Totaal aantal pageviews

woensdag 16 mei 2012

Kippensoep op Antilliaanse wijze.....

Het is vandaag woensdag 16 mei 2012 op het aangenaam warme eiland Curaçao. Het zonnetje schijnt, er waait een verkoelend briesje en Uw Hoofdredacteur staat aan de vooravond van een zeer lang weekeinde. Geen gek vooruitzicht derhalve. Morgen staat de dag immers in het teken van Hemelvaart en op vrijdag is er voor alle ambtenaren een vrije dag ingeroosterd. Er is dan ook volop tijd om weer eens wat leuke dingen te gaan ondernemen op dit zo fraaie eiland. Echter, vooraleer het zover is, is het hoog tijd om U weer eens even bij te praten over de meest recente gebeurtenissen op Curaçao. En, zoals U dat bent gewend, dient daartoe deze editie van "een zonnig avontuur."

Op het werk van de verschillende teamleden bevindt zich ook een personeelskantine, zij het dat deze een kleine keuken kent. Al vroeg in de ochtend, zo vanaf een uur of zes, ruikt het op vele meters afstand naar de lucht die in Nederland via de Aviko fabrieken wordt afgescheiden. Bakken vol loempia's en pasteitjes vinden in de vroege ochtend al fiks aftrek. Daarna, zo tegen het middaguur, is het tijd voor een warme maaltijd. Veelal staat er kabritu (geit) of lenga (koeientong) op het menu. Voor diegenen die een zeer speciale maaltijd appreciëren, het is steevast een enorme uitdaging om deze ingrediënten daadwerkelijk naar binnen te kunnen werken. Uw Hoofdredacteur gelukt dat in elk geval niet, hij houdt het liever bij een van huis meegenomen boterhammetje. Vandaag lag dat evenwel wat anders. Er stond namelijk soep op het programma. En niet zomaar een soepje! Nee, vandaag stond er kippensoep op het menu. Dat leek Uw Hoofdredacteur wel wat en hij wilde dan ook in de vroege morgen alvast een kopje reserveren om te voorkomen dat de soep tussen de middag zou zijn uitverkocht. Het voornemen om te reserveren was echter razendsnel verdwenen toen Uw Hoofdredacteur ter plaatse kennis mocht nemen van de ambachtelijke wijze waarop de bereiding van het soepje plaats vond. Dan toch maar liever een boterham!

Mevrouw Angelus had zich gisteren maar eens even teruggetrokken om een aantal zaken te gaan overdenken. De familie Angelus overkomt immers nog wel het geheel en ander nu zij kortgeleden vernamen dat hun terugreis naar Nederland gepland staat. Iets waaraan je, na een aantal jaren aan deze zijde van de oceaan te hebben gewoond, wel weer even moet wennen. Zo langzamerhand is de familie Angelus gelukkig weer allerlei plannen aan het maken die betrekking hebben op het komende verblijf in Nederland. En, U begrijpt dat het dan, bij tijd en wijle, verstandig is om maar eens even rustig na te gaan denken, al starend over de strak blauwe zee. Vanavond zal Uw Hoofdredacteur eens vragen of al dat gepieker ook iets heeft opgeleverd, er staat namelijk een hernieuwde nachtduik op het programma van mevrouw Angelus en Moeder de vrouw. U weet wel, de eerdere duik werd dankzij Popie Jopie niet echt een succes. Vanavond volgt er een herkansing. Het zal beslist weer vele mooie plaatsje gaan opleveren, zo schat Uw Hoofdredacteur althans in.

Vanmiddag, zo aan het einde van de middag en meer aan het begin van de avond, wacht Uw Hoofdredacteur dan nog een ritje naar het theater. Het is namelijk zo dat de oudste olijkerd, Julia geheten, sedert een aantal maanden fanatiek aan de balletsport doet. Dat doe zij bij 'Turning Point', een mooi balletschooltje in de wijk Zeelandia. Eenmaal per jaar geeft deze balletschool gedurende een drietal avonden een voorstelling waarin de leerlingen de hoofdrol spelen. Zo kan het dan ook zijn dat dochterlief binnenkort op drie verschillende avonden in juni op het podium valt te bewonderen. En, vandaag is er dan de eerste repetitiedag in het theater te Otrabanda. Uw Hoofdredacteur is benieuwd hoe het meiske het er vanaf zal brengen. Daarover wordt U dan in een volgende editie nader geïnformeerd. Vanzelfsprekend zal Uw Hoofdredacteur U dan ook weer bijpraten over alle andere  activiteiten die voor de komende vrije dagen staan ingepland.

Wordt vervolgd.....  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten