Totaal aantal pageviews

vrijdag 14 maart 2014

In het war!

Zoals steevast op doordeweekse dagen werden de activiteiten in Huize Hoofdredacteur, op deze vrijdagochtend de 14e maart 2014, weer in alle vroegte opgestart. Immers, het wekkertje meldde zich als vanouds om half zes in de ochtend; een vreselijke tijd om op te staan! Helaas, het is niet anders nu er, zoals welhaast iedere dag, gewerkt dient te worden. Daarnaast start de school van de Olijke Twee al om kwart over zeven met haar lesprogramma en dient, om het tweetal enigszins in beweging te krijgen, voldoende tijd voor het opstaan te worden uitgetrokken. Inmiddels is dat overigens allemaal weer prima gelukt en is elk lid van het gezin Hoofdredacteur op de plaats van bestemming aangekomen. Het is, op het zo fraaie eiland Curacao, dus vrijdag geworden. Dit betekent dat het weekeinde met rasse schreden nadert, iets waar Moeder de vrouw en Uw Hoofdredacteur bijzonder naar uitkijken. Echter, vooraleer het weekeinde een feit is, is het hoog tijd om U bij te praten over de meest actuele gebeurtenissen op dit eiland. Daarom, ook vanochtend, is er weer een nieuwe editie van "Een Zonnig Avontuur!"

Zoals U zich wellicht nog kunt herinneren uit eerdere edities, is het een bijzonder voorrecht om dagelijks te kunnen genieten van het achter Huize Hoofdredacteur gelegen zwembad. Het is, met een lengte van 15 meter, een zeer behoorlijk zwembad waarin heerlijk verkoeling kan worden gezocht voor de verzengende hitte op Curacao. Nu is het overigens wel zo dat zo een zwembad behoorlijk wat onderhoud behoeft. Tweemaal per week meldt zich dan ook de zogenaamde "poolservice" die de kwaliteit van het water meet en het zwembad ontdoet van allerlei ongerechtigheden. Dat het tijdens dat proces wel eens mis wil gaan bleek de afgelopen week. De betreffende medewerker van de poolservice vergat namelijk de pomp, die hij had gebruikt om het bad schoon te zuigen, af te zetten. Met als gevolg dat er vervolgens een enorme hoeveelheid water uit het bad stroomde. Het was juist op de dag dat het gezin Hoofdredacteur op "Klein Curacao" verbleef. Zo kon het dan ook zijn dat eerst de volgende dag werd geconstateerd dat een duik in het zwembad slechts verantwoord zou zijn met een helm op nu de bodem sneller dan snel kon worden bereikt.
"Niets aan de hand", zo dacht althans Uw Hoofdredacteur. "Er kan immers gewoon water worden bijgevuld?" Nou, het bleek toch allemaal niet zo eenvoudig te zijn als was bedacht. Weliswaar bleek het bijvullen van het bad een sinecure te zijn, maar wel werd het evenwicht in de waterhuishouding enorm verstoord. Het is dan ook zo dat Huize Hoofdredacteur thans weer eens is voorzien van een zwembad dat water bevat dat groener is dan het kunstgrasveld van de Heraclieden uit Almelo. Hoog tijd om maar eens van gedachten te wisselen met de poolservice. Een der medewerkers meldde zich dan ook bij het zwembad, keek naar het water, haalde zijn pet van zijn hoofd en aaide zichzelf diverse malen over zijn koppie. "Ik raak ervan in het war!" zo berichtte de man. "Ik dacht dat het water normaal gesproken blauw zou zijn. Dit heb ik nog nooit meegemaakt. Daarom ben ik enorm in het war. Ik ga snel mijn baas bellen!" Ook de baas bleek, bij aankomst, behoorlijk in het war te zijn. Zo werd althans gemeld. Onmiddellijk werden er allerlei flessen met vreemde vloeistoffen in het water gegooid en werd bericht dat het zwembadwater nu wel snel zou veranderen van kleur. Welnu, dat klopt! Daar waar het water tot voor kort lichtgroen van kleur was, is thans diepgroen de dominante kleur. Het zal dan ook wel geruime tijd gaan duren alvorens de dagelijkse sprong in het water weer verkoelend zal kunnen werken.

Het is echter niet allemaal kommer en kwel rond Huize Hoofdredacteur. Vandaag is het immers de dag dat Moeder de vrouw haar gewonnen hotelovernachting gaat verzilveren en Uw Hoofdredacteur is daar live bij. Hij mag namelijk mee! Nu de beide logees in Huize Hoofdredacteur, Oom Albert en Tante Reinie, zich bereid hebben verklaard om een nachtje op de beide olijkerds te willen passen, zal er vanavond tijd zijn om te genieten van een diner voor twee. Nadien zal dan een heerlijk nachtje kunnen worden doorgebracht op de hotelkamer, kan er eindelijk eens worden uitgeslapen en wordt er een lekker ontbijt geserveerd. U ziet, het vooruitzicht is prima. Laat het weekeinde dus maar komen!
Wordt vervolgd.....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten