Totaal aantal pageviews

woensdag 23 mei 2012

Iege, iege, iege, iege, iege.......

De zon schijnt, het is 31 graden Celsius, er waait een heerlijk briesje en Uw Hoofdredacteur bevindt zich nog altijd op Curaçao. Woensdag 23 mei 2012 is het vandaag en de tijd vliegt werkelijk voorbij op dit zo fraaie eiland. Vanaf vanochtend vroeg, zo tegen de klok van half zeven, wordt er door de verschillende teamleden alweer hard gewerkt.  Het moet gezegd, uiteindelijk wen je ook aan de hitte en is het steeds beter te dragen dat er nauwelijks verkoeling is binnen de dikke muren waar het werk wordt verricht. Er is wel sprake van andere overlast op Curaçao, maar daarover later meer. Allereerst past immers een actuele editie van "een zonnig avontuur?" Zo blijft U in elk geval op de hoogte van het wel en wee van de verschillende teamleden, zo'n 8000 kilometer van huis.

De ochtend begon dus vroeg in Huize Hoofdredacteur. De ochtend begon overigens ook met een enorme knal. Wat was namelijk het geval? Welnu, de jongste olijkerd, Levi geheten, hangt nogal aan Uw Hoofdredacteur. Het mannetje moet er niet aan denken dat zijn vader al naar het werk is vertrokken zonder uitgebreid afscheid van hem te hebben genomen. Het is daarom dat het kereltje iedere dag, met soms nog slechts een sok aan zijn voetjes, of vaak nog drijfnat van het douchen, supersnel de trap afsnelt naar beneden om zijn vader vooral nog maar even te kunnen zien. Over het algemeen gaat dat altijd goed, vanochtend echter niet. De laatste zes treden van de trap werden door het mannetje, nadat hij uitgleed, ruggelings afgelegd om vervolgens met een enorme vaart zijn hoofd te laten landen op de plavuizen in de gang. Nu moet U weten, het ventje is behoorlijk hard voor zichzelf. In dit geval echter was er sprake van zo'n harde landing, dat hij behoorlijk ontdaan was en aangaf dat zijn hoofd enorm pijn deed. Na een behoorlijke periode van troosten ging het uiteindelijk wel weer wat. Het leek er gelukkig niet op dat er sprake was van ernstige verwondingen. Toen Uw Hoofdredacteur vertrok naar zijn werk, zat het knulletje dan ook, nog enigszins ontdaan, met een grote zak ijs op zijn hoofd nog wat na te snikken terwijl hij riep: "Dag lieve Papa." Wat kan het leven soms toch sneu zijn.....

Wat ook sneu is, dat is het brengen van een bezoek aan het gewoonlijk zo fraaie strand van Kokomo tegenwoordig. Dit strand, normaliter een geweldige plek om een zonnig en relaxt dagje door te brengen, raakt namelijk overbevolkt. En dan niet zozeer overbevolkt door menselijke bezoekers, maar wel door grote groene vliegen. In zeer groten getale plagen zij de strandliefhebbers waarbij het onmogelijk is een lunch of een ander hapje te bestellen zonder overlast. Nu is het zo dat, hemelsbreed op ongeveer 1700 meter afstand, een enorme vuilstortplaats is gesitueerd. De eigenaar van Kokomo had dan ook het vermoeden dat deze stortplaats wel eens verantwoordelijk zou kunnen zijn voor de enorme hoeveelheid, veelal dikke groene, vliegen.
Hij ging dan ook op onderzoek uit, bezocht de stortplaats en sprak met medewerkers ervan. De medewerkers gaven aan dat de gang van zaken op de stortplaats borgt dat er geen sprake is van vliegen, althans niet in extreme mate. Weliswaar is er een machine kapot die al het vuil dagelijks afdekt, maar ach, een kniesoor die daarop let. En, de machine was ook niet altijd kapot, soms deed hij het ook wel eens. Na enig doorvragen bleek overigens dat de machine al geruime tijd geleden geheel was verbrand, maar dat ter zijde. Nee, de medewerkers wisten het zeker: "De stortplaats is geenszins de veroorzaker van de overlast der vliegen." Nog gaf de man van Kokomo het niet op en vroeg de medewerkers: "Hebt U dan wellicht een andere verklaring voor de enorme vliegenplaag?" Daarop werd bevestigend geknikt. "Jazeker, er is hier een kinderopvang in de buurt. En, U weet, op kleine kinderen komen altijd vliegen af", zo sprak een (tegen de stank) volledig gemaskerde medewerker. Nou, dan weet U het dus ook maar en kunt U voortaan Uw voordeel doen met deze wijsheid: "Hebt U last van vliegen? Onmiddellijk Uw kinderen het huis uit doen!"

Wordt vervolgd.....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten