Totaal aantal pageviews

woensdag 25 december 2013

Bon Pasku!

Op het winterachtige eiland Curacao, alwaar de temperaturen momenteel winterse waarden aan het aannemen zijn, is het vandaag  25 december 2013 geworden. Met andere woorden: op dit zo fraaie eiland is het de Eerste Kerstdag. Inmiddels is het voor het gezin Hoofdredacteur alweer de 5e Kerst op rij in de Tropen, waardoor zij wel enigszins zijn gewend geraakt aan de extreme koude in deze tijd van het jaar. Het wordt vast en zeker een bijzondere dag vandaag nu het gezin Hoofdredacteur vanmiddag is genood voor een heuse Kerst BBQ bij de familie du Vin. In het pittoreske visserplaatsje Boca Sami, met een realtime uitzicht over de strakblauwe zee, zal een groot gezelschap gezamenlijk het diner gaan gebruiken. Eenieder wordt geacht het een en ander aan gerechten mee te brengen, reden waarom Uw Hoofdredacteur hedenochtend al bijzonder vroeg in de keuken stond. Immers, willen de zalmmoten tijdig gereed zijn, dan dienen zij wel bijtijds uit de vriezer te worden gehaald. U ziet, er ligt dus een mooie dag in het verschiet vandaag!

Gisterenmiddag, zo tegen een uur of drie, kwam er uiteindelijk een einde aan de door de Olijke Twee georganiseerde pyjamaparty. Met kleine oogjes van het tekort aan slaap, raapten de kleine gasten hun kledij bij elkaar waarna een rondrit over het eiland volgde. Moeder de vrouw en Uw Hoofdredacteur hadden namelijk besloten de vermoeide kleine mensjes thuis te gaan afleveren opdat zij zeker wisten dat allen Huize Hoofdredacteur daadwerkelijk hadden verlaten. Het was immers best een inspannende bezigheid geweest om het gezelschap te vermaken met het organiseren van discofeestjes en noem maar op. Het werd, met het toenemen van afgelegde kilometers, allengs rustiger achterin de auto. Naar alle waarschijnlijkheid hebben de logeetjes, thuis aangekomen, dan ook onmiddellijk hun bed opgezocht om wat te kunnen bijslapen.
Hoe anders zou dat zijn voor de Olijke Twee. Het was namelijk zo dat, na elke logee in de handen van hun moeder te hebben gedrukt, er in Huize Hoofdredacteur overleg diende plaats te vinden. "Wat zullen we doen met het eten?" zo vroeg Moeder de vrouw. De animo om te gaan koken was immers bij geen enkel lid van het gezin Hoofdredacteur erg groot. "Laten we ergens een klein hapje gaan eten," zo opperde Uw Hoofdredacteur die sowieso het gevoel had dat hij de afgelopen dagen slechts bezig was geweest met het verorberen van allerlei, aan de logees gepresenteerde, maaltijden. Zijn voorstel ontving bijval en dientengevolge werd vertrokken naar een mooi restaurantje met uitzicht op de zogenaamde megapier. Vanuit een met zeewater gevuld zwembad kon er een blik worden geworpen op een groot cruiseschip. De beide olijkerds, die even tevoren nog waren geinstrueerd over wenselijke gedragingen in het restaurant, scoorden onmiddellijk een handdoek bij de serveerster. Daarna doken zij, gekleed en wel, het zilte zeewater in.

Na de, overigens heerlijke, maaltijd werd het hoog tijd om de Olijke Twee te rusten te gaan leggen. Droge kleren hadden zij overigens niet bij zich, reden waarom beiden als twee verzopen katten naast Moeder de vrouw en Uw Hoofdredacteur liepen. "Brrrr, wat is het koud!" zo berichtte zoonlief Levi. Gelukkig had dochterlief Julia onmiddellijk een oplossing voorhanden nu zij, bij de ingang van het Riffort, de spuitende fonteinen waarnam. Zonder zich een ogenblik te bedenken, schopten beiden hun schoenen aan de kant en lieten zich wederom door en doornat regenen door de waterstralen uit de fonteinen. U begrijpt, na enige tijd werd het tijd beiden in te laden in de auto om hen naar huis te gaan vervoeren. Een passende plaats werd gevonden in de kofferbak, hetgeen beiden overigens geen enkel probleem vonden. U ziet, de pyjamaparty werd derhalve prima afgesloten. Vandaag wacht de Kerst. Uw Hoofdredacteur wenst U en de Uwen dan ook heerlijke Kerstdagen toe. Zoals men hier zegt: "Bon Pasku!"
Wordt vervolgd.....    

Geen opmerkingen:

Een reactie posten