Totaal aantal pageviews

donderdag 20 maart 2014

Geen sprake van respect!

Het is vandaag donderdag 20 maart 2014 op het zo fraaie eiland Curacao. Het zonnetje schijnt alweer enige uren en Uw Hoofdredacteur is, samen met collega Bullie, druk doende met het wegwerken van allerlei dringende werkzaamheden. Het is de dag waarop, na twee maanden, een einde komt aan de logeerpartij van Oom Albert en Tante Reinie. Huize Hoofdredacteur dient dus, na vandaag, weer op een andere wijze aangestuurd te worden nu de "General Manager" in persoon van Tante Reinie, vanmiddag het luchtruim zal kiezen. Want naast veel gezelligheid, hadden Moeder de vrouw en Uw Hoofdredacteur wel heel veel gemak van logees die dagelijks voor het eten zorgden, al kwam dat dan uit een kookboek van Sonja Bakker, en die dagelijks de was en de boodschappen verzorgden. Helaas komt er aan alles een einde en zal Uw Hoofdredacteur de beide logees vanmiddag dan ook op het locale vliegveld Hato moeten gaan afleveren.

In een eerdere editie van "Een Zonnig Avontuur" verhaalde Uw Hoofdredacteur al over de toenemende criminaliteit op dit eiland. Welnu, op de dag van gisteren werd aan al die ellende nog een fiks staaltje toegevoegd. Wat was namelijk het geval? Het was zo dat Moeder de vrouw aan Uw Hoofdredacteur vertelde dat zij een dame had gesproken die behoorlijk met de toenemende criminaliteit in haar maag zat. De dame had immers recentelijk haar tuintje volledig op laten knappen en laten voorzien van allerlei groenten. Zij wilde een moestuintje realiseren om haar eigen verbouwde groente te kunnen consumeren. Steevast, wanneer er ook maar enig gewas een beetje boven de grond uitkwam, bleek vervolgens de volgende ochtend dat de groente was verdwenen. Gestolen, althans volgens de dame. Ook de afgelopen week was dat weer het geval waarop uiteindelijk werd besloten een soort van burgerwacht te gaan instellen. De maat was vol! En, wat bleek nu het geval te zijn? De geit van de buren was de dader. De dame in kwestie aarzelde dan ook geen moment en ging gisteren aangifte van diefstal, door de geit, doen bij de plaatselijke politie. Op dit moment is er nog sprake van druk overleg tussen de agenten van politie en de Hoofdofficier van Justitie over de vraag of men de geit zal gaan aanhouden of niet. Vanzelfsprekend is Uw Hoofdredacteur ten zeerste benieuwd naar het vervolg.
Nu het vertrek van Oom Albert en Tante Reinie naderde, werd besloten om gisterenavond, voor een laatste maal, te gaan genieten van een heerlijke maaltijd op het strand van Pirate Bay, het vroegere Hooks Hut. Zo tegen de klok van half vijf werd dan ook vertrokken naar dit prachtige etablissement om, voor het diner, eerst te kunnen genieten van een verkoelend drankje. De logeerpartij van twee maanden, die sneller dan snel bleek te zijn verstreken, werd nog eens even nader beschouwd en er werden verschillende herinneringen opgehaald. Vanzelfsprekend moesten er ook nog wat vakantiefoto's worden gemaakt en dientengevolge verzocht Tante Reinie aan Moeder de vrouw en Uw Hoofdredacteur om er maar eens goed voor te gaan zitten. Met een grote glimlach op zijn face nestelde Uw Hoofdredacteur zich naast Moeder de vrouw opdat Tante Reinie een fraaie afbeelding zou kunnen verkrijgen. Nadat was afgedrukt, besloot Uw Hoofdredacteur het eindresultaat eens nader te bezien. Tot zijn stomme verbazing maakte een der olijkerds, zoonlief Levi, plots ook deel uit van de foto. "Lekker puh Papa", zo berichtte het mannetje. Zo ziet U maar, enig respect is op Curacao momenteel ver te zoeken!

Wordt vervolgd.....    

Geen opmerkingen:

Een reactie posten