Totaal aantal pageviews

dinsdag 25 maart 2014

Even doorbijten!

Het is inmiddels, op het ook vandaag weer zeer zonnige eiland Curacao, dinsdag 25 maart 2014 geworden. Moeder de vrouw ligt nog altijd in haar warme mandje nu zij zich nog steeds niet fit voelt. U ziet, ook op het warme Curacao is het dus wel degelijk mogelijk om griep op te lopen. Uw Hoofdredacteur daarentegen is al uren op nu, zoals steevast elke morgen het geval is, de Olijke Twee aangespoord dienden te worden om op te staan, te douchen, een broodje te eten, de tandjes te poetsen en de tas op te pakken om richting school te vertrekken. Zoals altijd een heel ritueel, dat kunt U zich wellicht voorstellen. Nu dat gehele proces uiteindelijk weer gunstig is afgewerkt, wordt het tijd om de dagelijkse werkzaamheden te gaan oppakken. Echter niet vooraleer Uw Hoofdredacteur U heeft bijgepraat over de actuele stand van zaken op dit zo fraaie eiland.

Terwijl in Nederland vele regeringsleiders inspecteren of de stad Den Haag wel volledig in gereedheid is gebracht voor het bezoek wat Uw Hoofdredacteur volgende week aan Den Haag zal brengen, houdt men zich op Curacao met geheel andere zaken bezig. U moet namelijk weten dat, wanneer U op dit eiland een supermarkt binnengaat, het assortiment waaruit U kunt kiezen over het algemeen overweldigend is. Met name wanneer U een liefhebber bent van vleessoorten als biefstuk en ossehaas, waant U zich in het walhalla. Zeker wanneer U zich realiseert dat een pondje gehakt duurder is dan twee grote biefstukken, begrijpt U dat Uw Hoofdredacteur zich bijzonder graag meldt bij de vleesafdeling. Nu is het vanzelfsprekend wel zo dat U dient te houden van mals vlees, want dat is veelal het geval met de aangeboden biefstukken. Mocht U echter geen aanhanger zijn van mals vlees, dan is er nog geen man overboord. Immers, een der grote supermarkten op dit eiland, "Best Buy" geheten, is daarop, geheel op eigen houtje, ingesprongen.
Wanneer U graag wat langer kauwt op Uw stukje vlees, dan is het dus zaak om, op korte termijn, een bezoek te brengen aan de "Best Buy" supermarkt, gelegen aan de Caracasbaaiweg. Wat is daar namelijk het geval? Welnu, gisteren werd duidelijk dat er vlees kan worden gekocht bij deze supermarkt waarop behoorlijk lang kan worden gekauwd. Een der bewoners van Curacao kocht er namelijk een verpakt stuk vlees. Op de verpakking viel duidelijk waar te nemen dat er correctievloeistof op was aangebracht. Uitermate nieuwsgierig verwijderde de koper van het vlees de vloeistof om vervolgens te kunnen lezen dat het vlees slechts een half jaar na de uiterste houdbaarheidsdatum was verkocht. Kijk, dat is nu nog eens inspringen op een gat in de markt! De plaatselijke Keuringsdienst van Waren besloot vervolgens een bezoekje te gaan brengen aan de bewuste supermarkt. De controlerende keurmeesters troffen diverse verpakkingen aan met daarop de correctievloeistof. Hoe innovatief kan dus ook een supermarkt zijn?

Eveneens gisteren werd duidelijk dat de jaarlijkse editie van het Curacao North Sea Jazz Festival dit jaar wederom zeer bekende artiesten zal mogen verwelkomen. Was al duidelijk dat Bruno Mars en Juan Luis Guerra op 29 en 30 augustus van dit jaar de podia van het World Trade Center zullen gaan betreden, gisteren werden daaraan gerenommeerde namen toegevoegd. Zo zal het dan ook kunnen zijn dat U, mits U in het bezit kunt komen van toegangsbewijzen, zult kunnen kijken naar Chic met Nile Rodgers en de Mexicaanse band ManĂ¡. Een band die Uw Hoofdredacteur trouwens in een der voorgaande edities van het Festival de sterren al van de hemel hoorde spelen. U ziet, het wordt beslist weer een editie om nooit meer te vergeten. Of het nu om vlees gaat waarop U lang kunt kauwen of om muziek die U onvergetelijke ervaringen oplevert: op Curacao is alles mogelijk!
Wordt vervolgd.....  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten