Totaal aantal pageviews

vrijdag 11 mei 2012

Popie Jopie.....

Het is weer bijna weekeinde op het mooie eiland Curaçao nu het vandaag vrijdag 11 mei 2012 is geworden. Nog altijd is het, bij tijd en wijle, regenachtig op het eiland, al blijft de temperatuur erg hoog. Een zeer drukke werkweek kan bijna worden afgesloten waarna er een, hopelijk rustig, weekeinde voor de deur staat. Nou ja, rustig. Er staan vanzelfsprekend wel weer allerlei activiteiten gepland de komende dagen. Wat te denken van bezoekjes aan de zwemles, de muziekschool, de verjaardag van dochter Angelus, de duiken van Moeder de vrouw en, niet te vergeten op komende zondag Moederdag! Het zal dan ook wel weer maandag zijn vooraleer Uw Hoofdredacteur dat überhaupt in de gaten heeft, maar het is niet anders. Maar, voor het zover is, is de tijd aangebroken U te voorzien van een actuele editie van "een zonnig avontuur."

Gisterenavond was het dus zover, Uw Hoofdredacteur schreef U dat al eerder. Moeder de vrouw maakte, voor het eerst in haar leven, een nachtduik in de Caribische Zee. Bewapend met een zaklamp daalde zij af, in gezelschap van de heer en mevrouw Angelus, de heer Pinoccio en een tweetal duikinstructeurs, naar de diepe onderwaterwereld. Nu was het zo dat, alvorens kon worden afgedaald, er allereerst een zeer fiks stuk diende te worden gezwommen. Nu is het verder ook zo, dat het afdalen sowieso niet lukt wanneer er niet voldoende lood wordt meegevoerd in het duikpak. Je komt en blijft dan simpelweg niet onder water. Na een zeer lange zwemtocht, die circa een half uur in beslag nam, werd het tijd om het hoofd onder water te laten zakken. "Dat werd tijd ook, ik ben kapot door het zwemmen met al dat lood in mijn gordel", zo verzuchtte de heer Angelus. "Lood, lood? Oh, mijn God, ik ben mijn lood vergeten mee te nemen", berichtte Moeder de vrouw. Dat was overigens wel een uitstekend moment om dit te melden. Wanneer immers de rest van het gezelschap al naar beneden was afgedaald, was Moeder de vrouw eenzaam achtergebleven in de donkere wateren rond Curaçao. Gelukkig kon het wel aanwezige lood van de andere duikers bijdragen aan het afzinken van Moeder de vrouw. De zaklampen werden ontstoken en de duik kon beginnen.
Een der duikinstructeurs bleek, helaas, een ontzettende Popie Jopie. Steeds duwde hij de andere duikers omhoog en omlaag, hetgeen als uitermate vervelend werd ervaren. Wel werden er fraaie nachtdieren gespot, met als hoogtepunt een echte octopus. Popie Jopie dacht leuk te zijn en wilde de inktvis maar eens even vangen. De inktvis bleek daar geenszins van gediend te zijn en sloeg op de vlucht, vanzelfsprekend recht op Moeder de vrouw af. Deze schrok enorm, zwaaide met haar armen en kwam daarbij met een van die  armen achter de ademautomaat van mevrouw Angelus terecht. Het ging uiteindelijk wel allemaal goed, maar er was even sprake van een paniekerige situatie. Met dank aan Popie Jopie dus!
Daarna kon de duik gelukkig rustig worden vervolgd, al gold dat niet voor eenieder. De heer Angelus namelijk, die inmiddels een zwaar net met grote schelpen meetorste, had zich door de diverse gebeurtenissen drukker dan druk gemaakt. Daarnaast had hij ook geen echte zaklamp ter beschikking, deze was ingepikt door zijn eega. Hij had meer de lichtsterkte van een kleine lucifer bij zich. Hoe het ook zij: de heer Angelus had geen lucht meer. Het was simpelweg op! Gelukkig kon hij meeliften op de lucht van de heer Pinoccio, maar U begrijpt dat sprake was van een zeer memorabele duik. De met veel inspanningen verzamelde schelpen diende hij overigens af te werpen, als leegde hij een ballasttank. Na afloop werd het besluit genomen om binnenkort maar een nieuwe nachtduik te gaan maken. Om zeker te zijn dat alles dan goed gaat, wordt Popie Jopie beslist thuisgelaten!    

Om te bekomen van de schrik, is de familie Angelus vanochtend in alle vroegte uitgevaren voor een tripje naar Klein Curaçao. Klein Curaçao is een eilandje op ongeveer 2 uur varen en zo'n 25 kilometer vanaf Curaçao. Het heeft witte zandstranden, kristalhelder water en een schitterend koraalrif dat bewoond wordt door oogverblindende flora en fauna. Het eiland is onbewoond en er is slechts een klein strandtentje waar iets te drinken kan worden ingeslagen. U kunt er slechts per boot komen en bijna dagelijks worden er dan ook trips naar Klein Curaçao georganiseerd. Wilt U een dagje rust, zon aanbidden, snorkelen of duiken? Dan is dit een uitstekende plek om eens naar toe te gaan. Zo ook de familie Angelus dus vandaag. Uw Hoofdredacteur hoopt dan ook echt dat het de heer Angelus goed zal hebben gedaan, een dagje rust. We zullen het spoedig weten!

Wordt vervolgd.....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten