Totaal aantal pageviews

donderdag 24 mei 2012

En dat is een zwarte au!

Het is lekker warm op het zonnige eiland Curaçao op donderdag 24 mei 2012. De gehele dag schijnt al de zon en er waait een heerlijk verkoelende wind. Het is dan ook uitstekend uit te houden op dit fraaie eiland vandaag. Een dag die vooral in het teken stond van vergaderen, veel vergaderen. Gelukkig staat het weekeinde alweer bijna voor de deur en kan over niet al te lange tijd weer een drukke werkweek worden afgesloten. Echter, vooraleer het zover is, is het goed even terug te kijken naar een aantal gebeurtenissen die er mochten zijn. Om ze niet te vergeten, werden ze voor U vastgelegd in deze editie van "een zonnig avontuur."

Zoals U wellicht nog wel weet, kent het team een aantal zeer gemotiveerde duikers. Deze mannen, waaronder de heer Pinoccio en de heer Angelus, zijn zo ontzettend gemotiveerd om onder water te duiken, dat ze geen gelegenheid daartoe onbenut laten. Zij hoeven maar even water of een daarop gelijkende vloeistof te zien, of onmiddellijk hijsen zij zich in een duikpak, hangen een fles op hun rug, trekken wat vinnen aan en zijn dan weg. Veelal keren zij dan terug met een maaltje vis, maar in ieder geval met erg grote verhalen. De afgelopen weken werd Uw Hoofdredacteur al enigszins duidelijk dat niet elke bewoner van dit eiland al die duikverhalen even leuk vindt. Het gaat immers over niets anders, waar de heren ook maar staan. Uiteindelijk heeft een enkeling dan ook besloten om maatregelen tegen alle duikuitlatingen  te gaan invoeren. En zo trof Uw Hoofdredacteur op het toilet, van een door de teamleden regelmatig bezocht etablissement, een passend verbod aan. Kijk, zoiets kan Uw Hoofdredacteur uitermate waarderen.
Binnenkort is het dus alweer weekeinde. Op zaterdag staat dan steevast een bezoek aan de muziekles van de oudste olijkerd, Julia geheten, op de agenda. En, eveneens steevast, is het Uw Hoofdredacteur die haar mag begeleiden. Nu is het zo dat er elke maand een verschillend muziekinstrument wordt gedemonstreerd tijdens deze lessen. Er wordt de kinderen uitgelegd hoe de instrumenten werken, waarvan ze zijn gemaakt en zij krijgen te horen hoe zo'n instrument daadwerkelijk klinkt. Zo werd er de afgelopen maanden al kennis gemaakt met een blokfluit, een trompet, een viool en een saxofoon.
Nu moet U weten dat Uw Hoofdredacteur volstrekt geen muziekinstrument kan bespelen en dat hij slechts borrelnoten kan lezen. Doordat samen met dochterlief wekelijks de muziekles wordt bezocht, steekt Uw Hoofdredacteur daar dan ook behoorlijk wat van op. Hij weet inmiddels dan ook hoe een blokfluit eruit ziet, wat een trompet is, hoe een viool klinkt en hoe lastig het is om geluid uit een saxofoon te persen. Hoe hij dat laatste weet? Welnu, om beurt mogen de kinderen tijdens de les proberen of er geluid uit het instrument van de maand valt te persen. Zij stellen zich daartoe op in een lange rij, waarin Uw Hoofdredacteur zich dan uitermate snel en gewiekst, veelal stiekem, verschuilt. Aangekomen bij de 'muziekjuf van de maand' stelt Uw Hoofdredacteur dan dat hij wat groot is voor zijn leeftijd en pakt snel het instrument vast. Zo ook bij de saxofoon. Het gelukte Uw Hoofdredacteur uiteindelijk om loepzuivere geluiden uit de sax te blazen. Nog een paar jaar naar les en dan kan hij beslist op eigen kracht een instrument bespelen.

De (veel) rustiger Fries is een echte natuurliefhebber. Met name alles wat rondvliegt mag zich verheugen in zijn warme belangstelling. Hij is namelijk een zeer groot bewonderaar van vele verschillende soorten vogels. En vogels, die komen op Curaçao in allerlei maten en kleuren voor. Persoonlijk houdt de (veel) rustiger Fries vooral van wat grotere gevleugelde fladderaars, in het bijzonder de enorme roofvogels hebben dan ook zijn interesse. Kortgeleden had hij dientengevolge besloten deel uit te gaan maken van een groep vogeltellers; een club die uit eigen waarnemingen het aantal op dit eiland aanwezige roofvogels inventariseert. De (veel) rustiger Fries kwam niet verder dan de telling 1 met zijn autootje. Het betrof waarschijnlijk een zwarte wouw. Of zou het een zwarte au geweest kunnen zijn?

Wordt vervolgd.....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten