Totaal aantal pageviews

zaterdag 8 maart 2014

De vlucht van Valkman!

Op het zo fraaie eiland Curacao, alwaar de zon hoog aan de hemel staat en de temperatuur immer aangenaam is, is het vandaag zaterdag 8 maart 2014 geworden. Het is al bijna middag op Curacao, alwaar Uw Hoofdredacteur de ochtend op een wel zeer aangename wijze kon doorbrengen, maar daarover later meer. Het is een beetje druk in Huize Hoofdredacteur nu het waterpeil in het zwembad en in de vijver spontaan besloten heeft te zakken tot kritieke hoogten. Kareltje, de schildpad, alsmede vele duizenden kleine visjes die de vijver bevolken, kwamen dientengevolge in ademnood. Daarnaast bleek een duik in het zwembad slechts nog verantwoord te zijn wanneer een helm zou worden gedragen. U begrijpt, met name Oom Albert is dan ook druk in de weer met allerlei slangen om het waterpeil weer tot acceptabele hoogte terug te gaan brengen. Of dat zal lukken is overigens maar zeer de vraag!

De ochtend kende een bijzondere bestemming. Het was namelijk zo dat Uw Hoofdredacteur, eerder deze week, een uitnodiging ontving voor de jongste olijkerd, Levi geheten. Het mannetje werd vandaag genood in Cultureel Centrum Curacao, waarbij werd bericht dat het een goede zaak zou zijn wanneer het mannetje zijn viooltje mee zou voeren. In optocht werd vanochtend dan ook het eerdergenoemde centrum betreden. Het bleek zo te zijn dat getalenteerde vioolspelers de mogelijkheid zouden krijgen deel uit te gaan maken van een heus orkest. Toen aan het mannetje werd gevraagd of hij wel wist wat een orkest nu eigenlijk was, mompelde hij dat het waarschijnlijk wel iets met een optreden te maken zou hebben.Gedurende een uur speelden de violisten in de dop vervolgens met enorm enthousiasme verschillende liederen. Aan het einde van de ochtend werd het ventje duidelijk gemaakt dat, zo hij dat mocht willen, elke zaterdagochtend een plaats in het orkest voor hem zou worden gereserveerd. Het mannetje denkt er overigens nog even diep over na, nu immers elke zaterdagochtend ook sprake is van "de knutselclub!" We wachten zijn besluit dus nog maar even af.
In een eerdere editie van "Een Zonnig Avontuur" maakte Uw Hoofdredacteur al melding van de massale media-aandacht die is ontstaan rond het dorp "De Krim." De heer R. Valkman, een zeer bekende en markante dorpsbewoner, maakte immers nogal wat los met zijn uitspraken op de schermen van de  publieke omroep. Hij maakte zoveel los, dat hem niet veel anders rest dan de komende week alle aandacht te gaan ontvluchten en daarvoor koos hij als bestemming Curacao. Mocht het nu zo zijn dat U de komende weken ook op dit fraaie eiland aanwezig bent, wellicht kunt U de heer Ronnie dan ook in levende lijve ontmoeten. Het is namelijk bijzonder gemakkelijk om hem te herkennen nu een landelijk opererende textielfabrikant heeft besloten Ronnie's gevleugelde uitspraak op kledingstukken te gaan etaleren. Mocht U dus, vanaf komende woensdag, een man tegenkomen met dit T-shirt aan zijn lijf, dan kunt U er donder op zeggen dat het de heer Valkman zelf betreft!

Gisteren, wat later op de avond, bereikte Uw Hoofdredacteur eindelijk weer eens een bericht van Moeder de vrouw die tijdelijk in Miami verblijft. Moeder de vrouw had het prima naar haar zin, getuige de foto die een Mexicaans biertje liet zien, voorzien van de tekst "Groeten vanaf Ocean Drive." Een tijdje later spotte Uw Hoofdredacteur ook nog een foto van Moeder de vrouw voor een of ander standbeeld in Miami. Het beeld gaf de datum en de tijd aan. Boven het hoofd van Moeder de vrouw was overigens ook nog een of andere wijzer te zien. Bij nader onderzoek bleek deze wijzer de stand van zaken met betrekking tot de creditcard van Uw Hoofdredacteur weer te geven. "Morgen zitten we een hele dag in de mall waar we gaan shoppen", zo berichtte Moeder de vrouw. Waarschijnlijk zal er, op het eerdergenoemde standbeeld, in de loop van vandaag dan ook geen ruimte genoeg zijn om de juiste stand van de wijzer weer te geven!
Wordt vervolgd.....

1 opmerking:

  1. Ik denk dat die meter bovenaan dramatisch terug gaat lopen, Er schijnt of blijkt maar één remedie te zijn Ton, direkt terug roepen!!!

    BeantwoordenVerwijderen