Totaal aantal pageviews

zaterdag 5 mei 2012

Het lijkt de Vesuvius wel!


Op het ietwat bewolkte eiland Curaçao is het zaterdagmiddag 5 mei 2012 geworden. Van de afgelopen 24 uur heeft Uw Hoofdredacteur er meer dan 20 slapend doorgebracht, maar daarover later meer. Het is dus ietwat bewolkt vandaag, maar de temperatuur is hoog. Prima weer dus om in het water te liggen, iets wat Moeder de vrouw vanmiddag dan ook heeft besloten te doen. U hebt de afgelopen dagen verstoken moeten blijven van een nieuwe editie van "een zonnig avontuur". Hoog tijd derhalve om U weer bij te praten over de meest actuele gebeurtenissen op dit zo fraaie eiland. Want, zoals te doen gebruikelijk, er gebeurt altijd weer van alles op dit eiland, al handelt het ditmaal om zaken die van te voren niet te voorspellen waren geweest.

Toen Uw Hoofdredacteur gisteren in de zeer vroege ochtend zijn bed verliet om zich te prepareren voor zijn dagelijks werk, was er iets vreemds aan de hand. In zijn buik weerklonk namelijk een geluid als stond de Vesuvius op uitbarsten. En, met dat geluid gingen ook hevige krampen gepaard. Niettemin vertrok Uw Hoofdredacteur naar zijn werkplek, om aldaar na een paar uur te moeten constateren dat sprake was geworden van algehele malaise. Zo ziek als een hond vertrok Uw Hoofdredacteur dan ook noodgedwongen maar weer richting bed, om daar vervolgens gedurende een uur of twintig niet meer uit te komen. Slechts de Vesuviaanse rommelingen en krampen in de verschillende lichaamsonderdelen van Uw Hoofdredacteur noopten hem af en toe tot een fikse ren naar de daartoe bestemde plaats in Huize Hoofdredacteur. Uw Hoofdredacteur is dan ook ziek en eigenlijk hondsberoerd. Op zich valt daar niets aan te doen, echter het schopt volledig de planning van Moeder de vrouw en Uw Hoofdredacteur in de war.

Het is namelijk zo dat beiden, na een korte edoch drukke werkweek, een leuk weekeinde voor de boeg hadden. Na het gebruikelijke ritueel op de zaterdagochtend, hetwelk bestaat uit een ritje naar de zwemles met de jongste olijkerd en een gang naar de muziekles van de oudste olijkerd, zou Moeder de vrouw gaan duiken. Zij heeft zich namelijk, samen met mevrouw Angelus, opgegeven voor een zogenaamde advanced duikcursus. Beiden dienen daarbij getraind te worden in verschillende aspecten van de duiksport, zoals daar zijn navigeren, zoeken en bergen en een nachtduik. Nadien was de bedoeling om de oppas binnen te laten waarna Moeder de vrouw en Uw Hoofdredacteur tezamen ergens lekker zouden gaan eten om vervolgens het concert "Live at sea" te gaan bezoeken. Op dat concert treden vanavond diverse artiesten op: Hind, Do, Trijntje Oosterhuis en Berget Lewis. Helaas, helaas, het mag niet zo zijn.

Wel is het gelukt om Moeder de vrouw te laten vertrekken naar de eerste advanced les: navigeren. Uw Hoofdredacteur duimt al de gehele middag voor een behouden terugkeer van de koene duikster, navigeren is normaliter niet echt haar allersterkste punt. Nu is het weliswaar zo dat zij in gezelschap van mevrouw Angelus verkeert, echter deze is veelal op de hoek van de straat elk referentiepunt al kwijt. Uw Hoofdredacteur is dan ook ten zeerste benieuwd in welke taal de beide dames na het opstijgen worden aangesproken. Mocht dat Spaans zijn, dan hebben beiden zich waarschijnlijk richting Venezuela genavigeerd.
Nu Uw Hoofdredacteur noodgedwongen aan een drankje zit wat hij normaliter uit alle macht tracht te ontlopen (thee), is het bezoek aan het concert voor hem dus geen enkele optie. Gelukkig gaat Moeder de vrouw toch, zij het dus ditmaal in gezelschap van mevrouw Angelus met vriendin. En Uw Hoofdredacteur? Hij blijft lekker thuis vanavond, nog steeds in gezelschap van de Vesuvius. Bah!!!

Wordt vervolgd.....   

Geen opmerkingen:

Een reactie posten