Totaal aantal pageviews

dinsdag 4 maart 2014

Het kuiken is niet meer!

Vandaag is het dinsdag 4 maart 2014 geworden op het zo fraaie eiland Curacao. Uw Hoofdredacteur heeft een aantal drukke dagen achter de rug met als hoogtepunt de viering van de verjaardag van dochterlief Julia en Moeder de vrouw, afgelopen zondagmiddag. Immers, met de verschillende vrienden die op die middag aanwezig waren, werd een uitermate gezellig samenzijn georganiseerd. Al moet worden gezegd dat er maar nauwelijks sprake was van een goede afloop. Nou ja, afloop, het ging eigenlijk meer om de entree. U moet namelijk weten dat Huize Hoofdredacteur dient te worden betreden door middel van het passeren van een elektrisch schuifhek. Juist toen vriend Jeronimo zich, in aanwezigheid van zijn gezinsleden, de bewuste middag meldde, ging het bijna mis. Een der viervoetertjes van het gezin Hoofdredacteur had klaarblijkelijk besloten een poging tot ontsnappen in gang te zetten, juist toen Jeronimo het hek wilde doorgaan. Uw Hoofdredacteur bedacht zich geen moment en drukte snel op de knop om het hek te sluiten, helaas met Jeronimo er nog tussen. Gelukkig heeft deze sterk ontwikkelde tenen, na een lange loopbaan in de Nederlandse voetbalwereld. Met zijn grote teen trachtte hij dan ook het hek te blokkeren, hetgeen hem pijnlijk gelukte. Uiteindelijk mocht het de pret niet drukken en werd het gelukkig toch nog een bijzonder gezellige middag.

Vandaag, of beter gezegd aan het einde van de middag, start op Curacao de zogenaamde "Marcha de Despedida." Dat wil zeggen dat vanavond een einde komt aan het jaarlijkse Carnaval op dit mooie eiland. Het gezin Hoofdredacteur, vergezeld door hun beide logees, heeft zich voorgenomen om dat einde live te gaan meemaken. Vanavond is de mars immers een herhaling van de "Gran Marcha" van afgelopen zondag. Daarvan druppelden de afgelopen dagen de afbeeldingen bij Uw Hoofdredacteur binnen, waardoor duidelijk werd wat een bijzonder schouwspel hedenavond kan worden bekeken. Het gezin Hoofdredacteur heeft overigens besloten om het vanvond niet al te laat te maken, nu immers op de dag van morgen een bijzonder uitje wacht. Dan wordt namelijk, op de verjaardag van Moeder de vrouw, een bezoek gebracht aan "Klein Curacao." Zeer vroeg in de ochtend zal het gezelschap zich morgen dienen te melden op de boot die hen, na een aantal uren varen, zal afzetten op dit mooie kleine eilandje. Er zal worden gesnorkeld en er zal worden genoten van de zon, waarbij waarschijnlijk vele grote schildpadden gespot zullen kunnen worden.
Een van de gasten die zondagmiddag op het feestje aanwezig was, luistert naar de naam Willemijn. In het dagelijks leven heeft zij van haar hobby haar werk gemaakt en dientengevolge heeft zij een logeerhuis voor honden in alle soorten en maten. Omdat zij wel iets heeft met de natuur, en gek is op eieren, leek het Willemijn leuk om haar activiteiten uit te gaan breiden met een kuikenhouderij. Zij was dan ook al wekenlang op zoek naar kuikens, waarbij haar door Uw Hoofdredacteur werd geadviseerd haar geluk te gaan beproeven bij "La Granja", een bedrijf wat zichzelf de Kippehoek (zonder n) noemt. Toen het Willemijn echter uiteindelijk duidelijk werd dat hier slechts gefrituurde kuikens te verkrijgen zouden zijn, zocht zij
naar andere kuikenbronnen. Uiteindelijk werd zo een bron door haar gevonden en schafte zij zich een aantal kuikens aan, die echter geen lang leven beschoren bleek te zijn. Zij diende dan ook verder te gaan zoeken en was recentelijk bijzonder gelukkig dat het haar eindelijk gelukte een nieuw kuiken te bemachtigen. Nu moet U weten, Willemijn heeft dus een fiks aantal viervoeters om het huis lopen. Een ervan luistert naar de naam Julius, volgens Uw Hoofdredacteur sowieso een naam die duidelijk maakt met welk heerschap men hier te maken heeft. Om een lang verhaal niet nog langer te maken: het kuiken is niet meer. Uit de beelden van bewakingscamera's viel vervolgens op te maken wie daarvoor verantwoordelijk is! Trots blafte Julius: "Veni, vidi, vici!" Dat Willemijn uiteindelijk heeft moeten besluiten de kuikenhouderij uit haar hoofd te zetten, zal dan ook waarschijnlijk niemand verbazen!

Wordt vervolgd.....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten