Totaal aantal pageviews

woensdag 26 maart 2014

Schrijf het maar op je buik!

Het lijkt er wel op alsof er sprake is van een heuse herfst op het zo fraaie eiland Curacao. Immers, al dagenlang voert de wind, die bij tijd en wijle best krachtig is, zeer vreemde witgekleurde vlokken mee. Het heeft er alle schijn van, zo dacht Uw Hoofdredacteur in eerste instantie, alsof de wind grote hoeveelheden paardenbloemen met zich mee voert. De tuin rond Huize Hoofdredacteur ziet dan ook wit momenteel, en in de vijver en het zwembad hopen de vlokken zich op. Wanneer er buiten op het terras een kop koffie wordt gedronken lijkt het er vervolgens al snel op dat Uw Hoofdredacteur naast de twee grijze haren die hij al had, een volledig grijze haardos heeft gekregen omdat de  vlokken een soort van pruik op zijn hoofd vormen. Tijd voor Uw Hoofdredacteur om op onderzoek uit te gaan dus. En wat blijkt nu het geval? Welnu, de overbuurman heeft in zijn tuin een gigant van een boom staan die de uiterlijke kenmerken van een katoenboom vertoont. Met andere woorden: de boom verliest in dit geval geen blad, maar een soort katoen. Gelukkig is de gigant bijna leeg en kunnen de opruimwerkzaamheden starten. Tot grote vreugde van Uw Hoofdredacteur is er dus geen enkele sprake van herfst!

Zo af en toe komt Uw Hoofdredacteur op dit mooie eiland wel heel bijzondere zaken tegen. Zo ook in dit geval. Over niet al te lange tijd zullen de Paasdagen weer aanbreken. Om passende kleding voor die dagen te bemachtigen is niet altijd even gemakkelijk, zeker niet wanneer U beschikt over een behoorlijke buik. Welnu, daarvoor heeft een ondernemende dame op dit eiland een prima oplossing gevonden. Veel stof heeft U er niet voor nodig, wel veel vel. Voor Uw Hoofdredacteur persoonlijk is het daarom minder geschikt; zijn belly is simpelweg niet groot genoeg. Dat er echter beduidend meer geschikte buiken op dit eiland rondlopen, moge blijken uit bijgevoegde afbeelding. Het is namelijk thans mogelijk Uw buik, gelijk een fraai beschilderd paasei, te laten voorzien van allerlei afbeeldingen. Het resultaat is uitermate bijzonder, zo vindt althans Uw Hoofdredacteur. Mocht U beschikken over een passende buikmaat, Uw Hoofdredacteur kan U helpen aan het adres van de schilder!
De oudste olijkerd, Julia geheten, was hedenochtend bijzonder zenuwachtig. Immers, op de dag van morgen wordt van haar verwacht dat zij, voor de eerste maal in haar leventje, een spreekbeurt zal gaan houden voor haar klasgenoten. Als onderwerp heeft het meiske gekozen voor haar piano, waarover zij van alles zal gaan vertellen. Daarnaast zal zij, live, een mini-concert geven voor haar mede-leerlingen. Morgenochtend in alle vroegte kunt U Uw Hoofdredacteur dan ook zien sjouwen met een piano, een standaard en een pianokruk. Een onderneming die het kleine dametje vanochtend dus al behoorlijk bezighield. Overigens, toen Uw Hoofdredacteur opmerkte hoe blij hij was met het feit dat de spreekbeurt niet over een giraffe zou gaan, was de lach op haar snuitje al snel weer terug. Hoe het uiteindelijk zal gaan verlopen? In een volgende editie van "Een Zonnig Avontuur" zal Uw Hoofdredacteur U daarover vanzelfsprekend bijpraten.

Uw Hoofdredacteur verhaalde in een eerdere editie al over vlees dat door een locale supermarkt werd verkocht terwijl de uiterste houdbaarheidsdatum slechts met een maand of zeven was overschreden. Iets wat velen op Curacao op de dag van gisteren behoorlijk bezig heeft gehouden. Uw Hoofdredacteur heeft daarom besloten voortaan zeer alert te zijn op de aankoop van vlees. Dat  vlees dient immers wel degelijk vers te zijn? Welnu, vanochtend in alle vroegte werd hem duidelijk dat hij daarbij kan gaan rekenen op hulp van zijn trouwe viervoetertjes. Klaarblijkelijk hebben de beide keffertjes besloten dat Uw Hoofdredacteur bij het aanschaffen van vlees geen enkel risico behoeft te lopen. Met ingang van vandaag krijgt Uw Hofdredacteur het vlees immers aangeboden door de beide hondjes. De eerste portie lag vanochtend al keurig klaar. Eet smakelijk!

Wordt vervolgd.....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten