Totaal aantal pageviews

zaterdag 26 mei 2012

Wat zullen we doen met de botten?

Het is vandaag een bewolkte dag op Curaçao. Het is zaterdag 26 mei 2012 en een groot gedeelte van de ochtend regende het meer dan behoorlijk. Gelukkig is het nu, rond een uur of een in de middag, droog en breekt de zon door. De temperatuur stijgt weer sneller dan snel en alle ingrediënten voor een fijn weekeinde dienen zich dus weer aan. Er is alweer een fiks programma afgewerkt vanochtend in Huize Hoofdredacteur. Zwemles, logopedie en muziekles: het ligt allemaal weer achter ons tot er weer een week verstreken is en de gebeurtenissen zich zullen herhalen.  Alle tijd om dus nu even rustig te verhalen over allerlei wetenswaardigheden op dit zo fraaie eiland. Zoals te doen gebruikelijk, zijn die wetenswaardigheden wederom voor U opgetekend in deze editie van "een zonnig avontuur."

Eenmaal per jaar staat het op de agenda. En gisteren, gisteren was het dan eindelijk weer eens zover. De school van de Olijke Twee, de Schroederschool, organiseerde haar jaarlijkse sportdag. Iets waar de Olijke Twee lang naar hadden uitgekeken. Voor Moeder de vrouw gold dat overigens wat minder. U weet het zich wellicht nog te herinneren: in het kader van haar opleiding tot juffrouw loopt zij dit jaar, gedurende drie dagen per week, stage op deze school. Voor haar gold dus ook dat zij gisteren, gekleed in sportieve kleding, al zeer bijtijds op school moest zijn om de verschillende parkoersen op te bouwen. Iets waar zij niet heel halsreikend naar uitkeek dus.

Het neemt niet weg dat het een fantastische dag werd. Slechts enkele kinderen, waaronder de jongste olijkerd, raakten gewond tijdens de vele spannende wedstrijden. Hij haalde zijn knietje open op het voetbalveld, maar dat mocht overigens de pret geenszins drukken. Er werd gesprongen, hardgelopen, geklommen en er werden torens gebouwd. Aan het einde van de schooldag werd aan eenieder, vol trots, het behaalde sportdiploma uitgereikt. Trots als een pauw meldden zich beide koters bij Uw Hoofdredacteur. "Ik heb een echt diploma Pap. Nu al. Goed of niet?" zo wisten beiden. Wederom werd een mooie schooldag uiterst voldaan afgesloten, op naar het weekeinde.

Moeder de vrouw en Uw Hoofdredacteur hadden gisterenavond een avondje oppas versierd. Na een drukke week is het immers ook wel eens tijd om er samen op uit te kunnen trekken. Er was afgesproken met Cees en Els, twee goede bekenden van het gezin Hoofdredacteur. Allereerst werd een bezoek gebracht aan het "happy hour" op het befaamde strand van Wet and Wild. Onder de palmbomen, vergezeld door fraaie bachataklanken en voorzien van een verkoelend drankje, bleek het er prima uit te houden. Na enige tijd werd besloten af te reizen richting Punda om aldaar, in een perfect restaurantje, een heerlijke maaltijd te gaan nuttigen. Het werd een in alle opzichten uitermate genoeglijke avond. Iets om snel weer te herhalen.

De jongste olijkerd, Levi geheten, is gek op allerlei dieren. Nu telt het gezin Hoofdredacteur een tweetal hondjes die volop onderdeel van het gezin zijn. Het tweetal gedraagt zich net als kinderen: hondenbrokken die hen niet welgevallig zijn weigeren zij te eten en luisteren, ho maar. Maar goed, met hun vriendje Levi kunnen zij het meer dan uitstekend vinden. Het ventje denkt dan ook echt na over de gewoonten en liefhebberijen van de trouwe viervoeters. En zo kon het zijn dat het ventje zich vervoegde bij Moeder de vrouw met de volgende vraag: "Mam, als mensen doodgaan, halen ze dan de botten uit de mensen voor de hondjes? Hondjes zijn toch immers dol op botten Mam? Mam??"

Overigens wordt het gezin Hoofdredacteur vergezeld door meerdere dieren dan slechts de viervoeters. Vanmiddag was het weer eens zover. In een van de bomen in de tuin van Uw Hoofdredacteur viel weer enige beweging te bespeuren. Een enorme leguaan bleek de veroorzaker van het geruis. Zeg nu zelf? Het blijven toch prachtige creaturen?

Wordt vervolgd.....  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten