Wanneer het dan eenmaal zover is dat hij zijn hoofdje op zijn kussen heeft gelegd, is het ritueel nog niet ten einde. Hij zingt dan namelijk, elke avond, een lied voor Uw Hoofdredacteur. Elke avond een lied, en dan ook nog elke avond hetzelfde lied. "Papaatje lief", zo is het geheel getiteld. Wanneer het lied teneinde is, kijkt het ventje Uw Hoofdredacteur met trotse trouwe ogen aan. Reden voor Uw Hoofdredacteur om gisterenavond de rollen eens om te gaan draaien en hij het lied "Levi-tje lief" ten gehore bracht.
Verheerlijkt keek het ventje hem na de laatste toon aan. "Pap, ik heb eens diep nagedacht", berichtte het mannetje vervolgens. "Ik vind jou en Mama de allerliefste Papa en Mama van de hele wereld. Weet je? Ik heb nagedacht en daarom zeg ik je dat wanneer jullie dood gaan, dat ik dan niet eens hoeft te huilen. Ik ga dan gewoon bij Farid wonen, geen enkel probleem. Zo lief zijn jullie namelijk!" U begrijpt de ontroering die Uw Hoofdredacteur voelde. "Prima idee hoor kereltje, maar zing jij nog maar heel lang Papaatje lief." Waarop het ventje tevreden knikte!

Moeder de vrouw duikt vanavond weer eens het zilte zeewater in. Vanavond staat de laatste verplichte duik in het kader van haar opleiding tot advanced duiker op het programma. Het geheel kent de noemer "Nachtduik". Dat wordt nogal een onderneming kan ik U verzekeren. Het is immers zo dat er, gedurende de avond en nacht, nauwelijks iets valt te ontdekken in het donker. Er moeten dus nogal wat attributen worden meegevoerd tijdens de duik naar de diepte. Een zaklantaarn mag in ieder geval niet ontbreken. Daarnaast moet het niet zo zijn dat Moeder de vrouw haar buddy, in persoon van mevrouw Angelus, kwijt zal raken. Daarvoor is het volgende bedacht. Meegenomen dient te worden een stuk touw. Het ene uiteinde zal worden vastgehouden door Moeder de vrouw, het andere door Mevrouw Angelus. Zo zal er dan toch contact tussen beiden kunnen blijven bestaan, althans zo lang het uiteinde van het touw wordt vastgehouden. Uw Hoofdredacteur is dan ook ten zeerste benieuwd of er, na de duik en na uit de diepte te zijn opgestegen, nog twee bemande uiteinden zullen bestaan. Vanzelfsprekend wordt U daarover, in een volgende editie, nader geïnformeerd.

Wordt vervolgd.....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten