Totaal aantal pageviews

zondag 13 mei 2012

Van Moederdag en koffers pakken.....

Het is vandaag zondag 13 mei 2012 op het zeer winderige Curaçao. Het is Moederdag vandaag en het waait alsof het herfst is op dit fraaie eiland. Weliswaar is de temperatuur nog altijd 30 graden Celsius, maar desalniettemin waait het zwembadje van Uw Hoofdredacteur vol met bladeren. Maar ach, een kniesoor die erop let; het is immers heerlijk weer. Het is een druk weekeinde, want naast de viering van Moederdag speelde er nog wel wat meer de afgelopen dagen. U kunt er, zoals te doen gebruikelijk, wederom alles over lezen in deze editie van "een zonnig avontuur."

Gisteren was het een dag als alle andere zaterdagen. De zaterdag staat steevast in het teken van zwemles, muziekles en allerlei andere verplichtingen. Zoonlief, Levi geheten, moest dus naar zwemles. De zwemjuf, luisterend naar de naam Marja, had een heuglijke mededeling. Zoonlief doet het namelijk goed. Nog slechts een paar lesjes en dan mag mijn grote vriend afzwemmen voor zijn B zwemdiploma. Dat scheelt dan alweer in ieder geval. Het leek dus een mooie zaterdag te worden, maar plots brak er in Huize Hoofdredacteur een enorme drukte aan. Uw Hoofdredacteur maakte namelijk de fout van zijn leven door de Olijke Twee te verklappen waar mogelijk de zomervakantie zou heen voeren. "Wat gaan we dan doen in de vakantie Pap", zo vroeg het tweetal. "Welnu, Moeder de vrouw en Papa denken erover om nog een keer met jullie naar Amerika te gaan, en wel in het bijzonder naar Disney World", zo berichtte Uw Hoofdredacteur. Direct brak de collectieve gekte uit. Onmiddellijk werden de koffers van boven getrokken en ingepakt. Het gevolg: er ligt geen enkel kledingstuk meer in de kast. Het hielp niets dat Uw Hoofdredacteur meldde dat het vertrek naar Disney nog wel enige maanden zou duren. "Nou, dat geeft niets. Dan staat alles maar vast klaar. Mocht je dan roepen dat we weggaan, dan kunnen we direct op pad Pap", zo wisten beide jongelingen. U begrijpt, de geplande vakantie werd met instemming begroet.

Vandaag is het dus Moederdag, en dat heeft met name Uw Hoofdredacteur geweten. Tegen zessen in de ochtend kwam het olijke tweetal Uw Hoofdredacteur wekken met de mededeling dat het vandaag Moederdag is. "Kom Pap, je moet eitjes koken en een ontbijtje voor Mama maken. Dat hoort zo hoor Pap. Wel waar! Kom er nu maar uit, er is geen ontkomen aan." En zo kon het zijn dat Uw Hoofdredacteur al vroeg buiten aan de tafel zat, vergezeld door de beide olijkerds die hun handen vol hadden met een zelfgemaakt cadeau. Uw Hoofdredacteur kon het nog rekken tot half acht, maar toen moest Moeder de vrouw er echt aan geloven. Onder uitbundig gezang: "Mi, ma, mou, ik hou zoveel van jou", werd Moeder bruusk gewekt. Zoonlief had een fraaie spiegel gemaakt op school en dochterlief een ketting van zeep. Het geheel viel in goede aarde. Half acht, nu kon de dag eerst echt beginnen.

Inmiddels is het enkele uren later en is Uw Hoofdredacteur druk doende met het jeugdige tweetal. Zij willen namelijk naar de verjaardag van dochter Angelus, die vandaag haar 14e verjaardag viert. Dat bezoek staat echter eerst aan het einde van de middag gepland, Moeder de vrouw diende namelijk eerst, gezamenlijk met mevrouw Angelus, te duiken naar een 25 jaar geleden verdronken en gezonken sleepbootje. Dit alles nog steeds in het kader van haar voortgezette duikopleiding. Uw Hoofdredacteur fungeert dus wederom als oppas, een klus die veelal fiks wordt onderschat.
"Wat gaan we nu doen Pap? Je hebt helemaal geen tijd voor ons Pap. We komen aandacht tekort hoor! Pap, Pap?" Plots kreeg Uw Hoofdredacteur een geniale inval. "Jullie vinden het toch leuk om te vissen? Zal ik jullie hengeltjes even klaar maken?" Dit idee werd juichend ontvangen. Snel knoopte Uw Hoofdredacteur een paar snoertjes aan een hengel en deelde het tweetal mee dat het zwembad vol zou zitten met onzichtbare vissen. Dat was een uur of twee geleden, maar het tweetal laat zich niet ontmoedigen. "We krijgen vast nog wel een keertje beet, denk je niet Pap?" Uw Hoofdredacteur verzekerde het tweetal dat de aanhouder wint. Al krijgen ze dan wellicht geen beet, beetgenomen zijn ze zeker!

Wordt vervolgd.....  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten