Totaal aantal pageviews

zondag 16 maart 2014

Je wordt gewoon genept!

Het is inmiddels zondag 16 maart 2014 geworden op het zojuist ontwaakte eiland Curacao. Ongeveer een uurtje geleden, zo tegen half zeven in de ochtend, meldden zich de Olijke Twee en werd het voor Uw Hoofdredacteur dientengevolge tijd om zijn slaap af te breken. Het is immers zondagochtend, hetgeen betekent dat het Vaderlandse voetbal weer gevolgd kan worden via de digitale snelweg. Moeder de vrouw en Uw Hoofdredacteur hebben vannacht weer in hun eigen bed kunnen slapen nadat er voordien een nachtje werd gelogeerd in het prachtige Avila hotel. Moeder de vrouw had immers een prijs gewonnen die een gratis verblijf gedurende die nacht mogelijk maakte. Het was daarom dat Moeder de vrouw en Uw Hoofdredacteur zich afgelopen vrijdag, aan het einde van de middag, vervoegden bij de receptie van het hotel alwaar zij werden ontvangen met een welkomstdrankje.

"Bon tardi, bon tardi", zo berichtte de receptionist. "Ik zie dat U vannacht bij ons te gast zult zijn omdat U een prijs hebt gewonnen. Ik kan U zeer verheugd melden dat U niets zult hoeven betalen. In mijn computer valt namelijk te lezen dat er een zogenaamd "complementary" verblijf voor U is geboekt. Daardoor is ook al Uw eten en drinken inbegrepen." Uw Hoofdredacteur keek daarvan bijzonder op en vertelde dat mogelijk sprake zou zijn geweest van een vergissing omdat slechts de overnachting gratis leek te zijn. "Nee hoor meneer, alles in inbegrepen. Dit is de sleutel van Uw kamer en ik wens U een fijn verblijf!" Welnu, Moeder de vrouw en Uw Hoofdredacteur konden vanzelfsprekend hun geluk niet op. Snel werd de bagage op de kamer ondergebracht waarna het happy hour van "Rock Beach" zou worden bezocht.
"Rock Beach", een gelegenheid welke nog niet eerder was bezocht, bleek te bestaan uit een groot strand met daarop vele lange tafels. Een lange bar complementeerde het geheel waarbij de muziek werd verzorgd door een achter pallets opgestelde deejay. Het was er uitermate gezellig en een aantal verkoelende biertjes gingen er dan ook prima in. Een paar uurtjes later werd het tijd om te gaan verkassen. Er was immers een tafeltje gereserveerd voor het diner bij "Bij Blauw", een prachtig aan de zee gelegen restaurantje. Het moet gezegd, de locatie was fenomenaal en het eten was geweldig. Het kon dus eigenlijk niet beter die vrijdagavond. Na het diner werd besloten om nog even een laatste drankje te gaan nuttigen aan de bar van het Avila hotel. Alvorens vervolgens het bed zou worden opgezocht, restte Uw Hoofdredacteur dan ook slechts het zetten van een handtekening onder de barrekening nu immers het verblijf volledig "complementary" was geboekt. Nou, die vlieger ging evenwel niet op. Juist lag Uw Hoofdredacteur in bed of de telefoon rinkelde. Het bleek de barman te zijn die verhaalde dat er een fout was gemaakt. Uw Hoofdredacteur diende daarom, per omgaande, de rekening nog even cash te komen voldoen!

Op zaterdag wachtte vervolgens een zeer ontspannende dag. Na een overheerlijk ontbijt kon een fijne ligstoel aan het strand worden betrokken waar, vergezeld door een kopje koffie, uitstekend een boek kon worden gelezen. Die rust zou voortduren tot het einde van de middag, toen Oom Albert en Tante Reinie, vergezeld door dochterlief Julia, zich kwamen melden bij het hotel. Het was namelijk zo dat nog slechts zoonlief Levi ergens van een verjaardag geplukt hoefde te worden alvorens de reis naar een Argentijns restaurant kon worden ingezet. Immers, het is het laatste weekeinde dat de beide logees, Oom Albert en Tante Reinie, op Curacao doorbrengen en dus was er sprake van een soort afscheidsdiner. Ook die avond, die van gisteren dus, kon weer worden genoten van een overheerlijke maaltijd. Vervolgens splitste het gezelschap zich op om in twee auto's te gaan terugkeren naar Huize Hoofdredacteur. Bij Uw Hoofdredacteur in de auto: Oom Albert en zoonlief Levi. Er ontspon zich een geweldig gesprek onder leiding van zoonlief. "Pap? Als we gaan terugkeren naar Nederland, waarom moet ik dan naar een vegetarische school bij ons in het dorp? Ik ben immers juist zo gek op vlees!" Uw Hoofdredacteur berichtte het ventje dat de school in het dorp geen vegetarische school zou zijn, maar een christelijke school. "Pap? Waarom moet ik naar een christelijke school? Ik ben het daarmee helemaal niet eens. Want weet je, op een christelijke school proberen ze je steeds te neppen. Ze proberen je wijs te maken dat de Bijbel geschreven is door God. Ze denken zeker dat ik gek ben. Want weet je? Als je goed kijkt dan kun je zien dat de Bijbel helemaal niet geschreven is. De Bijbel is getypt! Er is namelijk helemaal niemand, zelfs God niet, die zo mooi kan schrijven dat het getypt lijkt! Dan weet je dat maar!"

Wordt vervolgd.....

1 opmerking: