Totaal aantal pageviews

woensdag 18 december 2013

10 stukken stokbrood, 20 knakworstjes, 15 slagroomsoezen en 40 gevulde eieren!

Op het zo fraaie eiland Curaçao is vandaag een bijzonder spannende dag aangebroken. Immers vandaag, op 18 december 2013, gaat het proces van start tegen de verdachten van de moord op wijlen de heer Wiels, aanvoerder van de politieke partij Pueblo Soberano. Kort nadat de heer Wiels aankondigde de corruptiepraktijken van politici en zakenlieden aan de kaak te gaan stellen, werd hij op het strand van Marie Pompoen geliquideerd. Het Openbaar Ministerie kwam uiteindelijk een zestal verdachten op het spoor. Daarvan zijn er thans nog vier over nu een der verdachten zelf ook werd geliquideerd en een andere verdachte zelfmoord pleegde in een politiecel. Onder zeer zware bewaking werden de verdachten, geketend en wel, door met bivakmutsen vermomde politiemensen de rechtszaal binnengeleid vanochtend. De publieke belangstelling is zeer groot, hetgeen U zich wellicht kunt voorstellen. Uw Hoofdredacteur is ten zeerste benieuwd of er vandaag meer duidelijkheid zal worden verschaft over hetgeen zich daadwerkelijk heeft voorgedaan in de aanloop naar de 5e mei van dit jaar, toen wijlen de heer Wiels het leven liet. Vanzelfsprekend wordt U daarover, in een volgende editie van "Een Zonnig Avontuur" nader geïnformeerd.  

Vandaag is het voor de Olijke Twee de laatste schooldag van dit jaar. Vanmiddag, tegen de klok van half een, begint voor hen een welverdiende vakantie. Zij vallen direct met hun neus in de boter nu beiden vanmiddag zijn genood op een verjaarspartijtje op het strand van Pirate Bay (het voormalige Hooks Hut)! U begrijpt, beiden stonden vanochtend dan ook zeer blij gemutst op. Immers, het was hen, na het Kerstdiner van gisterenavond, toegestaan een uurtje later dan gebruikelijk, op school te verschijnen. Met in hun hand allerlei lekkere dingen ("we gaan op school ontbijten Pap") en speelgoed vertrokken de olijkerds naar hun klasjes. De eerstvolgende schooldag is vervolgens pas op 6 januari van het nieuwe jaar aanstaande. Wat een lekker vooruitzicht! Dat vooruitzicht geldt trouwens nog niet voor Moeder de vrouw nu haar klas nog twee dagen langer lessen mag genieten. Moeder de vrouw moet dan ook nog even doorzetten , hetgeen haar overigens zwaar valt. Gelukkig dat gisterenavond dan ook even de zinnen konden worden verzet op het Kerstfeest van de Schroederschool.

Tegen de klok van 6 uur werd gisteren het gezin Hoofdredacteur verwacht op het schoolplein van de Schroederschool, de school waar de beide olijkerds dagelijks worden afgezet om er lessen te volgen. Al uren van te voren waren de Olijke Twee drukker dan ooit; zenuwachtig van het vooruitzicht te mogen genieten van een heus Kerstdiner. "Mogen we nu eindelijk onze mooie kleren aan Mama?" zo weerklonk om de haverklap. Uiteindelijk werd het tijd om onder de douche te springen en de stemmige kerstkledij uit de kast te halen. "Ik mag gelukkig mijn trouwpak aan", zo wist  de jongste olijkerd, Levi geheten, te vertellen. Dochterlief Julia daarentegen had zich een heuse galajurk aangeschaft, met voor aan haar voeten een paar pracht gouden muiltjes. U begrijpt, het tweetal zag er uit om door een ringetje te halen! Uiteindelijk werd, door schoolleider Roel, het teken gegeven dat het diner van start zou kunnen gaan. Dit overigens eerst nadat het schoolkoor, waarvan de Olijke Twee deel uitmaken, stemmige kerstliederen ten gehore had gebracht.

De etenswaar, bereid door de verschillende leerlingen en hun ouders, zag er bijzonder smakelijk uit. Van knakworsten tot gevulde eieren; van slagroomsoes tot Kerstmannentaart: werkelijk alles was voorhanden. Uw Hoofdredacteur werd geacht plaats te nemen aan de tafel van zoonlief Levi terwijl Moeder de vrouw zich met dochterlief Julia aan een andere tafel neerzette. "Ik zal steeds eten voor je halen Pap! Dan neem ik wat ik zelf lekker vind en doe dat dan tweemaal: dan heb jij steeds hetzelfde als ik!" zo berichtte zoonlief. En inderdaad, Uw Hoofdredacteur kreeg exact hetzelfde voorgeschoteld als dat wat de olijkerd zelf at. Dit betekende dat, gaandeweg de avond, 10 stukken stokbrood, 20 knakworstjes, 15 slagroomsoezen en 40 gevulde eieren aan Uw Hoofdredacteur werden gepresenteerd. Dat zijn namelijk de lekkernijen die door zoonlief hooglijk werden gewaardeerd, al deed het hem minder deugd dat de eerste hap in een slagroomsoes maakte dat de, daarin aanwezige, slagroom op zijn stropdas landde.

Het werd dus uiteindelijk een avond om niet snel te vergeten, al was het maar vanwege de buikpijn waarmee Uw Hoofdredacteur het resterend gedeelte van de avond mocht rondlopen. "Wat was het gezellig of niet Pap?" zo vroegen de beide olijkerds herhaaldelijk aan Uw Hoofdredacteur. En inderdaad, gezellig was het zeker! Een prima schooljaar op een fantastische school kon daardoor op een uitmuntende wijze worden afgesloten. Nu eerst maar eens genieten van de vakantie. Volgend jaar zien we dan wel weer verder!


Wordt vervolgd.....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten