Totaal aantal pageviews

vrijdag 7 maart 2014

"Geniet van de dag! ...Anders ben je een domme donder!"

Het is bijna weekeinde op het zo fraaie eiland Curacao nu het vandaag vrijdag 7 maart 2014 is geworden. De zon staat, als vanouds, hoog aan de hemel en met een temperatuur die zo langzamerhand de dertig graden Celsius bereikt, is het op dit eiland prima uit te houden. Sowieso had Uw Hoofdredacteur het al behoorlijk warm in de vroege ochtend. Immers, de mutaties die vanuit Miami worden veroorzaakt op zijn bankrekening, leidden tot fikse zweetdruppels. Klaarblijkelijk regent het in Florida en heeft Moeder de vrouw besloten onderdak te gaan zoeken in een groot winkelcentrum; een andere verklaring heeft Uw Hoofdredacteur niet voor het ineenstorten van zijn financiele markt. Hoe het ook moge zijn, van afstand is er waarschijnlijk geen redden meer aan. Het lijkt dan ook maar het best om het hoofd koel te houden, hetgeen overigens uitstekend lukt in het, achter Huize Hoofdredacteur gelegen, zwembad.

Alweer enige tijd geleden maakte Uw Hoofdredacteur melding van de vermeende Russische inval in de metropool De Krim, de Nederlandse woonplaats van het gezin Hoofdredacteur. Het was namelijk zo dat Uw Hoofdredacteur de beschikking kreeg over een afbeelding waarop Russische militairen te zien waren die zich hadden opgesteld bij de ingang van de bebouwde kom van het dorp. Naar later zou blijken handelde het hier om een grapje van een aantal bekende Kriminezen. Welnu, het grapje kreeg een behoorlijk staartje toen landelijke media lucht kregen van de afbeelding. Er werd dan ook veel aandacht geschonken door de media aan deze grap, ondermeer door RTV Oost en door "De Wereld Draait Door!" In dat, veel bekeken, programma dat werd gepresenteerd door Matthijs van Nieuwkerk, interviewde men vervolgens inwoners van De Krim. Want kon dat nu eigenlijk wel, zo een grap?
Nu is het zo dat een der inwoners die het genoegen smaakte om voor de camera te mogen verschijnen, de heer R. Valkman was; een zeer bekende en markante inwoner van De Krim en een bekende van Uw Hoofdredacteur. Welnu, Ronnie, want zo heet de man van voren, was er heel snel klaar mee. Voor een miljoenenpubliek maakte hij zijn mening, kort door de bocht, geheel en ondubbelzinnig duidelijk. "Wat is er noe mis met'n foto? Het is'n grote grap. Ie mut wel de humor d'r van inzien. Geniet gewoon van de dag, en anders bi'j een domme donder!" zo berichte Ronnie in eigen persoon. Inmiddels is zijn uitspraak opgepikt door de commercie die wel handel zag in deze fraaie spreuk. En, zo kan het dan ook zijn dat er aan de vele tegeltjeswijsheden die er al bestonden, een nieuwe is toegevoegd: "Geniet van de dag! ....Anders ben je een domme donder!"

In een der eerdere edities van "Een Zonnig Avontuur" repte Uw Hoofdredacteur al over het bezoek dat de heuse onderzeeboot Zr. Ms. Dolfijn kortgeleden bracht aan Curacao. De duikboot werd ondermeer ingezet voor trainingen en oefeningen van het Korps Mariniers. Het binnenvaren van de Annabaai, met een geopende pontjesbrug, werd door vele toeschouwers live waargenomen en leverde een indrukwekkend schouwspel op. Met zijn lengte van 68 meter was het immers een behoorlijk groot ding wat de haven kwam binnenvaren. Dat er echter altijd anderen zijn die 'm groter hebben, dat bleek eerst op het moment dat de onderzeeboot de haven weer verliet. Overtuig U zelf maar!
Wordt vervolgd.....

1 opmerking:

  1. "Immers, de mutaties die vanuit Miami worden veroorzaakt op zijn bankrekening, leidden tot fikse zweetdruppels." Deze zinsnede roept bij mij de woorden op van "Je hoeft het ook niet beter dan mij te hebben", en dan gaat mijn vrouw nog niet eens naar Miami, Delden is vaak al ver genoeg.

    BeantwoordenVerwijderen