Totaal aantal pageviews

zondag 23 maart 2014

Ondersteuning gevraagd!

Nadat U alweer enige tijd verstoken bent gebleven van actuele berichtgeving vanaf het zo fraaie eiland Curacao, is het hoog tijd om daaraan, op zondag 23 maart 2014, weer eens wat te gaan doen. Gisteren, op de zaterdag, kwam Uw Hoofdredacteur namelijk aan het schrijven van geen kant toe, hetgeen van alles te maken had met de inkoop van de wekelijkse boodschappen, het lezen van een goed boek en noem maar op. Gelukkig is de situatie op de dag van vandaag geheel anders: het zonnetje schijnt, Uw Hoofdredacteur heeft kunnen genieten van een lange nachtrust en daardoor is er weer voldoende energie aanwezig om U te kunnen voorzien van een nieuwe editie van "Een Zonnig Avontuur!"

In de editie van vrijdag kon U het al lezen: er wachtte de Olijke Twee een zeer spannende dag nu immers het afscheid van de directeur van de Schroederschool, Meester Roel geheten, op het programma stond. Een evenement waarvoor ook Uw Hoofdredacteur was genood, dus toog deze, gewapend met zijn fototoestel, tegen de klok van half twaalf naar het schoolplein. Op dat schoolplein werd juist een enorme erehaag door de leerlingen van de school gevormd. Een erehaag die Meester Roel zou begeleiden richting de grote gymnastiekzaal waar een podium stond opgesteld. Voorzien van zelfgemaakte zonnetjes stonden de kinderen Meester Roel uit te zwaaien waarbij hij uitbundig werd toegezongen. Iets wat op Meester Roel, zo kon althans Uw Hoofdredacteur door de lens goed waarnemen, behoorlijk indruk maakte.
Toen alle kinderen en de vele aanwezige ouders een plaatsje hadden gevonden in de gymzaal, kon het feitelijke afscheid beginnen. Diverse mensen maakten van de gelegenheid gebruik om mooie woorden aan het adres van Meester Roel af te leveren. Er klonk een fraai gecomponeerd afscheidslied, waarbij muziekleraar Roeland de kinderen op de piano begeleidde, door de zaal. Vervolgens werd het tijd voor het schoolkoor, waarvan ook dochterlief Julia deel uitmaakt, om het podium te betreden. Daarbij was sprake van een enorme verrassing toen plots deejay Jochem Smid, dagelijks te beluisteren op het locale radiostation van "Dolfijn FM", zich meldde om, samen met het koor, een aantal liederen ten gehore te brengen. Een enorme ervaring voor de zangers en zangeressen van het koor, zo lieten althans hun ogen blijken. Al met al was er dus sprake van een zeer mooi afscheid van Meester Roel!

Nadien werd het tijd om te gaan vertrekken naar Huize Hoofdredacteur waarbij dochterlief Julia haar vriendin Sophie meevoerde. Sophie zou immers een nachtje blijven logeren in Huize Hoofdredacteur. Als twee echte dametjes brachten beiden de middag, de avond en de nacht door. Druk bezig met het aanbrengen van diverse soorten make-up, het showen van kleren en het bespreken van zaken "die er echt toe doen", kwamen zij de logeerperiode door. Zo af en toe waren zij, in de chaos die zij in een mum van tijd wisten te scheppen, hun kleren kwijt. Dat mocht echter de pret niet drukken, een handdoek loste die problemen snel op. Toen op de vroege zaterdagochtend Sophie weer werd opgehaald door haar vader paste dan ook slechts de constatering dat sprake was geweest van een zeer leuke en geslaagde logeerpartij.
Het is, zo lijkt het,  helemaal mis op Curacao! Nadat Uw Hoofdredacteur in eerdere edities al verhaalde over verschillende dodelijke schietpartijen op dit eiland, was het ook de dagen nadien weer raak. Inmiddels is namelijk slachtoffer nummer 10 aangetroffen nu er, in de buurt van Zapateer, weer sprake was van wat waarschijnlijk een liquidatie kan worden genoemd. Het lijkt er wel op alsof de sirenes van ambulances en politievoertuigen zo langzamerhand onophoudelijk te horen zijn. De Minister van Justitie heeft inmiddels de hulp ingeroepen van zijn Nederlandse collega en zal daarover volgende week, nu immers een bezoek aan Nederland op het programma staat, met zijn collega spreken. Het is de bedoeling om bijstand te vragen voor het Korps Politie Curacao en voor de inrichting waar Uw Hoofdredacteur dagelijks, samen met collega Bullie, werkzaam is. Uw Hoofdredacteur is overigens zelf betrokken bij het bezoek aan Nederland, reden waarom hij van Moeder de vrouw ditmaal een kledingstuk kreeg aangeboden waarmee hij zich kan wapenen tegen de kou!

Wordt vervolgd.....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten