Totaal aantal pageviews

woensdag 12 maart 2014

Veroordeeld tot De Krim!

Vandaag is het op het zo fraaie eiland Curacao woensdag 12 maart 2014. Alhoewel de dag nog erg pril is, zit Uw Hoofdredacteur al geruime tijd achter zijn computertje nu hij immers een forse presentatie dient voor te bereiden. Inmiddels heeft hij de Olijke Twee al afgeleverd op hun school en heeft hij Moeder de vrouw, die vandaag een lange werkdag voor de boeg heeft, al vriendelijk uitgezwaaid. Voorzichtig breekt inmiddels het zonnetje door en Uw Hoofdredacteur, gezeten op de veranda en vergezeld door een kopje koffie, maakt graag even tijd om U bij te praten over de meest actuele gebeurtenissen op dit eiland. Nog altijd gebeurt er immers dagelijks van alles in "De West" wat het vermelden meer dan waard is. En, zoals te doen gebruikelijk dient daartoe deze editie van "Een Zonnig Avontuur!"

Deze editie begint met zeer belangrijk nieuws uit "De Krim." Zoals U zich wellicht nog weet te herinneren uit eerdere edities staat dit dorp, gelegen in de nabijheid van het pittoreske Slagharen, volop in de belangstelling. Dit naar aanleiding van het gedoe rond de Russische inval op het schiereiland De Krim, overigens ver van Slagharen gelegen. Nu was het zo dat de heer R. Valkman, zeer bekende inwoner van het genoemde dorp, in een interview geweldige uitspraken deed welke leidden tot landelijke bekendheid. Omdat Ronnie, want zo heet de goede man, als bekende Kriminees niet meer ongestoord op straat kon rondlopen, besloot hij om te vluchten richting Curacao. Sterker nog, juist vandaag zou hij voor die lange reis op het vliegtuig stappen. Om de tijd op Curacao nuttig door te brengen had hij een klus aangenomen die eruit bestond dat hij allerhande apparatuur op het waternet zou gaan aansluiten op dit eiland. Niets aan de hand dus, zo zult U wellicht denken.
Helaas, de werkelijkheid is inmiddels behoorlijk anders. Gisteren namelijk liet Ronnie aan Uw Hoofdredacteur weten dat zijn vluchtpoging met enkele weken dient te worden uitgesteld. Wat is er namelijk aan de hand? Welnu, zoals Uw Hoofdredacteur wel had kunnen bedenken, het locale energiebedrijf is er helaas nog niet aan toegekomen een waterleiding aan te leggen welke door Ronnie gebruikt zou kunnen worden om de apparatuur definitief te kunnen aansluiten. "Noe bin ik nog veroordeeld tot'n Krim. Helaas dien ik noe nog langer noar disse badpakk'n te kiek'n!" zo berichtte Ronnie. Uw Hoofdredacteur kan zich de teleurstelling van Ronnie beslist voorstellen. Het is dan ook maar te hopen dat Ronnie uit handen van de Russen kan blijven in afwachting van een nieuw te plannen vertrekdatum. Uw Hoofdredacteur houdt U vanzelfsprekend op de hoogte!

De komende week hebben Moeder de vrouw en Uw Hoofdredacteur overigens wel een leuk uitje op het programma staan. Het is immers zo dat Moeder de vrouw de laatste maanden zwelgt in het geluk nu zij de ene na de andere prijs in de wacht wist te slepen. Zo gelukte het haar om een vliegreis naar Miami te bemachtigen. Daarnaast werd zij de winnares van een gratis hotelovernachting in het prachtige Avila-hotel, gelegen in Punda. En, juist daar zal Uw Hoofdredacteur komende vrijdag een nachtje gaan logeren. Oom Albert en Tante Reinie, de beide logees van het gezin Hoofdredacteur, toonden zich bereid om een nachtje voor de Olijke Twee te zorgen. U begrijpt, Uw Hoofdredacteur kijkt er ten zeerste naar uit om een middagje op het strand van Avila te kunnen liggen, te kunnen genieten van een heerlijk diner en daarna toegang te krijgen tot een prachtig ingerichte hotelkamer. Zo komt Jan Splinter dan ook wel door de winter!
Wordt vervolgd.....

1 opmerking: