Totaal aantal pageviews

vrijdag 21 maart 2014

Heeft de politiek U in het vizier?

Het is inmiddels vrijdag 21 maart 2014 geworden op het zo fraaie, edoch zeer bijzondere, eiland Curacao. Het is de laatste werkdag van deze week en het weekeinde dient zich dus met rasse schreden aan. Curacao, wat een bijzonder eiland toch eigenlijk nu recentelijk bekend werd gemaakt dat, vanwege allerlei dreigingen, Ministers voortaan zullen rondlopen met een vuurwapen op zak. De politiek heeft U vanaf nu altijd in het vizier, zo zullen we maar zeggen. Daarnaast werd gisteren bekend gemaakt dat Curacao ook dit jaar Koninginnedag gewoon op 30 april gaat vieren om toch een vrije dag te kunnen behouden. Een vrije dag die immers, wanneer het feest op 26 april zou worden gevierd, zoals in Nederland het geval is, aan de neus van de ingezetenen voorbij zou gaan. En, dat kan natuurlijk niet! Het is bijzonder stil in Huize Hoofdredacteur nu gisteren, aan het einde van de middag, Oom Albert en Tante Reinie de trap bestegen die voerde naar de enorme Boeing 747 die hen naar Amsterdam zou gaan voeren. Twee maanden, waarin Uw Hoofdredacteur werd verwend met rijsttafels en allerhande lekkere tussendoortjes die afkomstig bleken te zijn uit een kookboek van mevrouw Sonja Bakker. Twee maanden waarin de dagelijkse was werd gedaan, de boodschappen werden verzorgd en de Olijke Twee tijdig van school werden gehaald. U begrijpt, thans dient Uw Hoofdredacteur zelf weer de handen uit de mouwen te steken. Helaas, het is niet anders!

Overigens ging het vertrek van de beide logees niet zonder slag of stoot. U moet nameljk weten dat de beide trouwe viervoetertjes binnen het gezin Hoofdredacteur, Youri en Jetje geheten, de afgelopen maanden niets meer van Uw Hoofdredacteur wilden weten. Zij hadden besloten hun aanhankelijkheid voortaan aan Tante Reinie te schenken. En zo kon het dan ook zijn dat, waar Tante Reinie dagelijks ook maar liep, de beide viervoetertjes haar trouw volgden. Al vanaf de vroege ochtend tot aan de late avond was er voor de keffertjes slechts een persoon in beeld: Tante Reinie. Dat de liefde van de beide viervoeterjes wel heel erg ver ging, bleek eerst gisteren op de dag van vertrek. In alle vroegte pakte Tante Reinie de koffers waarin de bagage, bestemd voor Nederland, zou dienen te worden vervoerd. Het witte keffertje van Uw Hoofdredacteur, Jetje, bedacht zich vervolgens geen moment en nam alvast plaats in de koffer. Klaar voor de reis naar het verre Nederland. Welnu, uiteindelijk diende het blaffertje toch achter te blijven op Curacao, al heeft Uw Hoofdredacteur besloten de overloper voorlopig maar eens wat afstandelijk te gaan bejegenen!
De beide olijkerds, Julia en Levi geheten, wacht vandaag een bijzonder spannende dag waarnaar beiden overigens al lang naar hebben uitgekeken. Wat is namelijk het geval? Welnu, de school die door de beide olijkerds dagelijks wordt bezocht, de Schroederschool, neemt vandaag afscheid van haar directeur. Meester Roel, want zo noemen de kinderen de directeur, heeft immers besloten om, na een drietal jaren, terug te gaan keren naar Nederland. Nu is het zo dat Meester Roel bijzonder geliefd is bij de leerlingen van de school. Het kon dan ook niet zo zijn dat Meester Roel met de stille trom zou gaan vertrekken. Vanochtend staat er dan ook een groots afscheid voor Meester Roel gepland waarbij verschillende optredens zullen gaan plaatsvinden. Ook dochterlief Julia en zoonlief Levi zullen deel uitmaken van het podium, nu zij immers al sinds jaar en dag onderdeel vormen van het schoolkoor. Beiden zaten er vanochtend dus al geheel vol van en vonden het vooruitzicht bijzonder spannend. Uw Hoofdredacteur zal trachten, voor een volgende editie van "Een Zonnig Avontuur", wat fraaie afbeeldingen te schieten.

Het is weer eens zover! Nog een week werken wacht Uw Hoofdredacteur alvorens hij op het vliegtuig zal moeten gaan stappen om een bezoek te gaan brengen aan het Vaderland. Overigens, het betreft een zeer kort bezoek nu Uw Hoofdredacteur aan het einde van de zaterdag zal vertrekken en aan het begin van de daarop volgende woensdag alweer dient terug te keren. Een bliksembezoek is het dus eigenlijk, waarbij vele uren tijdsverschil weggepoetst moeten worden. Nu vindt Uw Hoofdredacteur dat echter niet zo heel erg bezwaarlijk; het zijn meer de klimatologische omstandigheden in Nederland die hem bezighouden. Het is dan ook maar te hopen dat de kanst op nachtvorst is verkeken en de zomer daadwerkelijk aanstaande is!
Wordt vervolgd.....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten