Totaal aantal pageviews

zondag 2 maart 2014

Carnaval op Curacao!

Het is zondagochtend 2 maart 2014 geworden op het zo fraaie eiland Curacao. Het is iets na achten in de ochtend en Uw Hoofdredacteur is al gerume tijd geleden opgestaan uit zijn warme mandje. Vandaag staat immers de klassieker tussen Feyenoord en het Amsterdamse Ajax op het programma en valt er, alvorens voor aanvang van die wedstrijd zal worden gefloten, eerst nog ander Vaderlands voetbal te bewonderen. Evenementen waarvoor Uw Hoofdredacteur, die immers met tijdverschil te dealen heeft, maar wat graag vroeg opstaat. Het is nog stil in Huize Hoofdredacteur, waar de overige bewoners allen nog genieten van hun nachtrust. Zelfs de Olijke Twee, normaliter toch al vanaf een uur of zes in de ochtend paraat, hebben zich nog niet laten horen. Dat is overigens wel verklaarbaar nu beiden, de afgelopen dagen, zich zo ongeveer van feestje naar feestje bewogen waardoor gisteren vermoeidheidsverschijnselen bijzonder duidelijk werden. Zoals gezegd, het is dus nog uitermate rustig in Huize Hoofdredacteur. Alle gelegenheid dan ook om U nog even snel te voorzien van een nieuwe editie van "Een Zonnig Avontuur!"

Nu het vandaag 2 maart is geworden, zal op Curacao het jaarlijkse Carnaval in alle hevigheid gaan losbarsten. Vanaf 11 uur in de ochtend staat namelijk de zogenaamde "Gran Marcha" op het programma, een immense carnavalsstoet die langs duizenden toeschouwers zal gaan bewegen. Ongeveer dertig carnavalsgroepen, voorzien van de meest fraaie kleding, zullen urenlang doen over de af te leggen kilometers. Vergezeld door vrachtwagens waarop enorme geluidsinstallaties, met oorverdovend lawaai, voor de muzikale begeleiding zullen zorgdragen, begeeft de stoet zich richting Otrabanda, waar laat in de avond de optocht haar einde zal gaan kennen. Het gezin Hoofdredacteur en hun beide logees zijn overigens dit jaar niet van de partij nu ervoor gekozen is om komende dinsdagavond de lichtjesparade te gaan bijwonen. Die avond zal het festival van vandaag namelijk nog eens worden overgedaan, maar dan in beduidend betere temperaturen terwijl het geheel fantastisch zal zijn verlicht. Iets waar zoonlief Levi, de jongste olijkerd, beslist naar uitkijkt nu hij op zijn wekelijkse knutselclub een geweldig masker heeft weten te fabriceren.
In een eerdere editie van "Een Zonnig Avontuur" maakte Uw Hoofdredacteur al melding van de onrust op "De Krim." Dit naar aanleiding van een eerder, via de heer Pinoccio, ontvangen bericht met betrekking tot de Nederlandse woonplaats van het gezin Hoofdredacteur. Welnu, de aandacht die Uw Hoofdredacteur vervolgens schonk aan deze gebeurtenissen, leidde in de loop van de dag tot een enorme toevloed aan reacties. Het werd Uw Hoofdredacteur dan ook alras duidelijk dat de toestand veel ernstiger was dan dat door hem, in eerdere instantie, was aangenomen. Via twee Nederlandse Ruslanddeskundigen bij uitstek, te weten Efren K. en Herman S. , ontving Uw Hoofdredacteur namelijk een afbeelding die duidelijk maakte dat De Krim gisteren, in de namiddag, geheel in Russische handen is gekomen. Volgens de eerdergenoemde Herman S. werd overigens ook bericht dat de Nederlandse woning van Uw Hoofdredacteur inmiddels zou zijn gevorderd door de opperbevelhebbers. U begrijpt, Uw Hoofdredacteur wacht nadere berichtgeving dan ook met zeer veel belangstelling af!

Weliswaar zal het Carnaval vandaag aan Huize Hoofdredacteur voorbij gaan, echter vanmiddag zal er, in Huize Hoofdredacteur, wel degelijk sprake zijn van een klein feestje. Immers, recentelijk verjaarde dochterlief Julia en komende woensdag is er de dag dat Moeder de vrouw haar geboortedag zal gaan vieren. Alle reden voor een feestelijke bijeenkomst gezamenlijk met een aantal vrienden, zo werd bedacht. Tante Reinie, uitermate deskundig op het gebied van het bereiden van Indische Rijsttafels, was de afgelopen dagen dan ook al uitermate druk met kokkerellen waarbij steevast de meest aangename geuren konden worden opgesnoven. Vanaf een uur of vier vanmiddag zal de poort van Huize Hoofdredacteur dan ook open worden gezet om diverse vrienden te ontvangen. U ziet, zo is het toch nog een beetje Carnaval in Huize Hoofdredacteur vandaag!
Wordt vervolgd.....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten