Totaal aantal pageviews

dinsdag 29 mei 2012

Mag ik veertig pork chops?

Het is dinsdagavond 29 mei 2012 op het nog immer zeer warme eiland Curaçao. Zojuist zijn de Olijke Twee onder de wol gestopt en wacht Moeder de vrouw en Uw Hoofdredacteur hopelijk een rustige avond. Na een zeer hectische dag, vol met emotionele vergaderingen, is een rustige avond immers meer dan welkom. Hoe het ook mag worden, rustig of niet, in ieder geval is er nu even tijd om U te verhalen over gebeurtenissen op dit zo fraaie eiland. Uw Hoofdredacteur zit er dan ook helemaal klaar voor, de toetsen van het toetsenbord al in de aanslag. Over pakweg een halfuurtje zal er op het World Wide Web wederom een nieuwe editie van "een zonnig avontuur" kunnen verschijnen.

Moeder de vrouw is druk op school dezer dagen. Het is immers ook op Curaçao zo dat er deze week in de verschillende klassen een zogenaamde CITO toets afgelegd dient te worden. En, daaraan is toch meer werk aan verbonden dan wellicht in eerste instantie zou worden bedacht. Er is dus weinig tijd voor Moeder de vrouw om te duiken en het onderwaterleven rond dit eiland te bewonderen deze week. Nu is dat op zich niet zo heel erg omdat in het weekeinde haar duikvest de geest gegeven bleek te hebben. Het ding bleef zichzelf namelijk oppompen met lucht, waardoor sowieso een duik onder water tot de onmogelijkheden ging behoren. Inmiddels is het vest echter gelukkig weer gerepareerd en zal er het komend weekeinde wel weer een duikje worden gemaakt. Althans, als de nieuwe zwemvinnen gearriveerd zijn. Het is namelijk zo dat Moeder de vrouw heeft besloten dat het goed zou zijn wanneer er wat modieuzer gedoken kan worden dan normaliter het geval is. Via de heer Pinoccio, die überhaupt een grote fan van mooie damesschoenen is, verkreeg zij de mogelijkheid zeer zeldzame vinnen te bestellen. Uw Hoofdredacteur is trouwens benieuwd of er gemakkelijk mee over het mulle strandzand kan worden gelopen. We zullen het gaan zien!  

Vandaag was er dus sprake van een drukke vergaderdag, Uw Hoofdredacteur schreef het U al. In gezelschap van de (veel) rustiger Fries en de heer Jumping Paul zat Uw Hoofdredacteur de gehele dag opgesloten in een zaal die zo hard gekoeld werd, dat de gemiddelde temperatuur zich bevond in de buurt van het vriespunt. Gelukkig waren de discussies van dien aard dat men het er gemakkelijk weer warm van kreeg. Ook morgen wacht er zo een drukke dag. Wat is namelijk het geval? Welnu, wederom in gezelschap van de (veel) rustiger Fries wacht opnieuw een lange vergaderdag. Ditmaal wordt er echter niet vergaderd op Curaçao, maar dient er in de vroege ochtend te worden afgereisd naar Aruba. Eerst aan het begin van de avond zal er vervolgens teruggevlogen kunnen worden naar Curaçao. Al met al wordt het zo weer een werkdagje van een uur of veertien en begint Uw Hoofdredacteur dus al weer redelijk te verlangen naar het  komend weekeinde. U ziet, er dient wel degelijk hard gewerkt te worden in deze hitte.

De familie Angelus is ook erg druk de laatste dagen. Het is immers zo dat zij, op niet al te lange termijn, definitief terug zullen keren naar Nederland. En, zo zult U begrijpen, dan dient er wel het een en ander geregeld te worden. En zo is het dat al over enige weken de huisraad van de familie Angelus, per container, vervoerd zal gaan worden richting Nederland om aldaar enige weken later te arriveren. Alles gaat dan dus weg terwijl er nog wel een tijdje gewoond zal moeten worden. Nu wordt dat op zich allemaal wel geregeld, echter er is wel een ding dat de heer Angelus erg aan het hart gaat. Zijn keukenapparatuur wordt namelijk ook verscheept. En, wanneer je een groot liefhebber van lekker eten bent, is dat een ramp. Nu wil het toeval dat er sedert kort een nieuwe kokkin op dit eiland is gesitueerd, luisterend naar de naam Joan. En, het is mogelijk om bij mevrouw Joan dagelijks een warme hap te bestellen. Om geen enkel risico op een lege maag te lopen, heeft de heer Angelus alvast een eerste bestelling geplaatst. "Hallo, U spreekt met de heer Angelus. Graag wil ik een eerste bestelling plaatsen voor de komende 20 dagen. Kan dat? Doet U maar veertig pork chops."  U begrijpt, als startende ondernemer kun je heus geen betere klant wensen. De komende weken zal de familie Angelus dan ook waarschijnlijk geen honger lijden. Wat de pot verder schaft? Daarover wordt U te zijner tijd vanzelf geïnformeerd.

Wordt vervolgd.....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten