Totaal aantal pageviews

dinsdag 11 maart 2014

Jacuzzi of Sjaak Uzi?

Het is inmiddels dinsdag 11 maart 2014 geworden op het zonovergoten eiland Curacao alwaar Uw Hoofdredacteur zich overigens, bij tijd en wijle, in de Middeleeuwen waant. Zeker gisteren, toen bekend werd dat er een dodelijk slachtoffer was gevallen vanwege het feit dat hij was gestenigd door een groep jongeren, bekroop Uw Hoofdredacteur dat gevoel. U ziet, niet altijd alles is even leuk op dit normaliter zo fraaie eiland. Gelukkig slaagde de politie erin om snel een vermeende dader aan te kunnen houden, al heeft het 46-jarige slachtoffer daar overigens niets meer aan. Opnieuw viel er dus een dodelijk slachtoffer door geweld op Curacao. Uw Hoofdredacteur hoopt van ganser harte dat de verantwoordelijken op dit eiland erin zullen slagen de criminaliteit eindelijk eens terug te gaan dringen. Hoe jammer zou het toch zijn wanneer dit paradijs slechts vanwege de mate van geweld uitstraling geniet? En dat terwijl er zoveel meer is om Curacao te etaleren!

Zoals U wellicht nog weet uit eerdere edities van "Een Zonnig Avontuur", telt het gezin Hoofdredacteur nog immer twee logees. Oom Albert en Tante Reinie, want hen beiden betreft het, zullen nog iets langer dan een week op Curacao verblijven alvorens per KLM vliegtuig naar Nederland te gaan terugkeren. Nu Moeder de vrouw en Uw Hoofdredacteur elke ochtend al vroeg naar hun dagelijkse werkplek vertrekken, wordt het huishouden voor het grootste deel dan ook door de logees gerund. Gedurende de avonden, wanneer Moeder de vrouw en Uw Hoofdredacteur huiswaarts zijn gekeerd en de koffie wordt uitgeschonken, is er dan eigenlijk voor het eerst op de dag de mogelijkheid om eens even met elkaar bij te praten. De gesprekken handelen dan steevast over de meest verschillende thema's, al valt er wel een rode draad in te ontdekken. Veelal betreft namelijk het onderwerp maaltijden en techniek. Met name Oom Albert roert zich stevig als het om die thema's gaat, waarbij hij dan voornamelijk Uw Hoofdredacteur bestookt met argumenten die niet altijd worden begrepen.
Zo kon het dan ook zijn dat op de avond van gisteren het gesprek weer eens een geheel vreemde wending nam. Het was zo dat Moeder de vrouw zich, toen de avond al behoorlijk ver was gevorderd, meldde met een hoofd dat rood was van inspanning. Immers, zij had even daarvoor de uren durende hardlooptraining van maandagavond afgesloten. Terwijl Moeder de vrouw puffend en steunend trachtte enigszins op adem te komen, merkte Uw Hoofdredacteur op dat het leuk zou zijn geweest wanneer er, voor Moeder de vrouw, de mogelijkheid was geweest om even lekker in een jacuzzi te gaan zitten. Onmiddellijk werd deze gedachte overgenomen door het Oompje die uitbundig begon te vertellen over de verschillende films die hij in zijn leven had gezien. "Doar woar'n films bie woar ze elkoar achternoa zaat'n met geweer'n! En allemoal vanuut'n jakoezi!" zo berichtte het Oompje.

Nu werd Uw Hoofdredacteur toch wel enigszins nieuwsgierig en hij vroeg Oom Albert dan ook naar de titels van de films. Zelf kon Uw Hoofdredacteur zich namelijk niet heugen ooit een rolprent te hebben gezien waarbij men, vanuit een jacuzzi, op voorbijgangers schoot. Oom Albert dacht eens diep na en sprak: "Ik ken'n titel neet meer. Moar ik wet wa dat den keerl die nun hoofdrol had, Steven Seagal heet'n!" Nu was Uw Hoofdredacteur de kluts volledig kwijt en dientengevolge vroeg hij het Oompje wat Steven Seagal nu precies met een bubbelbad te maken kon hebben. "Bubbelbad, bubbelbad? Wie hebt ut toch over'n Uzi? In den film heet'n den keerl Sjaak. Ik neum'm dan ook Sjaak Uzi! Dat begriep ie toch wa?" zo antwoordde Oom Albert. Zo ziet U maar hoe snel communicatiestoornissen kunnen ontstaan, al had Uw Hoofdredacteur de neiging om na dit gesprek snel onder te duiken. In een echte jacuzzi!!!
Wordt vervolgd.....

1 opmerking:

  1. Babylonische spraakverwarring? Alhoewel ik de link tussen Uzi en Jacuzzi wel begrijp.

    BeantwoordenVerwijderen