Totaal aantal pageviews

dinsdag 8 mei 2012

Niet altijd alles is wat het lijkt te zijn.....

Op het regenachtige eiland Curaçao is het vandaag dinsdag 8 mei 2012 geworden. De afgelopen nacht donderde, bliksemde en regende het zeer behoorlijk. Gelukkig liet zich, in de loop van de ochtend, weer voorzichtig een bleek zonnetje zien. Het duurde dan ook niet lang of de temperatuur bewoog zich alweer snel richting de dertig graden Celsius. Nog immer is het goed toeven op dit eiland dus. Het is dan ook maar wat jammer dat nog altijd onduidelijk is of het team ook na 1 juli, de formele einddatum van het project, nog op Curaçao zal worden ingezet. De tijd dringt immers. Maar goed, het is ook niet anders en er rest niet veel meer dan af te wachten. Het zou dus echter maar zo kunnen zijn dat de teamleden, waaronder Uw Hoofdredacteur, al snel weer op Nederlandse bodem staan. Nu valt het weliswaar niet mee om, ongeveer 8000 kilometer van huis, dagelijks op de hoogte te blijven van de actuele situatie in Nederland, maar wel zijn sommige berichten doorgesijpeld. Zo is de mededeling dat een biertje in Nederland inmiddels goedkoper is dan benzine, door de teamleden op Curaçao met gejuich ontvangen. U ziet, het is dus gelukkig niet allemaal kommer en kwel wat de klok slaat.

De heer Angelus geniet deze week verlof, hij heeft vrienden uit Nederland te logeren. Omdat hij er toch niet is, past even een mooie anekdote. Wellicht is het U bekend, maar voor diegenen die het niet weten, het volgende. De heer Angelus doet zich namelijk steevast voor als vurig supporter van DE club uit Rotterdam: Feyenoord. Wanneer zijn cluppie moet spelen en het niet doet zoals hij dat graag wil, dan is hij vervolgens dagenlang niet te genieten. Althans, zo lijkt het. Daarnaast is hij een fervent tegenstander van de kersverse landskampioen uit Amsterdam, door hem gewoonlijk aangeduid onder de term "Ajakkes." Er gaat geen dag voorbij of hij heeft wel wat op deze klasse club aan te merken en doet dat gewoonlijk in niet mis te verstane bewoordingen. Althans, zo lijkt het.
Nu is op Curaçao over het algemeen bij nadere beschouwing niets datgene wat het in eerste instantie lijkt te zijn. En, dat is dus ook in dit geval zo. Wat is namelijk het geval? Welnu, zoals gezegd geniet de heer Angelus deze week vakantie. Vanochtend diende er, zoals te doen gebruikelijk, even te worden stilgestaan bij de afwezigheid van de heer Angelus. Omdat hij zeer wordt gemist, is besloten om toch in ieder geval dagelijks even een bezoekje te brengen aan het kantoortje van waaruit hij normaliter zijn werk verricht. In gedachten is het team dan immers bij hem. Maar, tot stomme verbazing van eenieder die de dagelijkse mopperpartijen over het clubje uit Amsterdam dient aan te horen, kwam daarbij het een en ander aan bewijsmiddelen te voorschijn. Uw Hoofdredacteur kon , na kort onderzoek, al snel concluderen dat de heer Angelus in werkelijkheid een groot bewonderaar van de Amsterdammers blijkt te zijn. Jammer dat voor de buitenwereld niet eerder duidelijk mocht worden hoe de vork in de steel zit. Op het werk is desalniettemin afgesproken dat we de heer Angelus met zijn verborgen idolen niet zullen plagen.

Morgen maakt Moeder de vrouw haar volgende duik in het kader van haar advanced duikopleiding. Het is alweer de derde duik in het kader van deze voortgezette opleiding. Uw Hoofdredacteur heeft er, nadat Moeder de vrouw er überhaupt in slaagde op de juiste plek terug te keren na de les navigeren, alle vertrouwen in dat zij ook deze duik met goed gevolg zal afleggen. Ditmaal staat er een zogenaamde nachtduik op de agenda, waarbij in het donker, gewapend met een grote zaklamp, een kijkje zal worden genomen in het onderwaterleven van de Caribische Zee. Er is verteld dat er dan allerlei vissen en andere dieren te bewonderen zullen zijn die zich normaliter, overdag, niet durven vertonen. Uw Hoofdredacteur is dan ook uitermate benieuwd naar de ervaringen die Moeder de vrouw morgen na afloop mee naar huis brengt. Vanzelfsprekend wordt U daarover vervolgens geïnformeerd in een volgende editie van " een zonnig avontuur."

Wordt vervolgd.....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten