Totaal aantal pageviews

woensdag 19 maart 2014

Angst op Curacao!

Het is vandaag inmiddels woensdag 19 maart 2014 geworden op het zo fraaie eiland Curacao. Het is alweer enige dagen geleden dat U kon beschikken over een nieuwe editie van "Een Zonnig Avontuur." Uw Hoofdredacteur gelukte het namelijk van geen kant om zijn drukke werkzaamheden te combineren met het uitbrengen van een nieuwe editie. En dat juist terwijl er toch weer van alles gebeurde op dit eiland! Echter op dit moment, nog zeer vroeg op de dag, is er gelukkig weer even tijd om U volledig bij te praten over de meest actuele ontwikkelingen gedurende de afgelopen dagen. Het is overigens een memorabele dag vandaag in Huize Hoofdredacteur. Immers, de beide logees, Oom Albert en Tante Reinie, houden het na een verblijf van twee maanden voor gezien. Morgen zullen zij weer gaan plaatsnemen in een grote "KLM-vogel" die hen vervolgens, na een lange reis, weer in Amsterdam zal gaan afzetten. Helaas, aan alles komt dus toch een eind!

Afgelopen maandag was het weer eens zover! Zoals een aantal malen per jaar het geval is, werden de Olijke Twee weer eens in het bezit gesteld van hun schoolrapport. Nu was Uw Hoofdredacteur vanzelfsprekend zeer benieuwd naar de behaalde resultaten, reden waarom hij zich meldde op school om het tweetal te gaan afhalen. Nou ja, eigenlijk meer om de rapporten en de schooltassen in ontvangst te nemen, terwijl de beide olijkerds dan zouden kunnen gaan deelnemen aan hun wekelijkse turnles en aan de streetdance-les. Met dochterlief Julia ging dat dan ook prima volgens planning: zij overhandigde haar spulletjes aan Uw Hoofdredacteur en vertrok naar de dansles. Met zoonlief Levi liep dat evenwel toch enigszins anders. Het ventje meldde zich met de volgende mededeling: "Ik ga met je mee naar huis Pap. Ik ga niet naar het turnen vandaag!" Op de vraag van Uw Hoofdredacteur waarom de turnles niet gevolgd zou kunnen worden sprak het mannetje: "Ik heb gezien dat ik een "g" op mijn rapport heb. Dat betekent goed! Ik ga dus even met je naar de speelgoedwinkel want ik denk zelf dat ik wel een fraai cadeau heb verdiend voor de enorme inspanningen die ik mij deze periode heb getroost!" U begrijpt, het ventje werd snel afgeleverd bij de turnles. Overigens hadden beide olijkerds wel een prachtig rapport; dat dan weer wel.
Gisteren was het voor Uw Hoofdredacteur een bijzondere dag nu er, al zeer vroeg in de ochtend, in het vliegtuig kon worden gestapt dat hem richting Bonaire zou voeren. Er stond immers een afspraak gepland met de (veel) rustiger Fries. Tot voor ongeveer een jaar geleden deelden Uw Hoofdredacteur en de (veel) rustiger Fries dagelijks een werkplek op Curacao, althans tot op het moment dat de (veel) rustiger Fries ervoor koos om zijn loopbaan te gaan voortzetten op het nabijgelegen Bonaire. Het was dan ook maar wat leuk om de (veel) rustiger Fries, die overigens vol trots zijn huidige werkplek showde, weer eens te kunnen zien en te kunnen spreken. Het ging hem bijzonder goed, zo liet hij weten. Het wonen op het zeer mooie eiland Bonaire verveelt hem nog geen moment en zijn werkzaamheden verricht hij met enorm plezier. Bijzonder leuk om te zien en de dag vloog voor Uw Hoofdredacteur dan ook in sneltreinvaart om.

Op Curacao is momenteel sprake van een bijzonder nare en vooral angstige periode. Wat is er namelijk aan de hand? Welnu, gisteren werd bekend dat er wederom een inwoner van Curacao, een zeer bekende deejay, dodelijk was getroffen door kogels uit een vuurwapen. En dat terwijl er, ongeveer een dag eerder, op het zandpad richting Bullebaai, de twee lichamen van twee jonge mensen werden aangetroffen. Ook zij bleken om het leven te zijn gekomen door kogels uit een vuurwapen. Dat bracht de teller op 7 moorden binnen twee weken! Bij monde van de politie werd bericht dat men ervan uitgaat dat het veelal afrekeningen betreft binnen het zogenaamde crimimele milieu. Daarnaast liet men weten dat men verwacht dat het aantal liquidaties op korte termijn nog zal toenemen. Wat is het toch onvoorstelbaar jammer dat zo een prachtig eiland zich feitelijk slechts aan het etaleren is door het toenemende geweld. U begrijpt, veel bewoners maken zich ernstige zorgen en hebben angst zich, met name in de avonduren, op straat te vertonen. Het is dus maar zeer te hopen dat de lokale autoriteiten er, op korte termijn, in zullen slagen grip te krijgen op dit enorme probleem!
Wordt vervolgd.....

1 opmerking: