Totaal aantal pageviews

zaterdag 19 mei 2012

Geslaagd!

Het is vandaag zaterdag 19 mei 2012 op het nog altijd warme eiland Curaçao. De lucht is strakblauw en er is geen wolkje te zien. Uw Hoofdredacteur heeft het ruim alleen, de Olijke Twee hebben een verjaardag en Moeder de vrouw ligt in de Caribische Zee. Althans, tot voor kort, maar daarover later meer. Het was een ietwat onrustig nachtje in Huize Hoofdredacteur. Het was namelijk zo dat zoonlief Levi had besloten te gaan logeren bij zijn vriend Farid. Dochterlief Julia was het daar echter niet geheel en al mee eens, reden waarom haar werd toegestaan te gaan logeren in het bed van Uw Hoofdredacteur en Moeder de vrouw. Nu moet het gezegd, het bed is weliswaar breed genoeg, maar zo'n snoetje extra in bed maakt liggen niet altijd even gemakkelijk. Maar goed, Uw Hoofdredacteur heeft dus het ruim alleen en daarom is er de mogelijkheid om U te voorzien van een nieuwe editie van "een zonnig avontuur."

Nu zoonlief gisteren had besloten te gaan logeren bij zijn vriend, restte aan het einde van de middag nog een ritje naar Katoentuin. Immers, dochterlief was gaan spelen bij haar vriendin Naomi en diende aldaar weer te worden afgehaald. Nu is Katoentuin gesitueerd aan de Oostzijde van het eiland. En daarom werd besloten, nadat dochterlief in de auto was geparkeerd, om even wat te gaan drinken op het strand van Zanzibar, Jan Thiel. Moeder de vrouw en Uw Hoofdredacteur troffen er ook nog de familie Angelus en het werd dus even een gezellig samenzijn. Nadien werd een uitstapje gemaakt naar 'Maxims', een heerlijk restaurantje aan het Spaanse Water. U ziet, zo komt de familie Hoofdredacteur de vrije dagen wel door.

Vanochtend startte weer het gebruikelijke ritueel zoals dat steevast op zaterdagochtend dient plaats te vinden. De oudste olijkerd werd door Uw Hoofdredacteur begeleid naar haar wekelijkse muziekles terwijl de jongste olijkerd in gezelschap van Moeder de vrouw afreisde naar de zwemles. Hij kwam thuis met een heuglijke mededeling: het ventje mag zeer binnenkort afzwemmen voor zijn B diploma. Nadien werd het tijd om even een boterhammetje te eten alvorens de Olijke Twee te droppen op het verjaarspartijtje van Frans, de zoon van de heer en mevrouw Pinoccio.
Ondertussen was Moeder de vrouw al verdwenen, haar wachtte vanmiddag de laatste officiële duik in het kader van haar Advanced duikopleiding. Zij diende, tezamen met mevrouw Angelus, het onderdeel "zoeken en bergen" af te werken. Daarbij waren beide dames drukker dan druk. Zeer zware spullen, verstopt op de zeebodem, dienden allereerst te worden opgespeurd, met behulp van een kompas. Wanneer deze goederen, zoals een grote emmer waterverf,  waren getraceerd, dan moesten die spullen met behulp van lucht uit de luchtflessen, naar boven worden getransporteerd. Het bleek een bijzonder zware klus te zijn, die overigens met uitmuntend resultaat werd uitgevoerd. Dankzij de professionele duikinstructies van instructeur Huib Nas, werd dus uiteindelijk cum laude het felbegeerde duikcertificaat behaald. De eerstvolgende opleiding leidt op tot EHBO en Rescue duiken. We zullen zien, nu Moeder de vrouw de smaak te pakken heeft kan het maar zo zijn dat weer wordt ingeschreven voor een vervolgcursus. Mocht het zover komen dan verneemt U het vanzelfsprekend in een der volgende edities van "een zonnig avontuur."

Wordt vervolgd.....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten