Totaal aantal pageviews

maandag 10 maart 2014

Op grote voet!

Er is vandaag een nieuwe werkweek aangebroken nu het, op het zo fraaie eiland Curacao, maandag 10 maart 2014 is geworden. Het weekeinde ligt inmiddels al uren achter ons nu, alweer geruimte tijd geleden, de reis werd ingezet naar de dagelijkse werkplek alwaar collega Bullie al op Uw Hoofdredacteur wachtte. Het was overigens een, in alle opzichten, heerlijk weekeinde waarin kon worden genoten van veel zon en verfrissend zwembadwater. Terwijl de dagelijkse catering voor het grootste gedeelte werd verzorgd door een der logees binnen Huize Hoofdredacteur, Tante Reinie geheten, verzorgde Oom Albert het op peil houden van de watervoorraad in het zwembad en de vijver waarin verschillende schildpadden trachten hun hoofd boven water te houden. Al met al was dus sprake van een zeer ontspannen weekeind, hetwelk hedenochtend overigens bruusk eindigde met het irritante geluid van de wekker. Het is dus weer eens maandag, het is nu eenmaal niet anders!

Gisteren, zo aan het begin van de avond, zou Moeder de vrouw terugkeren op Curacao na een aantal dagen de winkels in Miami, Florida te hebben verkend. De gehele dag waren de Olijke Twee daarom drukker dan druk; opgewonden dat zij hun Moedertje weer zouden mogen begroeten. Het wachten duurde hen sowieso al veel te lang! Hun geduld zou echter nog meer op de proef worden gesteld toen bleek dat de vlucht, vanuit Miami, een uurtje vertraging had opgelopen. Uiteindelijk was het echter zover dat Uw Hoofdredacteur het ongeduldige tweetal in de auto kon laden waarna werd afgereisd naar het locale vliegveld Hato. Iets na zevenen stapte Moeder de vrouw dan eindelijk, vergezeld door vele koffers, de aankomsthal uit en kon de reis naar Huize Hoofdredacteur worden ingezet. Geen moment hield het olijke tweetal de mondjes dicht waarbij alras duidelijk werd dat zij vooral belangstelling hadden voor de inhoud van de door Moeder de vrouw meegevoerd koffers.
Aangekomen in Huize Hoofdredacteur werd Moeder de vrouw slechts eventjes tijd gegund voor het nuttigen van een kopje koffie. "Mama, kun je ons nu alsjeblieft laten zien wat je voor ons hebt meegebracht?" zo werd bij herhaling door de olijkerds gevraagd. Uiteindelijk was het dan zover: Moeder de vrouw toonde zich bereid de inhoud van de koffers prijs te geven. Het leek vervolgens wel alsof er een modeshow werd georganiseerd waarbij de beide olijkerds de catwalk bij herhaling afliepen. "Kijk Pap! Mama heeft ook nieuwe schoenen voor me meegebracht. Ze zijn maar drie maten te groot. Dan kunnen mijn tenen er nog lang in groeien!" zo wist de jongste olijkerd, Levi geheten. Het ene kledingstuk bleek nog mooier dan het andere te zijn en de beide kids toonden zich er dan ook bijzonder mee ingenomen. Of het Levi zal gelukken om vandaag op de been te blijven is trouwens nog maar zeer de vraag. Immers, met alle geweld wilde hij vanochtend naar school vertrekken met aan zijn voeten de ietwat te grote schoenen. "Dat mocht van Mama, Pap!"

Komende donderdag zal Uw Hoofdredacteur een bezoek gaan brengen aan de (veel) rustiger Fries. Zoals U zich wellicht nog weet te herinneren was de (veel) rustiger Fries jarenlang werkzaam op Curacao als collega van Uw Hoofdredacteur. Iets waaraan een einde kwam toen de (veel) rustiger Fries besloot om zijn loopbaan te gaan voortzetten op het mooie en rustige Bonaire. Met enige regelmaat spreekt Uw Hoofdredacteur de (veel) rustiger Fries nog wel eens, vooral per telefoon. Hij heeft het bijzonder naar zijn zin op het door hem geliefde en pittoreske Bonaire, zo laat hij dan steevast weten. Nu er, op het gebied van allerlei werkzame zaken, van alles overlegd dient te worden, is het dan ook maar wat leuk om de (veel) rustiger Fries weer eens in levende lijve te kunnen treffen. Hoe dat zal gaan verlopen? U zult het vast en zeker kunnen lezen in een der volgende edities van "Een Zonnig Avontuur!"
Wordt vervolgd.....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten